pis67 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1576 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dziś boczek wędzę, rozpaliłem olchą, potem dwa kawałki orzecha, nawet kolor ciekawy. http://img713.imageshack.us/img713/5638/tgvc.jpg Uploaded with ImageShack.us Mam zapeklowane też 2,5kg mięska z karkówki z odrobiną boczku, czyli kl.II i wieczorkiem jakąś kiełbaskę skręcę, co mi to chodzi po głowie? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #1577 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Kolego pis67, czy też należysz do Klubu Miłośników Boczku ??? :wink: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #1578 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Klubu Miłośników Boczku nawet kolor ciekawyprzepiękny kolor taki jak po pogłębieniu, przekoloryzowaniu w programie graficznym na prawdę przemawia do widza te wyroby podrobowe ze strony poprzedniej :thumbsup: a ta ogonówka niemalże czarna w jaki sposób ją wędziłeś? Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1579 Opublikowano 21 Czerwca 2013 a ta ogonówka niemalże czarna w jaki sposób ją wędziłeś? Foto shopem ... I zrobiłem 2,2 kg kiełbaski, ale jak uwędzić, kiedy za oknem obecnie 24 stopnie. http://img94.imageshack.us/img94/7237/5qcu.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #1580 Opublikowano 22 Czerwca 2013 andrzej k, ja polędwiczki wędzę i daję radę 28 stopni na dworze piwko si,e skończyło ale winko jeszcze mam :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1581 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Przed chwilą pierwsza konsumpcja metki tatarskiej... Czy gdzieś jest przepis na forum? http://img195.imageshack.us/img195/5465/sxem.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img37.imageshack.us/img37/8569/gi4q.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #1582 Opublikowano 23 Czerwca 2013 pis67, jedno Twoje słowo i ......... https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7347 Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #1583 Opublikowano 23 Czerwca 2013 pis67, podaj swój przepis , przeczytałem przepis z linku , ale niema w nim relacji jak sie udał Twoja metka tatarska jest b.ładna w przekroju oraz tuz przed konsumpcja , wiec bardziej do mnie przemawia.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1584 Opublikowano 23 Czerwca 2013 jedno Twoje słowo i .... Dzięki Wujku, ale... Jedna z receptur woł kl I św - 3kg woł kl II mroż - 7kg Wędlina nie parzona i nie pieczona z mrożonego mięsa jest dla mnie mało atrakcyjna. podaj swój przepis Przepis w piwnicy, jutro przyniosę, tylko wieprzowinka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #1585 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Dopiero po ocenie organoleptycznej, gdzieś za dwa tygodnie, będę wiedział jaki jest wynik, poprzednie próby - za mało papryki. Zapiski w domu, nie mam obecnie do nich dostępu, a z dyńki nie chcę podawać. Możesz się pochwalić jak wyniki i jaki w końcu skład ma ta ala chorizo. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1586 Opublikowano 24 Czerwca 2013 jak wyniki i jaki w końcu skład ma ta ala chorizo. Skład już jest, jeszcze muszę popracować nad rozdrobnieniem. A fota takiej dwumiesięcznej kiełbaski. Przepis znajdę, a póki co ... Metka tatarska - zapiski z archiwum rodzinnego: wp.kl. II z karkówki i boczku (u mnie praktycznie 90%karkówka) peklosól 22-24 g na kilogram - peklowanie 72 godziny 4 stopnie. Mięsko mielimy na sitku 6mm. -przyprawy na kg mięska cukier 1,5g gałka 0,3g kardamon 0,1g - opcjonalnie papryka ostra 2g papryka słodka 3g pieprz ziołowy 1g pieprz biały 1,5g rum 5g Mięso mieszamy z przyprawami, do uzyskania kleistości, pakujemy w osłonki 55mm, osadzamy w lodówce 4-6 stopni przez 24 godziny. Potem po osuszeniu i doprowadzeniu kiełbasek do temp. pokojowej wędzimy dymem zimnym(dopuszczalna temp. 30 stopni) przez 6 do 10 godzin nie pozwalając na przesuszenie wędlinki, odpowiednia wilgotność w wędzarni. Pozostawiamy w chłodzie na 24 godziny. Pozostaje konsumpcja W razie pytań, czasem jestem... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloczu87 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #1587 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ja pierniczę... Do roboty mam na 6 rano... a wczoraj do 1:00 w nocy oglądałem te wszystkie pyszności pozazdrościć umiejętności pozdrawiam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=347662#347662 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-289842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1588 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Pasztetowa wczoraj zrobiona, dziś podwędzam. http://img189.imageshack.us/img189/1104/vhj0.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img707.imageshack.us/img707/9260/4gd1.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-290053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1589 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Fota pasztetowej czyli leberki. http://img819.imageshack.us/img819/964/ogfh.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-290273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloczu87 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #1590 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Przepis mistrzu, przepis! :wink: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=347662#347662 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-290275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #1591 Opublikowano 2 Lipca 2013 Mięso mieszamy z przyprawami, do uzyskania kleistości, pakujemy w osłonki 55mm,Że tak pozwolę sobie zapytać. :grin: Jakie to są osłonki, białkowe? czy jakieś inne? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-290877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1592 Opublikowano 2 Lipca 2013 Jakie to są osłonki, białkowe?Białkowe. A dziś trochę krakowskiej, boczuś i szynka w wędzarni. http://img23.imageshack.us/img23/8030/yeg8.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-290884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1593 Opublikowano 3 Lipca 2013 To i przekrój krakowskiej. http://img19.imageshack.us/img19/480/hojn.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-290982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #1594 Opublikowano 3 Lipca 2013 To i przekrój krakowskiej. Obrazek Uploaded with ImageShack.us Pis jesteś WIELKI!!! :clap: :clap: :clap: Kto wie czy nie większy, od samego Prezesa! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-290985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1595 Opublikowano 14 Lipca 2013 Fota wczoraj wędzonych wyrobów w przekroju. http://img62.imageshack.us/img62/8374/vrz0.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img822.imageshack.us/img822/1135/gjo4.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-292347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #1596 Opublikowano 14 Lipca 2013 ...Fota wczoraj wędzonych wyrobów w przekroju...Co byś powiedział na podarowanie podobnych DELICJI naszemu PRZYSZŁEMU PREMIEROWI ! Twoje wyroby są TEGO GODNE! :clap: :clap: :clap: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-292348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1597 Opublikowano 30 Lipca 2013 Wczoraj trochę kiełbasek skręciłem, dziś zadyma. http://img202.imageshack.us/img202/7839/h108.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img11.imageshack.us/img11/7012/fj20.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-294614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1598 Opublikowano 30 Lipca 2013 I reszta z dziś. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-294674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1599 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Fotka ostatniej krakowskiej pieczonej i rybki, które dziś dostałem -uwędzę je jutro, miały być węgorze, ale nie udało się ich złowić. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-294928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1600 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Rybki już się gotują na dymienie... http://img199.imageshack.us/img199/1586/jm9g.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/64/#findComment-294997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.