miro Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1326 Opublikowano 26 Września 2012 Drażnisz ...... oczy Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1327 Opublikowano 26 Września 2012 EL GREGOR, szynki ty obwiązywać umiesz - czas brać się za mozzarellu :clap: :thumbsup: :lol: http://www.youtube.com/watch_popup?v=7vymXC0Cnxw&vq=medium Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rmir Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1328 Opublikowano 26 Września 2012 musze się o to zapytać czy ten ser powstał po 2 DNIACH :question: :question: :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1329 Opublikowano 26 Września 2012 :grin: Daniel tak zrobię tylko trzeba ten zjeść,kawałek zostawiłem,resztę zapakowałem bo jest mało słony i może skwaśnieć. Sasza mam teraz dużo ricotty i tego świeżego sera, trzeba zjeść :grin: przyjdzie czas na mozzarelle :grin: A jeszcze z 10kg dojrzewa :grin: rimir :grin: oczywiście dwa dni i już możesz serek zajadać :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1330 Opublikowano 27 Września 2012 :grin: wczoraj bardzo pracowite popołudnie aż do ciemnej nocy :sad: Grażka zagoniła do przetworów,jabłka,ajwar i keczup :grin: Dzisiaj na śniadanie musiała być degustacja :thumbsup: wypadło na ajwar. Koniecznie musiałem zetrzeć ser EL Gąsior.(chciałem sprawdzić jak będzie się tar na tarce,bez problemów,jeszcze czeka go próba termiczna) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1331 Opublikowano 28 Września 2012 :grin: ciąg dalszy zabawy z serem EL Gąsior :grin: Dzisiaj dla Grażki dodatek do sałatki (śniadanie w pracy) :thumbsup: A dla Grzesia wymyśliłem picę motocyklisty (zaraz pakuje się na zakończenie sezonu motocyklowego,koledzy z Ełku organizują)dlatego taka nazwa. Ziemniaki z wczorajszego obiadu trzeba było zagospodarować i sprawdzić ser EL Gąsior jak się zachowa pod temperaturą.(wynik pozytywny) szklaneczka własnego jogurtu polepszy trawienie :grin: :thumbsup: http://images37.fotosik.pl/1788/381bed0469e7ead5med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1332 Opublikowano 30 Września 2012 :grin: oficjalnie sezon motocyklowy na W-M zamknięty :sad: Przyjechało kilkudziesięciu kolegów od Saszy z Kaliningradu :grin: http://imageshack.us/a/img259/2656/dsc08156m.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img528/961/dsc08082y.jpg Uploaded with ImageShack.us [ Dodano: Nie 30 Wrz, 2012 15:33 ]musiałem przetrenować nowy sposób wklejania zdjęć :grin: jakoś się udało zaraz następne :grin: [ Dodano: Nie 30 Wrz, 2012 15:38 ]:grin: http://imageshack.us/a/img688/2310/dsc08087.JPG Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img440/4884/dsc08094me.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img710/1959/dsc08101f.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img687/982/dsc08107k.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img195/5315/dsc08121gy.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img69/4324/dsc08123ns.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img703/6945/dsc08118u.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #1333 Opublikowano 30 Września 2012 :grin: oficjalnie sezon motocyklowy na W-M zamknięty :sad: Czas zająć się sprawą... :lol: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1334 Opublikowano 30 Września 2012 :grin: tak też to czynię :grin: szynka wędzona 19 wrzesień :grin: http://imageshack.us/a/img209/8493/dsc08131k.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img833/5927/dsc08134a.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img803/8100/dsc08135r.jpg Uploaded with ImageShack.us szynki,boczek i polędwica wędzona miesiąc temu :grin: http://imageshack.us/a/img211/4671/dsc08141l.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img99/4181/dsc08143m.jpg Uploaded with ImageShack.us miks na talerzu jeszcze jest kiełbasa,słonina i szynka wędzone 19 września. :grin: :thumbsup: http://imageshack.us/a/img202/6692/dsc08148a.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img832/4489/dsc08152d.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1335 Opublikowano 1 Października 2012 :grin: Grażka wczoraj zrobiła miks z żurawin,miodu i czosnku dla zdrowotności :grin: http://imageshack.us/a/img267/1685/dsc08161ux.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img339/1276/dsc08165n.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img443/2334/dsc08168e.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img607/7899/dsc08171j.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img513/4325/dsc08174mz.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img822/1739/dsc08177sy.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img407/9859/dsc08179a.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1336 Opublikowano 1 Października 2012 A co to jest to białe w słoiku,bo wygląda na smalec,a nie na miód :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1337 Opublikowano 1 Października 2012 Pewnie miod Lipowy , lub akacjowy zestalony.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1338 Opublikowano 1 Października 2012 Gonzo racja , rzepakowy , trudno uczymy sie całe zycie .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1339 Opublikowano 1 Października 2012 :grin: El Gąsior na sosie pomidorowym rozpuszcza się dobrze i smakuje wyśmienicie :grin: Po co nam kupować jakieś Włoskie parmezany,trzeba używać własne produkty do własnych wyrobów :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1340 Opublikowano 2 Października 2012 :grin: dzisiaj pierwszy raz na cienką kiełbasę tak grubo pokroiłem mięso :grin:że były momenty stawała nadziewarka a następnie był ,,wystrzał,, z lejka :grin: Raz tylko pękło jelito :grin: super zabawa :grin: lubię ryzyko :grin: jutro seks :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-240967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1341 Opublikowano 2 Października 2012 Witaj ! To mój pierwszy inauguracyjny post na tym forum :smile: Przeczytałam Twoj wątek od deski do deski, porządnie obśliniłam przy tym klawiaturę :grin: Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich poczynań kulinarnych.Ja dopiero chcę zacząć moją przygodę z wędzeniem, do tej pory robiłam szynki i inne mięsiwa parzone czy gotowane, bez wędzenia. Usilnie namawiam mojego małżonka, żeby zrobił choćby małą wędzarenkę...Na razie na początek kupiliśmy do spóki ze znajomym, który ma wędzarnie pół świniaczka, mięso już w solance, za 2-3 tygodnie nasze pierwsze wędzenie.Będę do Ciebie zaglądać po kolejne inspiracje :smile: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1342 Opublikowano 2 Października 2012 Przeczytałam Twoj wątek od deski do deskiI z tego rozpoczynałem :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1343 Opublikowano 2 Października 2012 :grin: gatita :grin: trzymam kciuki żeby się udało to mąż zmięknie na twoje namowy :grin: Zadam tylko pytanie dlaczego tak długo w solance 2-3 tygodnie z czego ta solanka i gdzie trzymacie zasolone-peklowane mięso :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1344 Opublikowano 2 Października 2012 Wiem, że stoi w zimnej piwnicy u znajomych. Natomiast z czego ta solanka i czemu tak długo to nie wiem :blush: Ale się dowiem :smile: A co do męża, to my kobiety, mamy swoje sposoby :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1345 Opublikowano 2 Października 2012 :grin: jaka to by nie była piwnica to o tej porze roku te 2-3 tygodnie może nie wytrzymać :!: Zapytaj kolegę jaką solankę zrobił i czy już wcześniej tak robił. A te Wasze pierwsze wędzenie to z mężem :grin: czy kolega też będzie miał debiut :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1346 Opublikowano 2 Października 2012 jaka to by nie była piwnica to o tej porze roku te 2-3 tygodnie może nie wytrzymać Chyba ,że często będą zmieniać solankę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1347 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: wstałem o 6h,6,25min. pierwsze szynki w wędzarni. Osuszanie godzinę. Po pół godziny wędzenia kiełbasa nabiera koloru :grin: jest teraz 8h. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1348 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: słonina i boczki gotowe (pierwsza kropla) :grin: 9,30min. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #1349 Opublikowano 3 Października 2012 No z samego ranka znowu ślinka mi cieknie.... Oj nie wiem, nie wiem, czy ja tu często będę zaglądać :grin: Co do solanki to faktycznie kolega wspominał, że będzie ją wynieniał co jakiś czas. Będę się z nim widzieć w sobotę, to się dopytam.On wędzi już od lat, najpierw wędził ze swoim ojcem, więc doświadczenie powinien mieć :smile: Nasze pierwsze z mężem, więc będziemy sie przyglądać i uczyć. A ja na razie drukuję całą akademię Dziadka :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1350 Opublikowano 3 Października 2012 :grin: ok gatita :grin: serki gotowe,woda do parzenia szynek nastawiona i 11h parzenie,szynki do parzenia prawie ok. :grin: Trzeba spróbować polędwiczkę :grin: biorę deskę i cebulę,popiję sokiem pomidorowym :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/54/#findComment-241184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.