pokemon15 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1326 Opublikowano 22 Grudnia 2012 pis67, czy to palcówka?ale w fazie początkowej.... chyba... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-258167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1327 Opublikowano 23 Grudnia 2012 , czy to palcówka?To frankfurterki A dziś użyłem smoka... [ Dodano: Nie 23 Gru, 2012 23:49 ] Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-258392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1328 Opublikowano 24 Grudnia 2012 A dziś użyłem smoka...Pisu, ale masz sprzęcior... WOW... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-258397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1329 Opublikowano 24 Grudnia 2012 A dziś użyłem smoka...mogę przejąć taki sprzęcik ... znajomy ma na zbyciu ... fajnie to, to działa? Jak z opałem, dużo idzie? Wyroby tak jak lubię dopiekane w wędzarni Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-258400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1330 Opublikowano 27 Grudnia 2012 mogę przejąć taki sprzęcik ... znajomy ma na zbyciu ... fajnie to, to działa? Jak z opałem, dużo idzie? Sprzęcik jak to "amerykan" pali trzy razy tyle co moja wędzarnia, ciężki jak diabli, przewożę go jak trzeba ciężarówką z windą, dobrze wędzi na górnej półce, na zimno sprawuje się naprawdę nieźle. A niżej fota przekroju polędwicy z suszonymi wiśnią i żurawiną. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-258836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1331 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Oglądając biegi narciarskie zrobiłem likier czekoladowy w tzw. międzyczasie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-259167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1332 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Coś butelki się obaliły, nie mogę ich postawić A może to nie butelki się obaliły :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-259179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1333 Opublikowano 30 Grudnia 2012 A podałbyś jakiś przepis?? Ja sam w sumie nie gustuję ale małżonka ma wielce czekoladowa jest więc czas by było zapunktować :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-259202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1334 Opublikowano 30 Grudnia 2012 A podałbyś jakiś przepis?? Nie wiem czy to nazwać przepisem, ale robiłem tak: czekolady gorzkie - 2szt po 100g mleko skondensowane niesłodzone 7,5% - 2 puszki po 411g cukier wanilinowy - 30g cukier - 250g kakao -40g rum -40ml spirytus 96% -150ml Czekoladę roztopiłem w kąpieli wodnej, dodałem mleko, kakao, cukry i dalej podgrzewałem aż było gorące i wszystko się równomiernie rozpuściło, dodałem rum i spirytus i gorące rozlałem do butelek. Postoi teraz kilka dni, kiedy LP skończy ajerkoniak, dostanie czekoladę. Na razie mikstura jest bardzo czekoladowa i stosunkowo gęsta, że bardzo energetyczna nie wspomnę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-259271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1335 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dzięki. Trzeba będzie zrobić bo i małżonka się ucieszy i przy okazji zutylizuje się czekolady które to po świętach pojawiły się w domu w ilościach nieprzyzwoitych :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-259291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1336 Opublikowano 31 Grudnia 2012 "pis67" - kiedy zakorkować? zrobiłem ta czekoladową fantazje z jedną zmianą nie miałem rumy więc dałem whisky. gorące ale nie wrzące rozlałem w butelki i teraz się chłodzi tylko nie wiem czy mam butelki zakorkować czy poczekać do wychłodzenia i wtedy zakorkować. Proszę o odpowiedz. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-259347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1337 Opublikowano 1 Stycznia 2013 czekoladowa poezja już gotowa :grin: i jesteśmy po pierwszych próbach smakowych :thumbsup: :thumbsup: . Żona jest zachwycona, mówi że to rewelacja. kolego "pis67" dzięki za przepis :clap: :clap: :clap: - szybko się robi i wspaniale smakuje :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-259616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1338 Opublikowano 2 Stycznia 2013 czekoladowa poezja już gotowa Moją trzeba lać do szklanki i jeść łyżeczką- taka gęsta. A teraz fota z cyklu - nowości ze świata wódek: A tu fota wyrobów świątecznych, wczoraj na śniadanko pierwsza próba. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-259767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1339 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Fota pierwsza - surowiec na salceson, który wieczorkiem zrobię. A szynka sprzed świąt jeszcze - wczoraj rozpocząłem, leżała spakowana modnie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1340 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Inauguracja roku masarskiego dziś nastąpiła, aby to było pełne wydarzenie, to wyglądać będzie następująco: - wędzenie(w toku) i parzenie wyrobów - mają dziś też chłopaki przywieźć tylną ćwiarę świnki, przeprowadzę rozbiór, klasyfikację i peklowanie - przyjadą też flaki do salcesonów- przeprowadzę dostosowanie do użytku - czyszczenie. - zrobię salceson Te prace w pełni wystarczą, by z satysfakcją zacząć nowy rok masarski, piwowarski już w pełni, dwie warki na burzliwej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1341 Opublikowano 7 Stycznia 2013 surowiec na salceson, który wieczorkiem zrobię.Czy można prosić o krótki opis co tam się znajduje :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1342 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Czy można prosić o krótki opis co tam się znajduje Opis jutro + przekrój. czemu do salcesonu dodajesz serca drobiowe? A czemu nie dodać, jak znalazłem? Salcesony już w gorącej kąpieli się relaksują, a świnka jeszcze ciepła, 17 stopni w szynce, powisi do jutra-stężeje. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1343 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Czy ja dobrze widzę? Salcesony zawiązywane? Ja to się męczę i zaszywam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1344 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Salcesony zawiązywane? Ja to się męczę i zaszywam. Ja to szyć nie umiem, zawiązać się uda i są bez męczenia, bo każdy się męczy inaczej, często jak w książce napisane stoi. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1345 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Salcesony obowiązkowo po wychłodzeniu kończą w wędzarni, głównie dla stabilizacji bakteriologicznej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1346 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Salcesony obowiązkowo po wychłodzeniu kończą w wędzarni, głównie dla stabilizacji bakteriologicznej. W jakiej temperaturze i jak długo ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1347 Opublikowano 8 Stycznia 2013 W jakiej temperaturze i jak długo ? Teraz w wędzarni 10 stopni - dwie godziny, rzadki dym. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1348 Opublikowano 8 Stycznia 2013 W jakiej temperaturze i jak długo ? Teraz w wędzarni 10 stopni - dwie godziny, rzadki dym. A no właśnie tak myślałem..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1349 Opublikowano 8 Stycznia 2013 A dziś w wędzarni też dymek działa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1350 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Fota jak na kalendarz.... Chyba jak do kieliszka... Obrobiłem z przydatków salcesony, jeden znikł wsześniej, jeden w przekroju. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/54/#findComment-260939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.