Feederman Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1301 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Parówki zrobiłem z mięsa. :grin: bo to domowe parówki więc z mięsa :thumbsup: :clap: :clap:Dla Rosjan to fantastyka! :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-256898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1302 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Wczoraj zrobiłem nieco likieru jajecznego, dla koneserek. Dziś zabrałem się za kawałek polędwicy zasolony w zeszłym tygodniu. Myślałem, by upiec w piekarniku w rękawie, otoczyłem ją dziś w przyprawach, nadziałem suszonymi owocami i myślę, czy by nie upiec jej po prostu w wędzarni? Robił tak ktoś polędwicę na szaro zadymioną? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1303 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Wczoraj zrobiłem nieco likieru jajecznegoA czy możesz napisać coś więcej o tym napitku? Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1304 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Wczoraj zrobiłem nieco likieru jajecznego śmietanowo-jajecznego? bo jakiś taki bladziutki :wink: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1305 Opublikowano 17 Grudnia 2012 A czy możesz napisać coś więcej o tym napitku?śmietanowo-jajecznego? bo jakiś taki bladziutki Mleko skondensowane, cukier, żółtka, spirytus z lat 90-tych, cukier wanilinowy. A że blady, nic to, ostatnio szafranu dodałem dla kolorku, nie obyło się bez reprymendy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1306 Opublikowano 17 Grudnia 2012 pis67, jakie dałeś proporcje mleko-żółtka? Który smak dominuje? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1307 Opublikowano 18 Grudnia 2012 jakie dałeś proporcje mleko-żółtka Mleko skondensowane - dwie puszki po 200ml, cukier - 1,5 szklanki, żółtka - 6szt, spirytus 96% - 300ml, cukier wanilinowy- dwie paczki nieduże. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1308 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Pis-u dziękuję Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1309 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Dziś kupiłem trochę mięska - udziec cielęcy, do tego okrawki z szynki, trochę roboty i mam cielęcinę kl.I, wp.kl.I, II i III. Zrobię kiełbaski, myślę o tzw. kiełbaskach śniadaniowych, przepisu nie mam, w razie czego pełna improwizacja. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1310 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dziś rozpoczynam przedświąteczne zadymianie. Boczek rolowany i polędwica na soli nadziewana na początek. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1311 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wygląda smakowicie ! Mam nadzieję, że i jak kiedyś do tego dojdę :grin: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1312 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wygląda smakowicie Tam jeszcze nie wygląda, teraz już lepiej - boczek wędruje do parzenia, polędwicę podpiekę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1313 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Polędwica już upieczona - teraz poleży do świąt. Na wierzchu posypałem ją grubo mielonymi pieprzem i gorczycą oraz majerankiem, w środku niespodzianka - suszone wiśnie i żurawina. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1314 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ile czasu i w jakiej temperaturze ją piekłeś? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1315 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ile czasu i w jakiej temperaturze ją piekłeś? Dobre pół godziny, temperatura 70-75 stopni, na zegarek nie patrzyłem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1316 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dzięki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1317 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ile czasu i w jakiej temperaturze ją piekłeś? Dobre pół godziny, temperatura 70-75 stopni, na zegarek nie patrzyłem. To ten kolorek w jaki sposób uzyskałeś (w tak niskiej temperaturze) :wink: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1318 Opublikowano 21 Grudnia 2012 To ten kolorek w jaki sposób uzyskałeś To pewnie malowane, bo pieczenie w takiej temp. i czasie takiego koloru nie dadzą. Pisałem, że wyrób tylko solony, w otoczce z przypraw i eksperymentalny, miał być pieczony w piekarniku. Wiary nie oczekuję, ale napiszę jeszcze, że pieczony ogniem, na który z góry posypywałem śniegiem, coby wilgotność duża była. A niżej fota z pierwszego dziś zadymiania, potem będzie drugie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1319 Opublikowano 21 Grudnia 2012 W wędzarni już druga zmiana i część pierwszej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1320 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Rybki mają dość, reszta jeszcze parę minut pieczenia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1321 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Na dziś wędzenia koniec, zaraz po pracy do masarni i działam... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1322 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Wczoraj ponad dwie godziny nadziewałem te ponad 6kg kiełbasek. Jelita za małe, może najmniejszy lejek za duży. Mróz duży, inne wędzenia odkładam czekając na zapowiadaną odwilż. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1323 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Parę fotek z dziś. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-258159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrupekln Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1324 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Rybka wygląda rewelacyjnie, reszta zresztą też. :wink: Cytuj Pozdrawiam i smacznego zadymiania !!! Leszek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-258161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1325 Opublikowano 22 Grudnia 2012 pis67, czy to palcówka? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-258166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.