pis67 Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1251 Opublikowano 10 Listopada 2012 http://img809.imageshack.us/img809/4296/p1210938.jpg Uploaded with ImageShack.us Wędzarnia zapakowana... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1252 Opublikowano 10 Listopada 2012 http://img802.imageshack.us/img802/2231/p1210940o.jpg Uploaded with ImageShack.us Kiełbaska w jelitach wołowych już upieczona. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1253 Opublikowano 10 Listopada 2012 http://img543.imageshack.us/img543/2892/p1210943.jpg Uploaded with ImageShack.us Za chwilę do kąpieli. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1254 Opublikowano 10 Listopada 2012 Kiełbaska w jelitach wołowych już upieczona. pis Jak się ta kiełbaska nazywa :question: :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1255 Opublikowano 11 Listopada 2012 pis Jak się ta kiełbaska nazywaPisowska :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1256 Opublikowano 11 Listopada 2012 Jak się ta kiełbaska nazywa :question:Pisowska Zrobiłem bez receptury, przyprawy wg. chwilowego natchnienia, wszystko zapisane, czekam na opinie biegłych, cześć rozdam jutro. No to w przekroju boczek i kiełbaska z wczoraj. http://img696.imageshack.us/img696/1347/p1210948.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img6.imageshack.us/img6/1221/p1210949.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1257 Opublikowano 11 Listopada 2012 Oczywiście czekam na pierwszą lub pierwszego śmiałka. Mistrzu, zaczynam przygodę z parówkami !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-248969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1258 Opublikowano 16 Listopada 2012 Dziś w wędzarni nietypówki jak dla mnie. Zaraz jadę po mleko i wieczorem sery oscypkopodobne zrobię. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1259 Opublikowano 16 Listopada 2012 Dziś w wędzarni nietypówki jak dla mnie. Zaraz jadę po mleko i wieczorem sery oscypkopodobne zrobię. Gorączka która to... :shock: Piotr, po co ci to, w Lidle jest ser, lepiej piwo przygotowuj. :lol: P.S. Piękne nietypówki :clap: :thumbsup: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1260 Opublikowano 16 Listopada 2012 :grin: Sasza w Lidlu to jest wyrób seropodobny a Piotr chce mieć ser w pełnej nazwie :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1261 Opublikowano 16 Listopada 2012 w Lidle jest ser, lepiej piwo przygotowuj U nas takiego markieta niet, a ser sam muszę zrobić, dla satysfakcji. A piwko nie bój, do Gąsiorowa zdążą dojrzeć, wiosnę mam na myśli. Piękne nietypówki Po nie typówkach były filety z łososia, a na noc na zimny dym nastawiłem słoninę, oj długo w soli leżała nim ją namierzyłem. chce mieć ser w pełnej nazwie Nawet rzekł bym w pełnym wymiarze. A w altance znalazłem w solance dwie polędwice(chyba już ponad dwa tygodnie pływają), szynkę i polędwiczki-chyba z dziesięć. Czekają na miejsce w lodówce i natchnienie. Tu zaznaczam przy mokrym peklowaniu nie korzystam z tabelek, a wyrób pływa ile chce. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1262 Opublikowano 17 Listopada 2012 Tu zaznaczam przy mokrym peklowaniu nie korzystam z tabelek, a wyrób pływa ile chce. Możesz coś więcej na ten temat ? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1263 Opublikowano 17 Listopada 2012 Wczoraj wędziłem łososia prawie na zimno, dzisiaj oscypki trochę w pracy, a później w domu poprawiłem w smoku. Z serami mam jeszcze problem, oscypki zostawione bez wędzenia są bardzo kruche, rozpadają się przy krojeniu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1264 Opublikowano 17 Listopada 2012 oscypki zostawione bez wędzenia są bardzo kruche, Trzeba ich było tak mocno nie wygniatać. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1265 Opublikowano 18 Listopada 2012 Trzeba ich było tak mocno nie wygniatać. Z wygniataniem na razie mi nie idzie, ale myślę nad techniką. Teraz chociaż wydajność normalna - 2,45kg z 20 litrów. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1266 Opublikowano 18 Listopada 2012 Teraz chociaż wydajność normalna - 2,45kg z 20 litrów. Zgadza się . :grin: Jakim drewnem wędziłeś serki . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1267 Opublikowano 18 Listopada 2012 ...myślę nad techniką. Teraz chociaż wydajność normalna - 2,45kg z 20 litrów. Bracie Pis, IMPONUJĄCE osiągnięcia!!! :clap: :clap: :clap: Po prostu jesteś jednym z FILARÓW MOJEJ NADZIEI ...... na......(KMWTW) :grin: :clap: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1268 Opublikowano 19 Listopada 2012 Jakim drewnem wędziłeś serki .Trochę olchą, na koniec dębem. IMPONUJĄCE osiągnięcia!!! Oj serowarstwo u mnie raczkuje. na......(KMWTW) Tym razem nie rozszyfrowałem... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-250892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1269 Opublikowano 19 Listopada 2012 A to kawałek z szynkowarki, robiłem w zeszły czwartek, a tu ledwie kawałek do foty za-pozował. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1270 Opublikowano 21 Listopada 2012 Dziś w wędzarni szynka i polędwice. Jeszcze sobie wiszą ... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minikron Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1271 Opublikowano 21 Listopada 2012 Czy mi się wydaje, czy przy tych polędwicach kawałki karkówki zostały? Zawsze mam wątpliwości czy to zostawić czy odkrawać żeby było tak, żeby nawet DZIADEK nic nie mówił... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1272 Opublikowano 21 Listopada 2012 minikron Może "warkocz" !!! Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minikron Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1273 Opublikowano 21 Listopada 2012 Nie znam poprawnej nazwy Chodzi o te takie prążkowane kawałki mięsa, jakby z ryby. To "wchodzi w skład" schabu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1274 Opublikowano 22 Listopada 2012 Chodzi o te takie prążkowane kawałki mięsa, jakby z ryby. To "wchodzi w skład" schabu? Ta ryba to warkocz, a ten schab to polędwica. Polędwice z warkoczem wisiały przez noc w wędzarni, "dojrzewały" do wyjęcia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1275 Opublikowano 22 Listopada 2012 patrząc na przekrój to niewiele tego warkocza było i tak śliczności :thumbsup: pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/51/#findComment-251507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.