Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:) szynki powoli dojrzewają :)

 

:) propozycji za dużo w sprawie sera nie ma to będzie nazwa KWAŚNIAK WARMIŃSKI :) zapożyczone nazwisko,, Kwaśniewski,,(proszę nazwiska nie kojarzyć z jakąś osobą) :)

 

post-41869-0-10713000-1382980438_thumb.jpg

 

post-41869-0-77206800-1382980447_thumb.jpg

 

post-41869-0-90897300-1382980456_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309415
Udostępnij na innych stronach

:) sery tak puchnę,że sprawdziłem co tam w środku się dzieje :)

 

Za dużo kultur i zamiast dziurek to dziury :)

 

Już naniosłem korekty i na pewno tak nie będą puchły. :)

 

Smak i zapach Mi się podoba tylko te dziury nie. :)

 

Staram się samemu do wszystkiego dochodzić nie korzystam z żadnych podpowiedzi czy to pisanych lub mówionych :)

 

post-41869-0-83241900-1383071743_thumb.jpg

 

post-41869-0-88342500-1383071756_thumb.jpg

 

post-41869-0-41790400-1383071766_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309637
Udostępnij na innych stronach

A ja uważam że te dziury są extra  :cool:  Przysłowiowe szwajcarskie .....

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309638
Udostępnij na innych stronach

Też te dziurki mi się podobają . Oj zakupisz Ty mleko u tego gospodarza po raz "trzeci" 

> Ps . Za nazwę sera tantiemy mile widziane  :blush:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309650
Udostępnij na innych stronach

Grześ , już Ty się tak nie kryguj , każdy chciałby taką dziurkę w poprzek  jak ta. :clap::D

Edytowane przez Wujaszek Tom

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309692
Udostępnij na innych stronach

:) kiełbasa Ścinkowa Bartoszycka ma się dobrze :)

 

Część zaszczepiłem pleśnią :) jeszcze z tydzień i pierwsza degustacja :)

 

Dąb,, przyjechał,, i czas na sezonowanie do przyszłego roku. :)

 

post-41869-0-60658600-1383149766_thumb.jpg

 

post-41869-0-75027600-1383149778_thumb.jpg

 

post-41869-0-34517200-1383149791_thumb.jpg

 

post-41869-0-11994900-1383149806_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309807
Udostępnij na innych stronach

...Dąb,, przyjechał,, i czas na sezonowanie...

 

Grzesiu, ach ..... ten Dąb!  :tongue:

 

To niesamowite, jaki on Piękny jest!  ;)

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309817
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu ta Ścinkowa Bartoszycka wygląda przepięknie ,tylko żeby jeden taki bandelier nie kazał Tobie jej zutylizować, bo zapleśniała jakoś tak ;)  :angel: 

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309818
Udostępnij na innych stronach

El Gregor , za Twoja radą jedna szynkowa z wedzenia wisi w przewiewnym miejscu w komórce , zaczyna sie pokrywac bialymi punkcikami , nie pachnie brzydko , czy moge sadzic ze jest to pleśni która widze na  zdjeciach Twoich wyrobów ? , 

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309829
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu to co wklejasz fotki to mistrzostwo świata :)

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309846
Udostępnij na innych stronach

:) to jest ,,dobra pleśń,, jak chcesz to możesz przetrzeć spirytusem lub smalcem,olejem,słoniną. :)

 

Tego roczna jesień jest trochę za ciepła do takich wyrobów :) też mam małe problemy z wędlinami :)

 

Pleśń na ścinkową pozyskałem (zaszczepiłem) z tego sera co na zdjęciach, nie wiem co z tego wyjdzie ale zobaczymy :)

 

post-41869-0-83763800-1383161927_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309855
Udostępnij na innych stronach

Dzieki za rade , trzymam  dalej zobaczymy co sie urodzi.Pozdrawiam 

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309857
Udostępnij na innych stronach

:) jaka jest w tym pomieszczeniu temperatura jak po wyżej 10-12*C (możesz mieć nawet16*C) to bym proponował na kilka dni schować do lodówki (położyć w pudełeczku wyścielonym ręcznikiem papierowym tylko nie przykrywać,najlepiej jak by wisiała u mnie wiszą) :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309858
Udostępnij na innych stronach

Teraz mam 9 stopni caly czas , wedlinka powoli schnie jest dalej elastyczmna , flak szeleszczacy , ladnie z gory pokrywa sie bialym nalotem , jesli temperatura nie bedzie wzrastac zostawie ja  pod powała jak u dzikow na wsi , jesli wzrosnie schowam do lodówki .dziekuje  :D Pozdrawiam .

Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309863
Udostępnij na innych stronach

Piękna robota, Grzesiu, zresztą jak zwykle.

Zastanawia mnie czosnek. Czy czosnek taki duży, czy wędliny małe?

Szczególnie widać to na trzecim zdjęciu ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309984
Udostępnij na innych stronach

:) Daniel  :)  wędliny małe a czosnek duży :)

 

Pozdrowienia dla całej rodzinki :) :) :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309989
Udostępnij na innych stronach

Jest mi obojetne czy ten czosnek duzy czy maly. Wedliny do mnie mowia. :D , a dobrz slonina nigdy nie jest zla :)  

 Ale coz, ja juz dawno zapisalam sie do Towjego  Grzegorz Fan club  ;)  :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-309995
Udostępnij na innych stronach

Ile razy oglądam Twoje wyroby mam zaślinioną klawiaturę. Chciałbym się kiedyś zbliżyć do Twojego poziomu  :blush:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-310005
Udostępnij na innych stronach

:) przesmażona kapusta kiszona z mieloną mizdrą,obsmażone żeberka,pieczone w piekarniku 120-140*C 2,5h. :tongue:

 

post-41869-0-47687700-1383384554_thumb.jpg

 

post-41869-0-48096600-1383384564_thumb.jpg

 

post-41869-0-71892600-1383384575_thumb.jpg

 

post-41869-0-65164900-1383384589_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-310266
Udostępnij na innych stronach

Gregor - w  ten sposób zmusiłeś mnie do podebrania golonki , co to na mnie jutro czekała . Więcej na Twoją stronkę nie wchodzę  :devil:  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-310451
Udostępnij na innych stronach

:) Henio :) golonka zapiekana z kiszoną kapustą to jest dopiero przysmak :tongue: :tongue: :tongue:

 

post-41869-0-51260700-1383426223_thumb.jpg

 

Piersi kurczaka z porem i polane majonezem,zapiekane w piekarniku :) do piweczka :tongue: :tongue: :tongue:

Edytowane przez Małgoś
por jest rodz. męskiego :D
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/86/#findComment-310461
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.