Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Parówki zrobiłem z mięsa.

:grin: bo to domowe parówki więc z mięsa :thumbsup: :clap: :clap:
Dla Rosjan to fantastyka! :grin:

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-256898
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłem nieco likieru jajecznego, dla koneserek. Dziś zabrałem się za kawałek polędwicy zasolony w zeszłym tygodniu. Myślałem, by upiec w piekarniku w rękawie, otoczyłem ją dziś w przyprawach, nadziałem suszonymi owocami i myślę, czy by nie upiec jej po prostu w wędzarni? :cool: Robił tak ktoś polędwicę na szaro zadymioną? :cool:

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257114
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłem nieco likieru jajecznego

śmietanowo-jajecznego? bo jakiś taki bladziutki :wink:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257121
Udostępnij na innych stronach

A czy możesz napisać coś więcej o tym napitku?

śmietanowo-jajecznego? bo jakiś taki bladziutki

Mleko skondensowane, cukier, żółtka, spirytus z lat 90-tych, cukier wanilinowy. A że blady, nic to, ostatnio szafranu dodałem dla kolorku, nie obyło się bez reprymendy. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257149
Udostępnij na innych stronach

pis67, jakie dałeś proporcje mleko-żółtka? Który smak dominuje?

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257158
Udostępnij na innych stronach

jakie dałeś proporcje mleko-żółtka

Mleko skondensowane - dwie puszki po 200ml, cukier - 1,5 szklanki, żółtka - 6szt, spirytus 96% - 300ml, cukier wanilinowy- dwie paczki nieduże. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257243
Udostępnij na innych stronach

Dziś kupiłem trochę mięska - udziec cielęcy, do tego okrawki z szynki, trochę roboty i mam cielęcinę kl.I, wp.kl.I, II i III. Zrobię kiełbaski, myślę o tzw. kiełbaskach śniadaniowych, przepisu nie mam, w razie czego pełna improwizacja. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257465
Udostępnij na innych stronach

Dziś rozpoczynam przedświąteczne zadymianie. :cool: Boczek rolowany i polędwica na soli nadziewana na początek. :cool:
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257553
Udostępnij na innych stronach

Wygląda smakowicie

Tam jeszcze nie wygląda, teraz już lepiej - boczek wędruje do parzenia, polędwicę podpiekę. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257593
Udostępnij na innych stronach

Polędwica już upieczona - teraz poleży do świąt. Na wierzchu posypałem ją grubo mielonymi pieprzem i gorczycą oraz majerankiem, w środku niespodzianka - suszone wiśnie i żurawina. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257614
Udostępnij na innych stronach

Ile czasu i w jakiej temperaturze ją piekłeś?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257615
Udostępnij na innych stronach

Ile czasu i w jakiej temperaturze ją piekłeś?

Dobre pół godziny, temperatura 70-75 stopni, na zegarek nie patrzyłem. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257622
Udostępnij na innych stronach

Ile czasu i w jakiej temperaturze ją piekłeś?

Dobre pół godziny, temperatura 70-75 stopni, na zegarek nie patrzyłem. :cool:

To ten kolorek w jaki sposób uzyskałeś (w tak niskiej temperaturze) :wink:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257786
Udostępnij na innych stronach

To ten kolorek w jaki sposób uzyskałeś

To pewnie malowane, bo pieczenie w takiej temp. i czasie takiego koloru nie dadzą.

Pisałem, że wyrób tylko solony, w otoczce z przypraw i eksperymentalny, miał być pieczony w piekarniku. Wiary nie oczekuję, ale napiszę jeszcze, że pieczony ogniem, na który z góry posypywałem śniegiem, coby wilgotność duża była. :cool:

 

A niżej fota z pierwszego dziś zadymiania, potem będzie drugie. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257795
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj ponad dwie godziny nadziewałem te ponad 6kg kiełbasek. :cool:

Jelita za małe, może najmniejszy lejek za duży. :cool: Mróz duży, inne wędzenia odkładam czekając na zapowiadaną odwilż. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-257943
Udostępnij na innych stronach

pis67, czy to palcówka?

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/53/#findComment-258166
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.