karolszymczak Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 17 Stycznia 2012 ja też mam taką i właśnie ie zakończyłem nadziewać 10 kilogramów białej spisuje się rewelacyjnie Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-197396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodo Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 17 Stycznia 2012 no no Grzesiu musze to zobaczyć, może wpadne jutro :clap: Cytuj xwlodox Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-197411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 19 Stycznia 2012 :grin: mięso zapeklowane,za tydzień próba nadziewarki :grin: wędzarnia gotowa :grin: jutro odbiór :grin: takie szynki najbardziej lubię(była robiona na początku grudnia) :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-197732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 20 Stycznia 2012 :grin: przywiozłem nową wędzarnię :grin: z zewnątrz pomazałem drewnochronem,wieko do wędzenia będzie zdejmowane.Koszt takiej wędzarni;kamionka 200zł,bloczki betonowe 60zł,tartak 300zł,drewnochron i pędzel 18zł,całkowity koszt 578 zł.Za tydzień w piątek pierwsze wędzenie :grin: oby nie trzeba było przeprosić starą :grin: [ Dodano: Pią 20 Sty, 2012 12:50 ]:grin: będzie stała w tym miejscu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-197895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 20 Stycznia 2012 wieko do wędzenia będzie zdejmowane. Witam Cie Grzesiek,a czy nie lepiej było zainwestować jeszcze parę zł. i kupić zawiasy,żeby nie dźwigać "daszku" od wędzarni? Pozdrawiam i trzymam kciuki :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-197897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 20 Stycznia 2012 :grin:będzie zrobione ramie z krążkiem :grin: i unoszone do góry,myślę czy złapać na środku czy rogach,zawieszę na łańcuchach,stosownie do klimatu w ogrodzie :grin: a może jak piszesz na zawiasach :grin: [ Dodano: Pią 20 Sty, 2012 13:11 ]:grin: jednak na łańcuchach,ma chronić od deszczu lub śniegu,worki nie mogą namoknąć :grin: słaba przenikalność dymu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-197902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 20 Stycznia 2012 To może jeszcze oprócz zawiasów zamontuj 2 amortyzatory od klapy poloneza.Nie trzeba będzie dziwigać przy otwieraniu.Oprócz tego możesz jeszcze przyczepić worki pomiędzy dachem a komorą coby śnieg i deszcz nie leciał do środka przy otwartym dachu.Powodzenia. :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-197907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 22 Stycznia 2012 :grin: w piątek filetowałem łososia,posoliłem grubą morską sola i natarłem wyciśniętym czosnkiem.Stał w lodowce dwa dni,dzisiaj pokroiłem,dodałem maggi w płynie i liście które zamroziłem jesienią,olej z oliwek.Zrobiłem sałatkę z pekinki,czarnej rzepy,pora,czosnku.Do takiego carpaccio powinna być świeża biała bułka z masłem. :blush: Ale miałem tylko starego razowca. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Do takiego carpaccio powinna być świeża biała bułka z masłem Witam,przy takim daniu i razowy wygląda dobrze :thumbsup: Gdzieś czytałem że świeży chleb jest nie zdrowy dla żołądka :grin: Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Grzesiu, gratuluję nowej wędzarni :clap: :clap: . A co z paleniskiem i kanałem dymnym ? Robisz nowe czy zostaje to co jest ( czekam na szczegółowe fotki ) ? Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 22 Stycznia 2012 :grin: Grzegorz :grin: cofnij się dwie strony to wszystko zobaczysz. :grin: Wczoraj postawiłem wędzarnię na fundamencie :grin: Tak myślę czy przepalić wcześniej(w piątek pierwsze wędzenie w tej wędzarni) jak wyjdzie coś nie tak to można nanieść poprawki :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Przepal ,przepal.Nie wiadomo co wyjdzie. :smile: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 22 Stycznia 2012 wieko do wędzenia będzie zdejmowane. Może warto zamontować zawiasy i zrobić dźwigany na jedną stronę ;zawsze można jakiegoś klocka podłożyć i będzie fajna regulacja dymem i temperaturą . Pozdrawiam i życzę powodzenia w czasie pierwszej ( dziewiczej ) próby nowego sprzętu . Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 23 Stycznia 2012 :grin: Dzisiaj danie rybne z produktów jakie były w domu;ryba zamrożona,seler,marchew,pietruszka(pokroiłem w słupki),cebula(piórka).Śmietanę zebrałem z kwaśnego mleka,dodałem chrzan i żurawiny aby zrobić sos ,polać potrawę.Rybę i warzywa lekko obsmażyłem,polałem sosem i zapiekłem 20min.180*C.Przed podaniem posypałem pietruszką i siemię lniane. :grin: :thumbsup: [ Dodano: Pon 23 Sty, 2012 19:14 ]:grin: zostało trochę łososia(w piątek filetowałem na carpaccio),zrobiłem zupę rybną,zagęściłem paluszkami krabowymi.Na deser sok;jabłka,seler,pietruszka,burak,marchew. :grin: http://images38.fotosik.pl/1316/2b12f4f2d0bb697dmed.jpg http://images50.fotosik.pl/1335/207edcd83870c487med.jpg /1289/12727ea7e45eeccbmed.jpg[/img][/url] http://images46.fotosik.pl/1283/c64d019bd73e8c62med.jpg http://images47.fotosik.pl/1326/8b413038643328a0med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolpaw Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Witam,przy takim daniu i razowy wygląda dobrze :thumbsup: Gdzieś czytałem że świeży chleb jest nie zdrowy dla żołądka :grin: Pozdrawiam. Jeśli chlebek jest na zakwasie to nawet świeży można jeść, problemy z brzuszkiem zaczynają się przy chlebku drożdżowym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 24 Stycznia 2012 przywiozłem nową wędzarnięgrzesiu zastanawiam się właśnie nad takową wiejską wędzarnią.... czy kanał dymny ziemny robisz ??? I palenisko... Jak to nie tajemnica, to podziel się z nami... swoimi doświadczeniami Co do twoich wyrobów i dań... to żonka Twoja powinna chyba z jakąś dubeltówką chodzić albo ochronę wynająć, co by cię ktoś nie porwał... do kuchni... pozdrawiam !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 24 Stycznia 2012 :grin: Artur na 39 str.są zdjęcia jak przygotowałem kanał i palenisko do postawienia wędzarni.Do tej pory wędziłem;beczka metalowa,krąg betonowy,wędzarnia z cegły a teraz przyszedł czas na drewnianą.Zasada wędzenia zawsze była ta sama. :grin: Jutro robię sery w czwartek kiełbasy i wiązanie mięsa :grin: piątek dym :grin: Opiszę wrażenia,trochę kiepsko bo nadchodzi mróz ale nie niema co peniać tylko spinać pośladki i do roboty.Rok temu wędziłem -18*C :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-198559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 26 Stycznia 2012 :grin: nowa nadziewarka jest BDB :grin: zrobiłem 10kg kiełbasy,oczywiście próba lejka do kabanosów była obowiązkowa :grin: . Na obiad kiełbasa się parzy,przygotowałem danie z soi.Na słonince usmażyłem cebulę,idę wyjąc kiełbasę i lekko ją ob smażę.:grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-199009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 26 Stycznia 2012 :grin: po obiedzie :grin: idę wiązać szynki,może parę serków uwędzę :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-199028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 26 Stycznia 2012 No Grzeniu, widze, ze serki opanowane do perfekcji. Brawo za wytrwalosc. Pozdrowka PS. Sorki za brak polskich znakow Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-199033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 26 Stycznia 2012 :grin:Daniel :grin: Twoja szkoła :grin: Pozdrów Monię i synka :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-199055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Grzesiu, dziekujemy, prosimy rowniez o pozdroweinie Grazki oraz syna i synowej. Do zobaczenia na kursie dojrzewajacych, mistrzu Ty nasz :grin: PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-199067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 27 Stycznia 2012 :grin: premiera wędzarni -14*C :grin: trzeba było grzać nogi przy palenisku.Wędzarnia spisywała się BDB :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-199241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 27 Stycznia 2012 grzegorz565 gratuluję udanej premiery :grin: super kolorki pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-199243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 27 Stycznia 2012 :grin: premiera wędzarni -14*C grzegorz565, :clap: aż miło popatrzeć jak ta wędzarnia dymi i efekt końcowy do pozazdroszczenia :thumbsup: Gratuluję udanego rozprawiczenia :grin: i życzę powodzenia w dalszym użytkowaniu . Pozdrawiam b.b Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/25/#findComment-199245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.