Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Palce lizać, wędzonki wyglądają pysznie, paróweczki chętnie bym spróbował

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einstein
www.multiplikator.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-188801
Udostępnij na innych stronach

Jutro robię polską, jałowcową, podwawelską i parówki. Mięska zapeklowałem w piątek wieczorem, wczoraj wieczorem zmieliłem, a jutro mieszanie, doprawianie i nadziewanie. Tak mi pasowało, nie dałbym rady wszystkiego w poniedziałek wieczorkiem zrobić, a tak spoko zdążę przed północą. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-188847
Udostępnij na innych stronach

Jak zwykle u Ciebie wyroby rewelacyjne.

 

Czy mógłbyś podać modyfikacje jakie zrobiłeś w polskiej.

 

Spróbuję zrobić na Święta

 

Wg mnie jest to jedna z najlepszych kiełbas - ale o smakach się nie dyskutuje :wink:

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-188876
Udostępnij na innych stronach

Czy mógłbyś podać modyfikacje jakie zrobiłeś w polskiej.

 

Polską wędzę jutro, to i jutro może napiszę. :cool:

 

Wczoraj wędziłem śledzie, mimo moczenia - dość słone. :cool:

A dziś myśliwska i jałowcowa. :cool:

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-189204
Udostępnij na innych stronach

...A kto to wszystko zjada ?...

No.... Pis idzie na "ilość", ja tam wole na CENĘ! :tongue:

 

O co chodzi? Po prostu 1 kg DROGIEJ kiełbasy jest...... :grin:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-189224
Udostępnij na innych stronach

Polska z łososiem razem wędzone-nie pogryzły się, łosoś ok. polska jutro jeszcze trochę powisi w wędzarni. Szyneczka i ogonówka - pieczone w wędzarni tym razem. :cool:

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-189374
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsze salcesony, bardzo ubogie w surowiec. :cool:

 

Ubojni brak daje się we znaki :smile: Na świeżą bułeczkę się nadają . :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-190753
Udostępnij na innych stronach

A dziś polska i na ten tydzień koniec, nocą znikam. :cool:

 

Obrazek

I właśnie taką "Polską" chcę zrobić. Dla mnie ideał? Pis67 - dawaj przepis :wink:

Navigare necesse est, vivere non est necesse
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-191083
Udostępnij na innych stronach

I właśnie taką "Polską" chcę zrobić. Dla mnie ideał? Pis67 - dawaj przepis

Przepis jest w 16-ce, trochę go zmodyfikowałem, dziś kolejna polska z wszystkimi poprawkami. Przy polskiej najważniejsze jest mięso, świeże mięso, nie może być byle jakie, z twardych mięśni, wodniste, lepsze jest ze sztuk starszych, o ciemniejszej barwie. Jest trochę zabawy przy klasyfikacji, ale potem... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-191684
Udostępnij na innych stronach

Jako, że wyroby świąteczne mam cały rok, od poniedziałku do dziś walczyłem z mięskiem, ale już wszystko zrobione i prawie rozdane. :cool:

 

Na początek foty krakowskiej wędzonej 6 godzin +godzina pieczenia. Andyandy pisał o 10 godzinnym wędzeniu swojej kiełbasy i pieczeniu jeszcze przez 2,5 godziny, skróciłem czas, i dobrze , bo zapach jest i tak bardzo intensywny. :cool:

 

 

 

 

Jedna sztuka powędrowała do podsuszenia. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192154
Udostępnij na innych stronach

Hmm..dla mnie wyrobami świątecznymi są szynka z kością..baleroniki..i polędwice.

Kiełbaski w dużych osłonkach mam na co dzień....ale każdy ma inaczej ustawione menu w święta..prawda?? :wink: :grin:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192158
Udostępnij na innych stronach

Hmm..dla mnie wyrobami świątecznymi są szynka z kością..baleroniki..i polędwice.

Szynki z kością nie robię ostatnio, za mało gości..., ale może o to chodziło. :cool:

 

 

 

 

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192162
Udostępnij na innych stronach

Piotrze..ja robię taką szynkę z kością jaką kiedyś Pedro dla swojej kochanej żoneczki jako tort poczynił..

Ja robię takową na święta.. co roku 2 razy :cool:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192163
Udostępnij na innych stronach

Przed chwilą młodemu się przypomniało, że głodny, że salami zamawiał. To i poszedłem na strych i przyniosłem, ma około 50 dni, jeszcze z miesiąc i będzie ok. Smak i zapach swoisty. :cool: Farsz nieco zmiażdżony, nadziewałem maszynką, wskutek awarii kolejnego chińczyka. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-193025
Udostępnij na innych stronach

...Ty się szybko zapisuj na kurs wędlin dojrzewających,

ale jako cotrainer, a nie uczestnik. :clap: :cool:...

I to by było na tyle! :clap: :grin:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-193108
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Wędzę dziś wyroby, które miały być na Święta, peklowały się stojąc w altance na świeżym powietrzu przez 24 dni, oczywiście w ciemności. Przez ten czas nie były masowane, nastrzykiwane, obracane itp. stały w spokoju, aż wczoraj je znalazłem w dobrej formie, solanka 0,43 kg peklosól i 5l woda. A ostały się polędwica, polędwiczka, ogonówka i kulka. Potem foty zrobię, bo zapomniałem do pracy aparatu zabrać. Zimka sprzyja, cały czas temperatura na małym plusie, w altance można spoko przechowywać peklowane mięska. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195652
Udostępnij na innych stronach

Foty, po wędzeniu, szynka i ogonówka kończą parzenie. :cool:

 

 

Jakby nie było - pierwsze wędzonki w tym roku. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195678
Udostępnij na innych stronach

Dziś przyniosłem ze strychu trochę staroci i wczorajsza kulka w przekroju. :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195945
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Ci pis za te piękne foty mięsiwa bo mi się dietami odbija.

Ja dziś zapeklowałem na szynkową, ale jak pomyślę o wędzeniu w tej "pięknej" aurze to aż mi się nie chce.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195948
Udostępnij na innych stronach

Foty Pis'a sa super.

 

bo mi się dietami odbija

Miro - klik na ignorowane i masz czkawkę z głowy. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195951
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.