EL GREGOR Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1326 Opublikowano 1 Października 2012 :grin: El Gąsior na sosie pomidorowym rozpuszcza się dobrze i smakuje wyśmienicie :grin: Po co nam kupować jakieś Włoskie parmezany,trzeba używać własne produkty do własnych wyrobów :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1327 Opublikowano 2 Października 2012 :grin: dzisiaj pierwszy raz na cienką kiełbasę tak grubo pokroiłem mięso :grin:że były momenty stawała nadziewarka a następnie był ,,wystrzał,, z lejka :grin: Raz tylko pękło jelito :grin: super zabawa :grin: lubię ryzyko :grin: jutro seks :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1328 Opublikowano 2 Października 2012 Witaj ! To mój pierwszy inauguracyjny post na tym forum :smile: Przeczytałam Twoj wątek od deski do deski, porządnie obśliniłam przy tym klawiaturę :grin: Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich poczynań kulinarnych.Ja dopiero chcę zacząć moją przygodę z wędzeniem, do tej pory robiłam szynki i inne mięsiwa parzone czy gotowane, bez wędzenia. Usilnie namawiam mojego małżonka, żeby zrobił choćby małą wędzarenkę...Na razie na początek kupiliśmy do spóki ze znajomym, który ma wędzarnie pół świniaczka, mięso już w solance, za 2-3 tygodnie nasze pierwsze wędzenie.Będę do Ciebie zaglądać po kolejne inspiracje :smile: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1329 Opublikowano 2 Października 2012 Przeczytałam Twoj wątek od deski do deskiI z tego rozpoczynałem :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1330 Opublikowano 2 Października 2012 :grin: gatita :grin: trzymam kciuki żeby się udało to mąż zmięknie na twoje namowy :grin: Zadam tylko pytanie dlaczego tak długo w solance 2-3 tygodnie z czego ta solanka i gdzie trzymacie zasolone-peklowane mięso :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1331 Opublikowano 2 Października 2012 Wiem, że stoi w zimnej piwnicy u znajomych. Natomiast z czego ta solanka i czemu tak długo to nie wiem :blush: Ale się dowiem :smile: A co do męża, to my kobiety, mamy swoje sposoby :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1332 Opublikowano 2 Października 2012 :grin: jaka to by nie była piwnica to o tej porze roku te 2-3 tygodnie może nie wytrzymać :!: Zapytaj kolegę jaką solankę zrobił i czy już wcześniej tak robił. A te Wasze pierwsze wędzenie to z mężem :grin: czy kolega też będzie miał debiut :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1333 Opublikowano 2 Października 2012 jaka to by nie była piwnica to o tej porze roku te 2-3 tygodnie może nie wytrzymać Chyba ,że często będą zmieniać solankę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1334 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: wstałem o 6h,6,25min. pierwsze szynki w wędzarni. Osuszanie godzinę. Po pół godziny wędzenia kiełbasa nabiera koloru :grin: jest teraz 8h. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1335 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: słonina i boczki gotowe (pierwsza kropla) :grin: 9,30min. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1336 Opublikowano 3 Października 2012 No z samego ranka znowu ślinka mi cieknie.... Oj nie wiem, nie wiem, czy ja tu często będę zaglądać :grin: Co do solanki to faktycznie kolega wspominał, że będzie ją wynieniał co jakiś czas. Będę się z nim widzieć w sobotę, to się dopytam.On wędzi już od lat, najpierw wędził ze swoim ojcem, więc doświadczenie powinien mieć :smile: Nasze pierwsze z mężem, więc będziemy sie przyglądać i uczyć. A ja na razie drukuję całą akademię Dziadka :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1337 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: ok gatita :grin: serki gotowe,woda do parzenia szynek nastawiona i 11h parzenie,szynki do parzenia prawie ok. :grin: Trzeba spróbować polędwiczkę :grin: biorę deskę i cebulę,popiję sokiem pomidorowym :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1338 Opublikowano 3 Października 2012 Witam . Co do solanki to faktycznie kolega wspominał, że będzie ją wynieniał co jakiś czas. Będę się z nim widzieć w sobotę, to się dopytam. On wędzi już od lat, najpierw wędził ze swoim ojcem, więc doświadczenie powinien mieć Można mieć lata praktyki , ale czy ''prawidłowej''...? Przypuszczalnie solankę pewnie robią na saletrze...,ale po co tyle czasu... :shock: Obawiam się , że jeśli będzie ''wymieniał'' , to jakie wartości pozostaną w tym mięsie po 3 tygodniach... :shock: ...''Drewno''... :rolleyes: A ja na razie drukuję całą akademię Dziadka :grin: I niech sąsiad też poczyta... :wink: Pozdrawiam i życzę udanych wyrobów :smile: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1339 Opublikowano 3 Października 2012 A jeszcze a propos serka El Gąsior, który robisz... Czy masz dostęp do wiejskiego mleka czy wyjdzie też z takiego filiowego ? Bo cosik mam smaka :lol: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1340 Opublikowano 3 Października 2012 Grzesiu...U Ciebie , jak zawsze pięknie... :clap: :thumbsup: :clap: Pozdrawiam ! :smile: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1341 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: mleko wiejskie :thumbsup: Śniadanie zjedzone :thumbsup: Szynki się parzą za 40min kontrola tem. w środku szynek.Włożyłem 11,10min. [ Dodano: Sro 03 Paź, 2012 11:44 ]:grin: kiełbasa,polędwice jeszcze z pół godziny i po zabiegu. :grin: Już nie podkładam do wędzarni :grin: Z ciekawości jedną lub dwie parki kiełbasy sparzę :grin: [ Dodano: Sro 03 Paź, 2012 12:03 ]:grin: szynki sparzone :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1342 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: zakończone wędzenie :grin: Teraz tylko parzy się kiełbasa i małe szyneczki :grin:20min wystarczy :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1343 Opublikowano 3 Października 2012 Tak czułam z tym mlekiem... czyli na razie o serze mogę tylko pomarzyć Einshel, nie za bardzo mogę wybrzydzać, bo kolega w sumie robi nam uprzejmość z tym wędzeniem :smile: . Nie wypada mi się też mądrzyć ani go pouczać, bo na wędzeniu znam się jak kura na pieprzu i na razie zaczynam od studiowania forum. Wszystko wyjdzie w praniu :grin: Tak czy siak dąże do tego, żeby mieć własną wędzarenkę :smile: i korzystać z Waszej wiedzy ! Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1344 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: gatita :grin: jak będziesz miała jakieś problemy z przygotowaniem mięsa i wędzeniem :grin: to damy rade jak mówi młodzież.Tylko buduj wędzarnie (czym bardziej prosta tym lepsza) a na wiosnę będziesz uczyła koleżanki i kolegów podstaw wędzarnictwa. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1345 Opublikowano 3 Października 2012 na wiosnę będziesz uczyła koleżanki i kolegów podstaw wędzarnictwa. gatita Grzegorz dobrze mówi :grin: Już się zapisuję na nauki :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1346 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: degustacja kiełbasy prosto z gara :thumbsup: smak ok tylko po przecięci smaczne soki wyciekają :sad:koleżanki nie parzone za dwa tygodnie degustacja :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1347 Opublikowano 4 Października 2012 Dziękuję Wam bardzo za pomoc :smile: na pewno skorzystam.Wczoraj dostałam na maila projekt budowy wędzarni... :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1348 Opublikowano 5 Października 2012 :grin: dzisiaj danie na wynos :grin: synowie bawią się w odnawianie samochodu i nie mieli czasu przyjechać do domu :grin: http://images44.fotosik.pl/433/fdca849593a5569fmed.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1349 Opublikowano 5 Października 2012 Jesli to druga lub trzecia Twoja pasja to rozumiem , przekazałes synom zainteresowania, wiec spedzasz aktywnie dzien powszedni robiac to co najbardziej lubisz , pozytwnie zazdroszcze. :grin: :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1350 Opublikowano 5 Października 2012 EL GREGOR, Ale Prosiawka, wygląda super no i oczywiście danie na wynos :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.