Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: Daniel,bo wszystkie ryby wyłowię w Bogaczewie :grin:

 

W tym tygodni chcemy jechać nad Śniardwy (tam fajnie bierze okoń). :thumbsup:

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226943
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565, ale butlę masz nie w "obowiązujących" barwach :wink: .A ogólnie to piękne życie wiedziesz na łonie natury :lol: :lol: Pozdrawiam serdecznie

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226960
Udostępnij na innych stronach

:grin: ostatnim razem jak peklowałem mięso (kupiłem boczek z żebrami), zapeklowałem żebra razem z inny mięsem (7 dni). Wędziłem (5 lipca) tyle co kiełbasy (4h).

 

W smaku są bardzo dobre :thumbsup:

 

Kiełbasy jeszcze nie próbowałem.

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226979
Udostępnij na innych stronach

:grin: Emil,(w jakich temperaturach przebiegało wędzenie) tego nie wiem bo temperatury nie mierzę,myślę że ok.30-40*C.

 

Za tydzień już będą jadalne,nabiorą pełnego koloru i smaku. :thumbsup:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-226981
Udostępnij na innych stronach

:grin: kiełbasa szybciej łapie kolor niż myślałem,ze smakiem jeszcze poczekam :thumbsup:

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227191
Udostępnij na innych stronach

kiełbasa szybciej łapie kolor niż myślałem,ze smakiem jeszcze poczekam

wygląda to jak takie a"la" dojrzewające kabanosy...

Grzesiu... za to co ty wyprawiasz, to tylko trzeba ci kilka PASóW spuścić....

 

Obym miał kiedyś przyjemność uczestniczyć w Twoich kursach dojrzewających... a teraz to i serowarskich...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227245
Udostępnij na innych stronach

pokemon15, a ja miałem taką okazję i wszystkich do tego namawiam nie pożałujecie.

 

 

a piękna i kiełbaski też :thumbsup:

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227252
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565, :clap: :clap: :thumbsup:

 

Jak zawsze u Ciebie na talerzu smacznie zdrowo i kolorowo.

Zapraszam na mój blog na FB

 

http://bit.ly/Swojskie_Jadlo

 

17218319_1419130924810406_74944440254938

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227386
Udostępnij na innych stronach

Grzegorz 565 !!!

 

SMAKOWITOŚCI I FOTY ORAZ OCZYWIŚCIE KOLOROWE SERWOWANIE - ALE SMAK :clap: :clap: :clap:

 

GRATULACJE I PODZIW :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Pozdrawiam Piotr !!!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227449
Udostępnij na innych stronach

:clap: Grzesiu co to za kiełbasa :question: i w/g jakie receptury :question: :clap: :thumbsup:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227495
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu, jaka masz zgrzewarke do folii? Wyglada ze ma skuteczna pompke
mój najsmaczniejszy blog :)http://najsmaczniejszy.com.pl
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227497
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565, wiesz co , ja to myślę że trzeba by tam do Ciebie zajrzeć , wezmę pół zawartości walizki , no bo kto by jajkami i orzeszkami się zajadał przy takich smacznych wyrobach :grin: ten serek mi sie bardzo podoba :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227516
Udostępnij na innych stronach

:grin: to jest kiełbasa G 565

 

Wiecie już od dawna,że żadnych receptur nie używam.

 

Za każdym razem jest inna,mięso klasyfikuję na oko,to będzie pokrojone,następne kawałki na szarpaku zelmerka 5 :grin: tylko resztki i słoninę na 3.

 

Przyprawiam tak jak czuję,że będzie dobrze.

 

Zgrzewarka(bifinett) na razie robi dobrze :grin:

 

Dzisiaj zrobiłem ser z 20l mleka,teraz leży pod obciążeniem (dwie porcje).

 

W tej chwili piekę jabłecznik z tego rocznych jabłek. :grin:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227517
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu,wspaniałości "na oko" robisz.Miałam okazję kosztować...smak..hmmmm.. pamiętam do dziś. A serki już doskonałe widzę :thumbsup:

Pozdrawiam

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227521
Udostępnij na innych stronach

:grin: Elu,serki powoli opanowuję.

 

Dzisiaj na przykład po pokrojeniu skrzepu,po opadnięciu na dno (15min),ponownie postawiłem na kuchence powoli podgrzewałem do 40*C i oczywiście ciągle ręka mieszałem.Zobaczę co z tego wyjdzie. :grin:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-227523
Udostępnij na innych stronach

:grin: ser który robiłem 3 lipca,15l mleka, 65g soli,jeden duży jogurt w smaku idealny.Po odciśnięciu ważył 1935g,dzisiaj 1503g.Już jest jadalny.

 

Ser robiony 12 lipca,20l mleka,dwa duże jogurty,50g soli. Mało słony i za kwaśny.Dzisiaj dwie porcje ważą 2448g.Jest za świeży do jedzenia. :grin:

 

 

 

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-228077
Udostępnij na innych stronach

:grin: w końcu wyciąłem do ,,form,, krążki (talerz robił faldę na serze,ciężko było dobrać odpowiednią średnicę talerza,to mnie bardzo wk...ło) zrobiłem po dwa krążki na formę,ponieważ ,,forma,, nie jest cylindryczna. :grin:

 

Dzisiaj pojadę po mleko,jutro zrobię ser i będzie test krążków. :grin:

 

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/45/#findComment-228097
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.