wojstank Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam, Grzebiąc w internecie znalazłem stronkę ze skanem książki "Praktyczny Kucharz Warszawski" z 1902r. Można ją znaleźć TU. Całość to ponad 170MB, ale podzielone na rozdziały. Przepisy dotyczące wędlin są bardzo podobne do przepisów Ćwierczakiewiczowej. Jak wojownik nie jak wątły liść przez życie musisz przejść,ci co żyją zawsze będą żyć, nic ich nie zdoła zmieść.Nie ty ożywiasz, nie ty niesiesz śmierć, nie lej próżnych łez,straconych kroków nie zna ścieżka ta, pokonaj wreszcie lęk. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojstank Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Lutego 2010 Dla leniwych mam TU (rapidshare) wersję spakowaną ZIP-em. hasło do pliku to: wedlinydomowe Jak wojownik nie jak wątły liść przez życie musisz przejść,ci co żyją zawsze będą żyć, nic ich nie zdoła zmieść.Nie ty ożywiasz, nie ty niesiesz śmierć, nie lej próżnych łez,straconych kroków nie zna ścieżka ta, pokonaj wreszcie lęk. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-98715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Lutego 2010 Dzięki Kolego. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-98717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Lutego 2010 tu za drogie pieniążki :wink: :http://www.antyksobieski.pl/p/pl/924/praktyczny+kucharz+warszawski+wyd-+1926+oprawa+wydawnicza.htmlpozdrawiam http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-98727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcomm Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Lutego 2010 Wojstank.No i co mam tam zrobić ,niby taki leń jak ja, bo nie widzę miejsca na hasło.??? marcomm Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-98921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojstank Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Lutego 2010 hasło jest potrzebne do odpakowania pliku Jak wojownik nie jak wątły liść przez życie musisz przejść,ci co żyją zawsze będą żyć, nic ich nie zdoła zmieść.Nie ty ożywiasz, nie ty niesiesz śmierć, nie lej próżnych łez,straconych kroków nie zna ścieżka ta, pokonaj wreszcie lęk. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-98923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1961 Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam, dzięki wojstank, fajna pozycja do czytania. Pozdrawiam zadymiaczy - smakoszy.Skype: waldi19612 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-99043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Lutego 2010 wojstank, Dzięki. ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-99045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwokat Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam. I ja dziękuję za książkę, jest bardzo ciekawa. Pozwoliłem sobie trochę zmodyfikować to, co Kolega dodał. Scaliłem wszystkie strony do jednego dokumentu i przekonwertowałem do formatu djvu. Teraz cała książka zajmuje 40,7 MiB zamiast 157 MiB. Tutaj jest do pobrania. Hasło takie, jak wcześniej. Pozdrawiam. adwokat. Pozdrawiam. adwokat Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-100012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Lutego 2010 WitamDziękuję za Kucharza...Mam pytanie czy ktoś potrafi podać przeliczniki tych historycznych miar i wag na dzisiejsze? Pozdrawiam Jacek Wszystkie Jacki to fajne chłopaki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-100114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojstank Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Lutego 2010 łut = 12.67gfunt (32 łuty) = ok. 45 daggarniec (4 kwarty) = 4 litrykwarta = 1 litrkwaterka = 1/4 litra Jak wojownik nie jak wątły liść przez życie musisz przejść,ci co żyją zawsze będą żyć, nic ich nie zdoła zmieść.Nie ty ożywiasz, nie ty niesiesz śmierć, nie lej próżnych łez,straconych kroków nie zna ścieżka ta, pokonaj wreszcie lęk. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-100123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Lutego 2010 http://laliny.republika.pl/miar.htmPozdrawiam Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-100124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Lutego 2010 Dziękuję za szybki odzew Miary do przeliczenia w przybliżeniu Nie wiadomo bowiem czy autor posługiwał się miarami rosyjskimi jako obowiązującymi na terenie rozbioru. Czy też miarami nowo polskimi a może warszawskimi wszak to Kucharz Warszawski jest. :grin: Pozdrawiam Jacek Wszystkie Jacki to fajne chłopaki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3630-praktyczny-kucharz-warszawski/#findComment-100125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi