jacak Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Palce lizać, wędzonki wyglądają pysznie, paróweczki chętnie bym spróbował Cytuj Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Albert Einsteinwww.multiplikator.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-188801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Jutro robię polską, jałowcową, podwawelską i parówki. Mięska zapeklowałem w piątek wieczorem, wczoraj wieczorem zmieliłem, a jutro mieszanie, doprawianie i nadziewanie. Tak mi pasowało, nie dałbym rady wszystkiego w poniedziałek wieczorkiem zrobić, a tak spoko zdążę przed północą. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-188847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Jak zwykle u Ciebie wyroby rewelacyjne. Czy mógłbyś podać modyfikacje jakie zrobiłeś w polskiej. Spróbuję zrobić na Święta Wg mnie jest to jedna z najlepszych kiełbas - ale o smakach się nie dyskutuje :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-188876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Czy mógłbyś podać modyfikacje jakie zrobiłeś w polskiej. Polską wędzę jutro, to i jutro może napiszę. Wczoraj wędziłem śledzie, mimo moczenia - dość słone. A dziś myśliwska i jałowcowa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-189204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 6 Grudnia 2011 A dziś myśliwska i jałowcowaA kto to wszystko zjada ? Chyba okolica żyje z Twoich wędzonek Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-189215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 7 Grudnia 2011 ...A kto to wszystko zjada ?... No.... Pis idzie na "ilość", ja tam wole na CENĘ! :tongue: O co chodzi? Po prostu 1 kg DROGIEJ kiełbasy jest...... :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-189224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Polska z łososiem razem wędzone-nie pogryzły się, łosoś ok. polska jutro jeszcze trochę powisi w wędzarni. Szyneczka i ogonówka - pieczone w wędzarni tym razem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-189374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 8 Grudnia 2011 A dziś polska i na ten tydzień koniec, nocą znikam. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-189602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Wczorajsze salcesony, bardzo ubogie w surowiec. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-190748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Wczorajsze salcesony, bardzo ubogie w surowiec. Ubojni brak daje się we znaki :smile: Na świeżą bułeczkę się nadają . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-190753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitesurf Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 16 Grudnia 2011 A dziś polska i na ten tydzień koniec, nocą znikam. Obrazek I właśnie taką "Polską" chcę zrobić. Dla mnie ideał? Pis67 - dawaj przepis :wink: Cytuj Navigare necesse est, vivere non est necesse Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-191083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 19 Grudnia 2011 I właśnie taką "Polską" chcę zrobić. Dla mnie ideał? Pis67 - dawaj przepis Przepis jest w 16-ce, trochę go zmodyfikowałem, dziś kolejna polska z wszystkimi poprawkami. Przy polskiej najważniejsze jest mięso, świeże mięso, nie może być byle jakie, z twardych mięśni, wodniste, lepsze jest ze sztuk starszych, o ciemniejszej barwie. Jest trochę zabawy przy klasyfikacji, ale potem... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-191684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Jako, że wyroby świąteczne mam cały rok, od poniedziałku do dziś walczyłem z mięskiem, ale już wszystko zrobione i prawie rozdane. Na początek foty krakowskiej wędzonej 6 godzin +godzina pieczenia. Andyandy pisał o 10 godzinnym wędzeniu swojej kiełbasy i pieczeniu jeszcze przez 2,5 godziny, skróciłem czas, i dobrze , bo zapach jest i tak bardzo intensywny. Jedna sztuka powędrowała do podsuszenia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Hmm..dla mnie wyrobami świątecznymi są szynka z kością..baleroniki..i polędwice.Kiełbaski w dużych osłonkach mam na co dzień....ale każdy ma inaczej ustawione menu w święta..prawda?? :wink: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 22 Grudnia 2011 :grin: Piotrze :grin: Gratuluję wyrobów :grin: Tą jedną chyba zobaczymy w konkursie :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Hmm..dla mnie wyrobami świątecznymi są szynka z kością..baleroniki..i polędwice. Szynki z kością nie robię ostatnio, za mało gości..., ale może o to chodziło. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Piotrze..ja robię taką szynkę z kością jaką kiedyś Pedro dla swojej kochanej żoneczki jako tort poczynił..Ja robię takową na święta.. co roku 2 razy Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-192163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Przed chwilą młodemu się przypomniało, że głodny, że salami zamawiał. To i poszedłem na strych i przyniosłem, ma około 50 dni, jeszcze z miesiąc i będzie ok. Smak i zapach swoisty. Farsz nieco zmiażdżony, nadziewałem maszynką, wskutek awarii kolejnego chińczyka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-193025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Piotruś, Ty się szybko zapisuj na kurs wędlin dojrzewających, ale jako cotrainer, a nie uczestnik. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-193106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 30 Grudnia 2011 ...Ty się szybko zapisuj na kurs wędlin dojrzewających, ale jako cotrainer, a nie uczestnik. :clap: ... I to by było na tyle! :clap: :grin: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-193108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Wędzę dziś wyroby, które miały być na Święta, peklowały się stojąc w altance na świeżym powietrzu przez 24 dni, oczywiście w ciemności. Przez ten czas nie były masowane, nastrzykiwane, obracane itp. stały w spokoju, aż wczoraj je znalazłem w dobrej formie, solanka 0,43 kg peklosól i 5l woda. A ostały się polędwica, polędwiczka, ogonówka i kulka. Potem foty zrobię, bo zapomniałem do pracy aparatu zabrać. Zimka sprzyja, cały czas temperatura na małym plusie, w altance można spoko przechowywać peklowane mięska. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Foty, po wędzeniu, szynka i ogonówka kończą parzenie. Jakby nie było - pierwsze wędzonki w tym roku. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Dziś przyniosłem ze strychu trochę staroci i wczorajsza kulka w przekroju. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Dzięki Ci pis za te piękne foty mięsiwa bo mi się dietami odbija.Ja dziś zapeklowałem na szynkową, ale jak pomyślę o wędzeniu w tej "pięknej" aurze to aż mi się nie chce. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Foty Pis'a sa super. bo mi się dietami odbijaMiro - klik na ignorowane i masz czkawkę z głowy. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/30/#findComment-195951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.