Gonzo Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 14 Maja 2010 Pewnie dzisiaj zarejestruje się 5000 członek WB A dla oo ten wywiad? Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 16 Maja 2010 Na patelni rozgrzewamy oliwę lub masło i smażymy fileciki z obu stron po 5 minut.Zdecydowanie na oliwie a masełkiem aromatyzowanym posmarować ciepłe rybki. :grin: Ale jeśli ktoś chce przedwcześnie sponsorować "nekrobiznes" to oczywiście smażyć na maśle, najlepiej z markietu. Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 16 Maja 2010 marek301, Masło do smażenia tak tylko uprzednio należy sklarować. Każde masło będzie się palić oczywiście nie klarowane. Dym niebieski z masła do efekt wytworzenia dioksyny - silny środek mutagenny. Masło sklarowane wytrzymuje nawet temperaturę ponad 300 st. W przeciwieństwie do masła, ghi( masło klarowane ) może być przechowywane przez długi czas bez użycia lodówki. Dobrze jest zamknąć je w szczelnym pojemniku, aby uniknąć procesu utleniania. Możliwość długiego przechowywania ghi jest związana ze zniszczeniem mikroorganizmów i enzymów podczas ogrzewania na wolnym ogniu. Podczas klarowania usuwa się z masła elementy białka i innych substancji, pozostawiając sam tłuszcz. Dzięki temu, w przeciwieństwie do masła, ghi może być podgrzewane do momentu dymienia i nie przypali się, ani nie zacznie smakować jak przypalone. Właśnie ta cecha czyni je idealnym do głębokiego smażenia. W Indiach bardzo często używa się ghi do smażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 16 Maja 2010 marek301, Masło do smażenia tak tylko uprzednio należy sklarować. Każde masło będzie się palić oczywiście nie klarowane. Dym niebieski z masła do efekt wytworzenia dioksyny - silny środek mutagenny. Masło sklarowane wytrzymuje nawet temperaturę ponad 300 st. W przeciwieństwie do masła, ghi( masło klarowane ) może być przechowywane przez długi czas bez użycia lodówki. Dobrze jest zamknąć je w szczelnym pojemniku, aby uniknąć procesu utleniania. Możliwość długiego przechowywania ghi jest związana ze zniszczeniem mikroorganizmów i enzymów podczas ogrzewania na wolnym ogniu. Podczas klarowania usuwa się z masła elementy białka i innych substancji, pozostawiając sam tłuszcz. Dzięki temu, w przeciwieństwie do masła, ghi może być podgrzewane do momentu dymienia i nie przypali się, ani nie zacznie smakować jak przypalone. Właśnie ta cecha czyni je idealnym do głębokiego smażenia. W Indiach bardzo często używa się ghi do smażenia.Andyandy, nie wiem w jakiej temperaturze i jak długo odbywa się to klarowanie, ale "utlenione" nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminki no i dioksyny(powstałe podczas samego klarowania) nie mogą w żaden sposób wpływać pozytywnie na zdrowie. :rolleyes: Wedle faktów takie masło "sklarowane" to wulkan wolnych rodników, co musi nasilać procesy nowotworowe, które toczą się w nas "każdego dnia". Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 16 Maja 2010 marek301, Wszystko co jest robione nie umiejętnie na tępa i pod zysk jest niebezpieczne. Może lepiej przejść na Mobil-1 :lol: Według współczesnej wiedzy medycznej, spożywanie nasyconych tłuszczów zwierzęcych jest jednak przyczyną chorób serca i miażdżycy. Współczesna medycyna zaleca raczej spożywanie nienasyconych tłuszczów roślinnych. Współczesna nauka i medycyna nie uznają ajurwedy za naukowe źródło wiedzy medycznej. Bez wątpienia pozytywną cechą ghi jest na pewno to, że podczas podgrzewania do wysokich temperatur nie powstają w nim szkodliwe produkty spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 17 Maja 2010 Nie korzystałem z niej,...a Prosiaczek głooodny... ...na Licytacjach ciiisza... ... :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: ... Cytuj Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 17 Maja 2010 Sprzęt idzie po kolei. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 17 Maja 2010 Szkoooda :tongue: Akurat się rozglądam za kupnem jakiejś nadziewarki... Cytuj Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 17 Maja 2010 Qurka,my o zlocie a tu w temacie jakieś nadziewarki :rolleyes: :rolleyes: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 17 Maja 2010 bodek, ...a Prosiaczek głooodny... ...na Licytacjach ciiisza... Bardzo dobry pomysł :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 17 Maja 2010 Przepraszam wszystkich"prosiaczkowych",że przeniosłam temat nadziewarki do Bla..bla..ale nie chciałam wyodrębniać nowego tematu. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-111939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 19 Maja 2010 Radzą, radzą i .......... http://wiadomosci.onet.pl/2172509,12,klej_do_miesa_stek_to_stek__szynka_to_szynka,item.html Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-112115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 19 Maja 2010 http://www.youtube.com/watch?v=PKrCqGnaVic :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-112117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 21 Maja 2010 Witam. Czas na śniadanko. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-112250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 21 Maja 2010 To lepiej Cie ubierac niz zywić, skoro to jest Twoje śniadanko. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-112252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 21 Maja 2010 To lepiej Cie ubierac niz zywić, skoro to jest Twoje śniadanko. :grin: E tam, na ubranie też potrzeba parę metrów kwadratowych materiału :grin: :lol: :lol: A z rybkami zaraz robię "obchód" , niech i inni coś mają od tego "ziemskiego łez padołu". A nie tylko chemia i chemia :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-112255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 21 Maja 2010 To lepiej Cie ubierac niz zywić, skoro to jest Twoje śniadanko. :grin: No Gonzo potrafi zjeść i poczytać również . :grin: :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-112258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 24 Maja 2010 zobaczyłem...piękną "sławojkę"super pomysł !!! :grin: a dla miłośników plastikowych wędlin proponuję " Tojtoja" :devil: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-112685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 24 Maja 2010 Przepraszam moderatorów.Witaj Papciu w klubie "Młodych DZIADKÓW " :wink: P.S. modemonów nie przepraszaj, bo i tak nas zaraz wywalą Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-112686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 27 Maja 2010 Przypominam Zico, że nadal kilka osób nie otrzymało opłaconych z własnej renty naklejek i ramek, pozdrawiam Cię serdecznie. :grin: [ Dodano: Czw 27 Maj, 2010 21:36 ] Można pis-ać wszystko, zielonych brak, chyba na AC/DC pojechali, a ja w domu siedzę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-113058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 28 Maja 2010 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-113220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 30 Maja 2010 Macie jakieś fajne przepisy, które można by zrobić w słoiki i zawekować.Tadzikmal- Ty to masz dobrze na dwóch forach pytasz o to samo tzn. u banitów i u nas . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-113461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 30 Maja 2010 Uuuu. :shock: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-113466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzikmal Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 31 Maja 2010 Tadzikmal- Ty to masz dobrze na dwóch forach pytasz o to samo tzn. u banitów i u nas . Pozdrawiam Kto pyta nie błądzi Cytuj Pozdrawiam Tadzik Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-113473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzikmal Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 31 Maja 2010 Kto pyta Wiesz co ułani pytą nazywają :grin: ? Jeszcze jeden mazur dzisiaj, choć poranek świta, czy pozwoli panna Krysia młody ułan pyta. Jaka pyta? co za pyta ? komu pyta stoi ? Panna Krysia fest dziewucha - pyty się nie boi Cytuj Pozdrawiam Tadzik Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/10/#findComment-113566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.