Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

http://img809.imageshack.us/img809/4296/p1210938.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Wędzarnia zapakowana... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248662
Udostępnij na innych stronach

http://img802.imageshack.us/img802/2231/p1210940o.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Kiełbaska w jelitach wołowych już upieczona. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248670
Udostępnij na innych stronach

http://img543.imageshack.us/img543/2892/p1210943.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

:cool: Za chwilę do kąpieli.

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248675
Udostępnij na innych stronach

Kiełbaska w jelitach wołowych już upieczona.

 

pis Jak się ta kiełbaska nazywa :question:

 

 

 

 

 

 

:smile:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248711
Udostępnij na innych stronach

pis Jak się ta kiełbaska nazywa

Pisowska :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248786
Udostępnij na innych stronach

Jak się ta kiełbaska nazywa :question:

Pisowska

Zrobiłem bez receptury, przyprawy wg. chwilowego natchnienia, wszystko zapisane, czekam na opinie biegłych, cześć rozdam jutro. :cool:

 

No to w przekroju boczek i kiełbaska z wczoraj. :cool:

http://img696.imageshack.us/img696/1347/p1210948.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

http://img6.imageshack.us/img6/1221/p1210949.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248892
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście czekam na pierwszą lub pierwszego śmiałka. :cool:

Mistrzu, zaczynam przygodę z parówkami !!! :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248969
Udostępnij na innych stronach

Dziś w wędzarni nietypówki jak dla mnie. :cool:

 

 

Zaraz jadę po mleko i wieczorem sery oscypkopodobne zrobię. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250243
Udostępnij na innych stronach

Dziś w wędzarni nietypówki jak dla mnie. :cool:

 

Zaraz jadę po mleko i wieczorem sery oscypkopodobne zrobię. :cool:

Gorączka która to... :shock:

Piotr, po co ci to, w Lidle jest ser, lepiej piwo przygotowuj. :lol:

P.S. Piękne nietypówki :clap: :thumbsup:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250275
Udostępnij na innych stronach

w Lidle jest ser, lepiej piwo przygotowuj

U nas takiego markieta niet, a ser sam muszę zrobić, dla satysfakcji. A piwko nie bój, do Gąsiorowa zdążą dojrzeć, wiosnę mam na myśli. :cool:

 

Piękne nietypówki

Po nie typówkach były filety z łososia, a na noc na zimny dym nastawiłem słoninę, oj długo w soli leżała nim ją namierzyłem. :cool:

 

chce mieć ser w pełnej nazwie

Nawet rzekł bym w pełnym wymiarze. :cool:

 

A w altance znalazłem w solance dwie polędwice(chyba już ponad dwa tygodnie pływają), szynkę i polędwiczki-chyba z dziesięć. Czekają na miejsce w lodówce i natchnienie. Tu zaznaczam przy mokrym peklowaniu nie korzystam z tabelek, a wyrób pływa ile chce. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250381
Udostępnij na innych stronach

Tu zaznaczam przy mokrym peklowaniu nie korzystam z tabelek, a wyrób pływa ile chce. :cool:

Możesz coś więcej na ten temat ? :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250396
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj wędziłem łososia prawie na zimno, dzisiaj oscypki trochę w pracy, a później w domu poprawiłem w smoku. :cool:

 

 

Z serami mam jeszcze problem, oscypki zostawione bez wędzenia są bardzo kruche, rozpadają się przy krojeniu. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250508
Udostępnij na innych stronach

oscypki zostawione bez wędzenia są bardzo kruche,

Trzeba ich było tak mocno nie wygniatać. :cool:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250513
Udostępnij na innych stronach

Trzeba ich było tak mocno nie wygniatać.

Z wygniataniem na razie mi nie idzie, ale myślę nad techniką. Teraz chociaż wydajność normalna - 2,45kg z 20 litrów. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250673
Udostępnij na innych stronach

Teraz chociaż wydajność normalna - 2,45kg z 20 litrów.

 

Zgadza się . :grin: Jakim drewnem wędziłeś serki .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250735
Udostępnij na innych stronach

...myślę nad techniką.

Teraz chociaż wydajność normalna - 2,45kg z 20 litrów. :cool:

Bracie Pis, IMPONUJĄCE osiągnięcia!!! :clap: :clap: :clap:

 

Po prostu jesteś jednym z FILARÓW

MOJEJ NADZIEI ...... na......(KMWTW) :grin: :clap: :cool:

.

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250745
Udostępnij na innych stronach

Jakim drewnem wędziłeś serki .

Trochę olchą, na koniec dębem. :cool:

 

IMPONUJĄCE osiągnięcia!!!

Oj serowarstwo u mnie raczkuje. :cool:

 

na......(KMWTW)

Tym razem nie rozszyfrowałem... :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250892
Udostępnij na innych stronach

A to kawałek z szynkowarki, robiłem w zeszły czwartek, a tu ledwie kawałek do foty za-pozował. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251001
Udostępnij na innych stronach

Czy mi się wydaje, czy przy tych polędwicach kawałki karkówki zostały? Zawsze mam wątpliwości czy to zostawić czy odkrawać żeby było tak, żeby nawet DZIADEK nic nie mówił...
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251317
Udostępnij na innych stronach

minikron Może "warkocz" !!!

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251318
Udostępnij na innych stronach

Chodzi o te takie prążkowane kawałki mięsa, jakby z ryby. To "wchodzi w skład" schabu?

Ta ryba to warkocz, a ten schab to polędwica. :cool:

 

Polędwice z warkoczem wisiały przez noc w wędzarni, "dojrzewały" do wyjęcia. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251501
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.