EL GREGOR Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1101 Opublikowano 9 Lipca 2012 :grin: Daniel,bo wszystkie ryby wyłowię w Bogaczewie :grin: W tym tygodni chcemy jechać nad Śniardwy (tam fajnie bierze okoń). :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1102 Opublikowano 9 Lipca 2012 grzegorz565, ale butlę masz nie w "obowiązujących" barwach :wink: .A ogólnie to piękne życie wiedziesz na łonie natury :lol: :lol: Pozdrawiam serdecznie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1103 Opublikowano 9 Lipca 2012 :grin: ostatnim razem jak peklowałem mięso (kupiłem boczek z żebrami), zapeklowałem żebra razem z inny mięsem (7 dni). Wędziłem (5 lipca) tyle co kiełbasy (4h). W smaku są bardzo dobre :thumbsup: Kiełbasy jeszcze nie próbowałem. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1104 Opublikowano 9 Lipca 2012 Kiełbasy wyglądają fenomenalnie ! w jakich temperaturach przebiegało wędzenie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1105 Opublikowano 9 Lipca 2012 :grin: Emil,(w jakich temperaturach przebiegało wędzenie) tego nie wiem bo temperatury nie mierzę,myślę że ok.30-40*C. Za tydzień już będą jadalne,nabiorą pełnego koloru i smaku. :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1106 Opublikowano 10 Lipca 2012 :grin: przyszła pora na spróbowanie polędwicy :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1107 Opublikowano 10 Lipca 2012 :grin: kiełbasa szybciej łapie kolor niż myślałem,ze smakiem jeszcze poczekam :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1108 Opublikowano 11 Lipca 2012 kiełbasa szybciej łapie kolor niż myślałem,ze smakiem jeszcze poczekamwygląda to jak takie a"la" dojrzewające kabanosy... Grzesiu... za to co ty wyprawiasz, to tylko trzeba ci kilka PASóW spuścić.... Obym miał kiedyś przyjemność uczestniczyć w Twoich kursach dojrzewających... a teraz to i serowarskich... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1109 Opublikowano 11 Lipca 2012 pokemon15, a ja miałem taką okazję i wszystkich do tego namawiam nie pożałujecie. a piękna i kiełbaski też :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1110 Opublikowano 11 Lipca 2012 :grin: golonki z indyka,udka i skrzydełka kurczaka. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1111 Opublikowano 11 Lipca 2012 grzegorz565, :clap: :clap: :thumbsup: Jak zawsze u Ciebie na talerzu smacznie zdrowo i kolorowo. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1112 Opublikowano 12 Lipca 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1113 Opublikowano 12 Lipca 2012 Grzegorz 565 !!! SMAKOWITOŚCI I FOTY ORAZ OCZYWIŚCIE KOLOROWE SERWOWANIE - ALE SMAK :clap: :clap: :clap: GRATULACJE I PODZIW :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1114 Opublikowano 12 Lipca 2012 :clap: Grzesiu co to za kiełbasa :question: i w/g jakie receptury :question: :clap: :thumbsup: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1115 Opublikowano 12 Lipca 2012 Grzesiu, jaka masz zgrzewarke do folii? Wyglada ze ma skuteczna pompke Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1116 Opublikowano 12 Lipca 2012 Przydała by się ta kiełbaska na ten weekend! Serek tez by się nie zmarnował. Receptura tez mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1117 Opublikowano 12 Lipca 2012 grzegorz565, wiesz co , ja to myślę że trzeba by tam do Ciebie zajrzeć , wezmę pół zawartości walizki , no bo kto by jajkami i orzeszkami się zajadał przy takich smacznych wyrobach :grin: ten serek mi sie bardzo podoba :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1118 Opublikowano 12 Lipca 2012 :grin: to jest kiełbasa G 565 Wiecie już od dawna,że żadnych receptur nie używam. Za każdym razem jest inna,mięso klasyfikuję na oko,to będzie pokrojone,następne kawałki na szarpaku zelmerka 5 :grin: tylko resztki i słoninę na 3. Przyprawiam tak jak czuję,że będzie dobrze. Zgrzewarka(bifinett) na razie robi dobrze :grin: Dzisiaj zrobiłem ser z 20l mleka,teraz leży pod obciążeniem (dwie porcje). W tej chwili piekę jabłecznik z tego rocznych jabłek. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #1119 Opublikowano 12 Lipca 2012 Grzesiu,wspaniałości "na oko" robisz.Miałam okazję kosztować...smak..hmmmm.. pamiętam do dziś. A serki już doskonałe widzę :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1120 Opublikowano 12 Lipca 2012 :grin: Elu,serki powoli opanowuję. Dzisiaj na przykład po pokrojeniu skrzepu,po opadnięciu na dno (15min),ponownie postawiłem na kuchence powoli podgrzewałem do 40*C i oczywiście ciągle ręka mieszałem.Zobaczę co z tego wyjdzie. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1121 Opublikowano 13 Lipca 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1122 Opublikowano 15 Lipca 2012 :grin: Blues festiwal Suwałki :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-228001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1123 Opublikowano 16 Lipca 2012 :grin: ser który robiłem 3 lipca,15l mleka, 65g soli,jeden duży jogurt w smaku idealny.Po odciśnięciu ważył 1935g,dzisiaj 1503g.Już jest jadalny. Ser robiony 12 lipca,20l mleka,dwa duże jogurty,50g soli. Mało słony i za kwaśny.Dzisiaj dwie porcje ważą 2448g.Jest za świeży do jedzenia. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-228077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1124 Opublikowano 16 Lipca 2012 :grin: w końcu wyciąłem do ,,form,, krążki (talerz robił faldę na serze,ciężko było dobrać odpowiednią średnicę talerza,to mnie bardzo wk...ło) zrobiłem po dwa krążki na formę,ponieważ ,,forma,, nie jest cylindryczna. :grin: Dzisiaj pojadę po mleko,jutro zrobię ser i będzie test krążków. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-228097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1125 Opublikowano 17 Lipca 2012 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-228158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.