EL GREGOR Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 2 Czerwca 2012 :sad: Elu Pana Mirosława nie spotkałem. Sery były przepyszne te do roku dojrzewania (starsze Mi już tak bardzo nie smakowały, miały gorzki posmak). Porównując smaki te z festiwalu i Moje oczywiście z mleka krowiego to idę w dobrym kierunku.Kupiłem fajna książkę o produkcji serów,jutro zaczynam wytwarzanie serów z pomocą tej książki. :grin: [ Dodano: Sob 02 Cze, 2012 18:53 ]:grin: http://images40.fotosik.pl/1606/afe403fa51b79423med.jpg http://images49.fotosik.pl/1568/0d22bae346276a5cmed.jpg http://images39.fotosik.pl/1559/1cf2738288e0ba13med.jpg http://images40.fotosik.pl/1606/1d80ea3a57f0514cmed.jpg http://images38.fotosik.pl/1603/dbcebb810adf2431med.jpg http://images40.fotosik.pl/1606/cdfea03fb6db285fmed.jpg http://images42.fotosik.pl/399/887a7922e7f3a5c9med.jpg http://images37.fotosik.pl/1575/76bf69bbf1db6694med.jpg http://images35.fotosik.pl/1425/c9e71cad4c4429abmed.jpg http://images42.fotosik.pl/399/a2915498b717f7b8med.jpg [ Dodano: Sob 02 Cze, 2012 19:23 ]:grin: książkę można kupić w firmie Agrovis cena 35zl :grin: http://images37.fotosik.pl/1575/d21e958c66890aa0med.jpg http://images35.fotosik.pl/1425/e7f1e53eff83caa2med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Grzeniu, mamy jakieś szanse w przyszłym roku?Bo ze zdjęć wynika, że poziom jest wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Kozie serki Eli wyglądem nic nie odbiegają od tych "wystawowych" ..a smak...ten wie ,kto jadł.. :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 2 Czerwca 2012 :grin: to tylko zależy od NAS ile pracy włożymy.Ty masz wiedzę a ja dużo czasu wolnego. :grin: Rok przed NAMI :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Kozie serki Eli wyglądem nic nie odbiegają od tych "wystawowych"No, serki Eli to pierwsza liga :grin: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 2 Czerwca 2012 :grin: Małgosiu :thumbsup: Eli serki plasują się na pudle :grin: jadłem i wiem co piszę :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 2 Czerwca 2012 heh.. : Ela na lidera..za sprawą koziego sera :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 2 Czerwca 2012 :grin: to tylko zależy od NAS ile pracy włożymy.Ty masz wiedzę a ja dużo czasu wolnego. :grin: Rok przed NAMI :grin:To jest właściwe podejście do wyzwań :clap: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Szkoda,że Pana Mirka nie spotkałeś, no cóż- dziękuję za dobre chęci :lol: Oj jak żałuję, że mnie tam nie było.Zaproszenia przychodzą co rok....Widzę Honoratkę z Robaczkowa i Sylwka...Poziom ich serów naprawdę wysoki,różnorodność smaków....wiem, miałam okazję degustować.Gdzie ja tam do nich? Jeszcze wiele muszę się nauczyć.Ale dziękuję za Wasz doping i wiarę we mnie. :blush: [ Dodano: Sob 02 Cze, 2012 21:17 ]Grzesiu- a zaglądałeś na stronkę Agrovisu?? Tam wszystko do produkcji sera, łącznie z recepturami. A Pan Mirek, o którym wspomniałam odpowiada na wszystkie skomplikowane pytania Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 2 Czerwca 2012 :grin: Elu rozmawiałem z pracownikami firmy Agrovis i już wstępnie umówiłem się w firmie na spotkanie.Wracając do domu przejechałem obok Agrovisu :grin: W tym tygodniu brak czasu ale w następnym ich odwiedzę i na pewno porozmawiam z Panem Mirkiem. :grin: Książkę już przeczytałem i już wiem jakie błędy popełniałem. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Może jeszcze organizują kursy,popytaj, naprawdę warto.Tam pracują ludzie ,którzy we wszystkim chętnie doradzą,pomogą. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 :grin: pierwsze cztery zdjęcia serów z książki :grin: następne sery Moje,idę w dobrym kierunku. :grin: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Brawo Grzesiu :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Piękne Twoje sery-wystawowe.Musisz koniecznie na festiwal dobrego sera :thumbsup: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Nie ma bata - wygraną mamy w kieszeni. :clap: Podczas konkursu możemy nadawć nazwy serów z naszą domeną i dalej propagować stronkę, która nas połaczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 4 Czerwca 2012 :grin: wczoraj zrobiłem ser z przepisu jaki znalazłem w książce (nadal jeszcze leży pod obciążeniem). Grażka w tym czasie zrobiła Tofu i pasztet z tego co pozostało :grin: wczoraj w domu był dzień serowy. :grin: Daniel w amatorach w pierwszej dziesiątce to może się załapiemy ale pomarzyć i cel warto mieć.Zrobiłem jedno zdjęcie wędlin :grin: to tu widzę szansę :grin: http://images41.fotosik.pl/1563/a75f24c7ea5e8cddmed.jpg http://images40.fotosik.pl/1611/740ef3e6595cc397med.jpg http://images37.fotosik.pl/1580/96df26f72408f912med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221342 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 5 Czerwca 2012 :grin: z 17l mleka wyszło już po odciśnięciu 2265g sera,z 1kg soi 1058g sera. Do tej pory jak robiłem sery to kaleczyłem rzemiosło :sad: popełniałem w trakcie produkcji dużo szkolnych (podstawowych) błędów. Od niedzieli staram się robić według sztuki serowarskiej. Zamknąłem pierwszy rozdział mojej przygody z serami (zapakowałem). Robiłem sery miękkie,one nigdy nie dojrzeją. Na ostatnim zdjęciu nowy ser :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 5 Czerwca 2012 :grin: [ Dodano: Wto 05 Cze, 2012 14:28 ]:grin: http://images35.fotosik.pl/1432/a8ad7c1e90a7e4bbmed.jpg http://images40.fotosik.pl/1613/b1b9f4a244467584med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-221455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 11 Czerwca 2012 :grin: sery zrobione (część robię z kminkiem),jogurt i ricotta,jutro rano kiełbasy,środa rano wiązanie reszty i wędzenie :grin [ Dodano: Pon 11 Cze, 2012 22:22 ]:grin: dzisiejszy szczupak i okonie z patelni popite jogurtem :grin: http://images42.fotosik.pl/423/7b201d66f9461f73med.jpg http://images40.fotosik.pl/1630/77ca6954855a884emed.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-222265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 12 Czerwca 2012 :grin: kiełbasa G565 gotowa,zapakowana do pojemnika i do lodówki :grin Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-222325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 12 Czerwca 2012 grzegorz565, Grzesiu , ależ Ty lubisz podnieść ciśnienie :grin: wyroby :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: , a moja jeszcze dojrzewa ... Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-222446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Nauczyciel, że mówiłeś że latem nie wędzisz :lol: To żeby nie utracić mistrzostwo,zajmując się przygotowywaniem sera? Mi zdaje się że prosto nie umiesz siadywać bez sprawy. :lol: Grzegorz, twórz nam na radość. :clap: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-222454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Feederman, jak tu przeżyć lato na samych serkach :rolleyes: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-222469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 13 Czerwca 2012 :grin Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-222529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Grzesiu, tego seksu to ostatnio sobie nie żałujesz :grin:.Kurde ale to jest apetyczne,a ja jestem na diecie Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-222551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 13 Czerwca 2012 :grin: tak to jest kminek,część kminku stłukłem w moździerzu i dodałem do masy serowej przed ociekaniem.Po formowaniu sera też obsypałem kminkiem. :grin: Tak patrzę na te zdjęcia i jestem zadowolony z kompozycji (dlatego niektóre ujecie są powielone,inne naświetlenie i ujecie.Bardzo lubię kwiat piwonii) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/41/#findComment-222581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.