cedro Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Czy macie doświadczenie odnośnie jakości mięsa w makro :question: cedro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZdrowoDomowo Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Nie kupuj - -jak masz Selgrosa w pobliżu to polecam. Jacek-------------------------- Wszystko do domowego wyrobu wędlin , serów itp.- http://www.zdrowodomowo.pl/ - Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgdynia Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zdecydowanie nie polecam - mówię z własnego doświadczenia (Gdynia ul Hutnicza).Generalnie markety itp mają najgorsze mięso. Lepiej odrobinę przepłacić np w Dominiku (nigdy się nie naciąłem) niż kupować w dużym markecie. Pozdrawiam http://images35.fotosik.pl/83/9c5ca5138f09ea70m.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harapug Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zdecydowanie nie polecam - mówię z własnego doświadczenia (Gdynia ul Hutnicza). Generalnie markety itp mają najgorsze mięso. Lepiej odrobinę przepłacić np w Dominiku (nigdy się nie naciąłem) niż kupować w dużym markecie. Pozdrawiam Nie ma co generalizować, ja np. nigdy nie kupię wołowiny w małych "swojskich" sklepach bo na drugi dzień śmierdzi padliną, nawet takiego świeżo kupionego zwierzaki nie chcą jeść, wołowe tylko i wyłącznie kupuję w Inter Marche, to samo z podrobami drobiowymi, nigdy mały sklep, tylko i wyłącznie w Lidlu, czyste, świeże. Znajoma zaopatruje siebie i hodowlę fretek w Makro w Poznaniu, bardzo sobie chwali świeżość i jakość mięsa. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Generalnie 70% mięsa do moich wyrobów biorę w Makro , biorę tylko paczkowane(duże paczki) i tylko i wyłącznie niemieckiej firmy. jest tańsze o kilka pln od polskiego, biore je już 2 lata i zawsze było OK. Naciołem się natomiast na mięsie dużego naszego krajowego producenta (też duż paczka) gdzie do środka pięknie spakowanej szynki b/s,b/k było wsadzone parę kg odpadków. Selgros to inna bajka oni robią rozbiór półtusz na miejscu ale ceny są też inne. Z małymi sklepami dajcie sobie spokój mam znajomych w tej branży i powiem tylko tyle Constar to Pan Pikuś przy nich.Ostatnio pokazało sie mięsko Duńskie w Tesco(b/k,b/s karczek, łopatka, szynka)jest też w dużych paczkach, wypróbowałem bardzo dobra cena i jakość Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 31 Stycznia 2010 małymi sklepami dajcie sobie spokój grześ855 , myślę że przesadzasz trochę z małymi sklepikami , ja kupuję mniejsze ilości w małym sklepiku i nie mam żadnego problemu z jakością mięsa . Zapewne zdarzają się niezdrowe sytuacje w małych i dużych sklepach , odnośnie jakości sprzedawanego mięsa . W dużych sklepach na pewno jest możliwość "konserwowania " mięsa Wybór robienia zakupów należy do nas :smile: Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jeżeli masz wypróbowanego sklepikarza to OK ,ja tylko mówie co wiem z autopsji i wiem jak się ratują przed stratami na mięsie których w odróżnieniu od marketów nie przykryja podnoszac ceny na inne produkty lub tzw promocje bo ich oboty są nieporównywalne. Duża liczba tych małych sklepików zaopatruje się w mięso w Makro Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zdecydowanie nie polecam - mówię z własnego doświadczenia (Gdynia ul Hutnicza). Generalnie markety itp mają najgorsze mięso. Lepiej odrobinę przepłacić np. w Dominiku (nigdy się nie naciąłem) niż kupować w dużym markecie. Wszędzie się można naciąć , zależy skąd pochodzi mięso.W Makro bywam rzadko, ale mięso zawsze było ok. Dominik ma taki obrót że głównie mięso z dużych hodowli i bywa u nich różnie . Coraz mniej u nich kupuję , poza tym niską cenę mięsa wyrabiają na ilości kości np. w schabie czy szpondrze wołowy , wole zapłacić więcej ale za mięso a nie za kość, co w rozliczeniu końcowym się i tak opłaca. Generalnie jest tak że wszędzie można źle trafić. Kupiłam całą szynkę ( hala Gdynia) która po uwędzeniu pachniała rybą , świnka karmiona mączką rybną . Ryb nie wędzę więc zapach nie przeszedł :wink: z wędzarni. Nawet jeśli sieć sklepów to dostawców mogą mieć różnych . Wniosek: najlepiej kupować bezpośrednio od gospodarza i to zaufanego , a o tych coraz trudniej. Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezabitowski Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Listopada 2012 WitamPragnę odświeżyć temat - jak teraz wygląda jakość mięsa w makro? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-252798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 28 Listopada 2012 Ciężko powiedzieć w każdym makro jest różnie ,trzeba jechać i zobaczyć ja kiedyś bywałem często,teraz już nie byłem sporo czasu :wink: "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-252869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezabitowski Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 28 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedź, chodzi mi o makro w Jerozolimskich. Pytam, bo kojarzę, że gdzieś czytałem, że jest tam mięso wstępnie przetworzone z jakimiś dodatkami czy coś podobnego, możliwe że nawet tu na Forum to było ale nie mogę znaleźć.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-252952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Listopada 2012 dzieś czytałem, że jest tam mięso wstępnie przetworzone z jakimiś dodatkami czy coś podobnego, możliwe że nawet tu na Forum to byłoTak. Należy sprawdzic skład elementu. Np. w całej szynce wieprzowej bywa poza szynką białko wieprzowe. Zależy to od dostawcy. Poza tym oni oferują "elemeny kulinarne" które mają różne dodatki. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-253046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Listopada 2012 chodzi mi o makro w Jerozolimskich Ja kupuję w nim duże paczki boczku, pakowane po dwa elementy i nigdy nie miałem problemu. Pozdrawiam, Mirek MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-253052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek12 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Wiecie jak się przedstawia cena półtusz w Selgrosie w Warszawie na Przylesiu? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-254096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Grudnia 2012 :lol: :lol: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-254106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekjankowski Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Lutego 2013 mi się mięso na szynke w peklowinie popsuło :sad: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-268713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Lutego 2013 mi się mięso na szynke w peklowinie popsuło :sad:Czy uważasz że przyczyną zmarnowania mięska było to że z Makro czy też błąd leży gdzie indziej ? Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-268837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin79 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 16 Lutego 2013 nie wiem jak to mięso wyglądało ale spotkałem się z podciśnieniowym wchłanianiem wody do mięsa (na wzór masownicy tylko bez masowania), wydajność 120% a trwałośc do kitu (kwaśnienie) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-268841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 17 Lutego 2013 janekjankowski, możesz nzpisać coś więcej na ten temat?? W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-268862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 22 Lutego 2013 A jak z mięsem w lidlu i biedronce, czy ktoś z was próbował je zapeklować?Pytam, bo ostatnio parę razy zdarzyło mi się kupić tam jakieś mięsko, i zauważyłem że jego data ważności to tylko 3 dni od zapakowania, wygląda całkiem świeżo i smakowicie, zupełnie nie jest podobne do szynki z promocji za 11,99zł/kg, z której woda cieknie jeszcze w sklepie. Chyba nie było nastrzykiwane, bo zauważalnie mniej kurczyło się na patelni niż typowe mięso z promocji, i całkiem dobre w smaku było (tanie nie było - szynka 16 z haczykiem za kg), producent to ponoć sokołów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 22 Lutego 2013 Ja czasem biorę, na kotlety ale tylko te z "górnej półki". Cena wtedy wcale nie jest atrakcyjna ale jak coś trzeba na szybko...Wolę takie niż gdyby mi miała wielce obrażona Pani mielić o godzinie 19 w małym sklepie. Przy okazji czyszcząc sobie maszynkę a mi podając, to co ledwo zostało z niej wypchnięte. Już tu była taka dyskusja, zaraz Ci znajdę wątek.P.S. Z szynki na kotlety dla mnie za chude, suche.Aj sorry, ja o mielonym a Ty o całych kawałkach. To brałem i karkówkę, i schabowe, kiedyś nawet szynkę piekłem. Ani gorsze ani lepsze niż w sklepach mięsnych. To mówiłem ja, amator. :grin: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Lutego 2013 Ale afera wyszła z mięsem z Lidla i Tesko mielone z dodatkiem koniny W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Lutego 2013 Karolu, to z czego tu aferę robić? :P konina świetne mięsko.. osobiście zastanawiam się gdzie można nabyć, rozglądam się właśnie w makro zawsze, ale nie widziałem - podobno gdzieś w Wawie kiedyś był taki sklepik z mięsem i wyrobami z koniny.. ale wszystko co dobre powoli szlag trafia ;/ Pozdrawiam Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 23 Lutego 2013 Ale afera wyszła z mięsem z Lidla i Tesko mielone z dodatkiem koninyJakiś miesiąc temu angielska prasa pisała o dodatku mięsa końskiego w hamburgerach sprzedawanych w tesco ponoć hamburgery te pochodziły z Polski Cała partia towaru została wycofana ze sprzedaży Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 23 Lutego 2013 PanBoczek, ten sklep był naprzeciwko kina Elektronik na Zajączka , ale czy jeszcze jest to nie wiem. Powiem Ci ,że próbowałem różne wyroby z końskiego mięsa , ale nie zrobiły na mnie większego wrażenia. :lol: Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi