arkadiusz Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Lutego 2010 Wydaje mi się ,że dyskutujecie o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.Powtarzalnośc to można uzyskać moim zdaniem jedynie jeśli chodzi o proces technologiczny ,ale wcale to nie oznacza ,że przez to uzyska się powtarzalność gotowego wyrobu.A tak na marginesie jeść ciągle tą samą kiełbasę to chyba trochę nudno dla podniebienia :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3607-powtarzalnosc-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-99207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Lutego 2010 Śp.Strampek wypowiedział swego czasu myśl,że powtarzalność naszych wyrobów to tragiczne nieporozumienie.My nie jesteśmy fabryką.I ja się z Nim całkowicie zgadzam. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3607-powtarzalnosc-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-99209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Lutego 2010 powtarzalność zawsze jest związana z gramaturą, no i jakość mięsa Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3607-powtarzalnosc-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-100488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Lutego 2010 :lol: odpowiedź jest już w temacie :lol: Powtarzalność produkcji czyli odpowiedni dobór klas mięs, peklowanie, rozdrabnianie (zawsze takie samo), mieszanie (zawsze tak samo długo), przyprawy gotowe zawsze od tego samego producenta, przedziały czasowe w procesach osadzanie, osuszanie, wędzenie (to samo drewno) powtarzane. Mnie osobiście powtarzalność kiełbasy interesuje tylko w kategorii : dobra, smaczna, a wystarczy przecież tak niewiele aby to się spełniło ale lubię by była zawsze troszkę inna :lol: (nie mylić z obcą :lol: ) ta kiełbasa znaczy się :lol: hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3607-powtarzalnosc-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-100570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.