mkeruj Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2051 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Cześć, słuchajcie! Na końcu każdej strony przeglądania wątku jest "Dodaj temat do Ulubionych" - ale gdzie te ulubione widać? W profilu ani w wiadomościach nima, więc gdzie? PZDRmkeruj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-258697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2052 Opublikowano 26 Grudnia 2012 mkeruj, po uruchomieniu tej opcji musisz wybrać odpowiednią funkcję w przeglądarce żeby dodać do zakładek/ulubionych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-258705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkeruj Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2053 Opublikowano 26 Grudnia 2012 vtec, dzięki za odpowiedź ale myślę że piszemy o czymś innym. Ty masz na myśli chyba dodanie strony do ulubionych (lub zakładek, jak zwał tak zwał) w przeglądarce, co nie jest moim celem. Ja chciałbym dotrzeć do spisu tematów oznaczonych jako ulubione, tak jak na podobnym forum: http://ifotos.pl/zobacz/examplejp_xwrhnaw.jpg/ lub tutaj: http://ifotos.pl/zobacz/e2jpg_xwrhehw.jpg/. Tutaj natomiast po kliknięciu "Dodaj temat do Ulubionych" strona odświeża mi się i otwiera na pierwszej stronie wątku, zarównio w FF jak i w Operze. Nie wiem także jak dotrzeć na stronę "ulubione / subskrybowane wątki". Jeśli źle myślę, zrób skrin i/lub rozwiń wypowiedź Pozdrawiam mkeruj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-258708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2054 Opublikowano 26 Grudnia 2012 To co pokazałeś na screenach to są zupełnie inne skrypty. W skrypcie który obsługuje nasze forum jest tak jak napisałeś: po kliknięciu w tę opcję przenosi Cię na początek wątku po to, żebyś go sobie w przeglądarce dodał do "ulubionych" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-258711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkeruj Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2055 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Achaaa, tylko że ja działam na ok. czterech komputerach, telefonie i kindlu, więc wielka szkoda że to nie fukcjonuje na podobnej zasadzie jak tam, gdzie pokazałem (jakby "w chmurze forum"...) Zatem, jak rozumiem, oprócz napisania posta w wątku nie ma innej możliwości "zasubskrybowania" wątku bezpośrednio w profilu na forum - wtedy mogę wejść w "Pokaż swoje posty" (bo powiadamianie o odpowiedziach działa chyba tylko na maila)? Szkoda w takim razie, bo to prowokuje do spamowania i wykopywania starych (choć wartościowych) wątków. PZDRmkeruj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-258714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2056 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Wszystkie nowoczesne przeglądarki (FF, Opera, Chrome) umożliwiają synchronizację danych pomiędzy różnymi urządzeniami, więc po co obciążać skrypt, jeżeli użytkownik może to zrobić po swojej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-258721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkeruj Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #2057 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Nie nie, ja nikomu nic nie zarzucam - po prostu używam takich ficzerów bo są bardzo fajne, ale jak nie ma, to nie ma. Przyzwyczaję się. Po prostu tylko szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-258725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2058 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgodnie z obietnicą znalazłem w sprzedaży wyroby z mięsa swini rasy mangalica :1.http://www.organiczny.pl/wegierskie-wedliny/boczek-wedzony-z-mangalicy-bio.html 2.http://hungaricum.pl/index.php?prod_name=mangalica&search=okto ja jeszcze dokleję warszawskie ceny 1.http://www.lamondefoods.pl/mangalica-poledwica.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2059 Opublikowano 16 Stycznia 2013 w Warszawie to dopiero łupią http://www.blikle.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=2022&Itemid=4&lang=pl Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2060 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Po przejrzeniu wskazanych stron , nie jestem pewien czy opisywane wspaniałe własciwosci mięsa swin rasy mangalica ida w parze z oferowanymi cenami za wyroby -przynajmniej dla przeciętnego zjadacza wieprzowiny, ale to nie moj problem , terenu do hodowli nie mam , więc pozostaje mi tylko zdobyta wiedza, a to już jest kapitał . :grin: Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2061 Opublikowano 16 Stycznia 2013 w Warszawie to dopiero łupią http://www.blikle.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=2022&Itemid=4&lang=plTe ceny są bez mała dwukrotnie wyższe a niektóre ponad, niż w Szwecji (Skåne) gdzie mieszkam, chociaż podobno Szwecja to drogi kraj. Nie wiem jak wyglądają ceny w Sztokholmie i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2062 Opublikowano 16 Stycznia 2013 svergie 2 , nie sądzę by ten asortyment znalazł się w normalnych sklepach ,pewenie sprzedaja w garmażerkach lub sklepach mięsnych gdzie towar idzie z tuszy , nie wiem jak jest w Szwecji , ale w Danii , takie wyroby są sprzedawane w specjalistycznych sklepach- ceny są zawrotne okolo 440-480 DK / kg ( 240 złotych ) -wołowina , masz racje w normalnych sklepach sieciowych ceny nie odbiegaja mocno niż w Polsce .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2063 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Kol. Wojciechu Pacanie. W Szwecji większość tych niby "luksusowych" wędlin jest sprzedawana w najzwyklejszym LIDLu.I tak Szynka Westwalska, oryginalna z Niemiec, 105,00 skr. Szynka oryginalna Włoska, prosciutto 105,00 skr. 1 korona szwedzka ca. 47 groszy, a wiec 105,00skr. x0,47gr. = 49,35 zeta.Dodam że zarobek netto przeciętnego szweda jak np. sprzątaczki czy ciecia, wynosi netto ok 17,000skr (25,000 brutto) a wiec 8,000 zł. polskich, to tak dla porównania.Itd. itp. Wystarczy, czy chcesz jeszcze? [ Dodano: Sro 16 Sty, 2013 14:45 ]Blikle jedzie na marketingu i marce wyrobionej w latach komunizmu.... ich wyroby nie są nawet zaliczane do "tych lepszych"Masz całkowitą rację Aabratku. Wychowywałem się prawie na vis a vis Bliklego, Pod nr. 40. i twierdzę to samo. Pączki nie dość że malutkie, to takie jakieś przeperfumowane. Zawsze wolałem pączki od "Pomianowskiego", bo to były normalne pyszne pączki, smakujące tak jak paczek powinien smakować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2064 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Svergie 2 , wieccej informacji mi nie potrzeba jezdze do Danii , kilka razy w roku ,wracając przed wjazdem na prom zawsze kupuje zapas schabu ze skóra , pakowany w styropian , na ich potrawę flenskesay - roznica w cenie zadna , a mięso odpowiednio przygotowane , nie sadze by mi sie udało zamieszkac w Szwecji , więc tych informacji mi wystarczy .Pozdrawiam Dziekuje :grin: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2065 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wojciechu Pacanie. W pewnym sensie się z Tobą zgadzam i jest też trochę tak jak mówi Aabratek , bo w centrum Lund, w sklepach dla snobów takich niby "delikatesach" taka samiutka szynka, kosztuje mniej więcej tyle ile Ty podajesz. Natomiast w sieci sklepów ICA w dziale wędlin sprzedawanych zza lady przez ekspedientki, obsługa tzw. LUX, kosztują trochę więcej niż w Lidlu ale znacznie mniej niż w "Delikatesach". Tak wiec wszystko zależy od tego kim się chce być. Nowobogackim kupującym tylko w "Delikatesach" a jest ich całkiem sporo, czy też tylko zwyczajnym Svensonem, któremu nie trzeba ukłonów i tej otoczki przyklejonego sztucznego uśmiechu na twarzy i słów bardzo proszę, czy uprzejmie panu dziękuję, i ten sam towar, tylko 3 razy taniej z LIDLA, porcjowany na gotowo i prosto z półki w zupełności wystarcza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2066 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Wuju Tomie.Tutaj masz przepis na duński Flaeskesteg a po szwedzku fläskstek czyt. ( fleskstek) czyli po polsku, najzwyczajniej stek wieprzowy.http://receptfavoriter.se/recept/dansk-flaeskstek.htmlDo przetłumaczenia bezproblemowo można użyć translatora Google. Gdyby były jakieś problemy, lub niejasności , służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2067 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Tu nie chodzi o to co lepiej pasuje, tylko o to jak wygląda tłumaczenie. Chrupiąca skórka jest po prostu do wyboru i nie każdy tak robi. Knaprig svål, to znaczy chrupiąca skórka, i jest niejako na życzenie.Tutaj jest pieczeń wieprzowa z chrupiącą skórką jeżeli ktoś chce:http://www.spisa.nu/3.12736/recept/saftigaste-flasksteken-med-knaprig-sval/A przepisów faktycznie ile dusza zapragnie, Masz racje Darino,do wyboru, do koloru i każdy coś znajdzie dla siebie. Ps. Jeżeli ktoś faktycznie miałby problem ze słowem stek, to rzeczywiście słowo pieczeń, jest w tym przypadku słowem równoznacznym i nie budzącym żadnych wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2068 Opublikowano 17 Stycznia 2013 sverige2, sprawdzilem tlumaczenie , jest kiepskie , lepiej skorzystac z przepisów na wskazsanych stronach , Wujtom - wysłałem , sposobów przygotowania tyle ilu kucharzy .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2069 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Wojciechu Pacanie.Może takie super hiper to ten Google translator nie jest, i literatury tłumaczyć przy jego pomocy się nie da, to fakt, ale jeżeli ktoś wie czego chce, to nie ma problemu ze zrozumieniem tekstu np. receptur.Nie mniej, dodałem przecież na dole, że jeżeli ktoś miałby z tym problem, to służę pomocą.Jeżeli wiec masz jakieś kłopoty, to prześlij mi ten niezrozumiały akapit na PW i natychmiast, od reki Ci to przetłumaczę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2070 Opublikowano 17 Stycznia 2013 sverige2, dziekuję córka włada biegle duńskim oraz trochę szwedzkim , zięcia mam też Duńczyka z tymi samymi umijętnosciami , więc mi pomagają w razie potrzeby online .Prosto z Danii .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2071 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Wojciechu Pacanie.Widzę więc że problem po prostu nie istnieje. Ja z kolei duński rozumiem gdy go czytam, natomiast nie władam nim w mowie, duńska pisownia i gramatyka nieomal taka sama jak szwedzka, wymowa natomiast, uff. Szwedzkim posługuję się mniej więcej na poziomie polskiego. Zawsze do usług, dla innych kolegów również.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2072 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Pacan Wojciech, Dziękuje za przepis , Nazwa brzmiała groźnie. :lol: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2073 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Chłopaki!!! z przepisu skorzystam sam ale CO Z MOIMI MANGALICAMI??? Podtrzymujmy wątek chociaż co? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2074 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Podtrzymujmy wątek chociaż co? przynajmniej chłopaki podbili Ci temat :tongue: będzie sprzątanie....PSproszę dyskutantów o korzystanie z wygaszania postów [ Dodano: Czw 17 Sty, 2013 17:01 ]dyskusja "poza tematem" wylądoowała w Bla, bla Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #2075 Opublikowano 17 Stycznia 2013 http://zdrowie.onet.pl/profilaktyka/nadwaga-wydluza-zycie,1,5391562,artykul.htmlhurraa :grin: ...wiedziałem że mam rację Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3743-bla-bla-bla/page/83/#findComment-262402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.