PePe Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1751 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Cukier to Ty zostaw drożdżom , niech one sobie pojedzą. Taka nalewka to musi postać co najmniej pół roku, wtedy ładnie się z klaruje i dojrzeje. Naturalna słodycz owoców jest najlepsza. No i wyszło na to że jestem fanem nalewek wytrawnych. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1752 Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Naturalna słodycz owoców jest najlepsza. No i wyszło na to że jestem fanem nalewek wytrawnych.no... nie zawsze - weźmy na "tapetę" taki pigwowiec.... nalewka bez dodanego cukru to w wiekszym lub mniejszym stopniu kwas jak diabli.... nawet dla "wytrawnopijców" natomiast polecam, jeśli ktoś ma dostęp lub chciałby być w zgodzie z naturą i nie bedzie patrzył na cenę dodatek fruktozy lub chociażby glukozy - z pewnością smak będzie "bardziej w zgodzie z naturą" niż zwykła sacharozaco do miodu.... tu już wchodzi w grę zmiana smaku nalewki - miód daje charakterystyczny smak bez względu na to z czego jest "przerobiony" Edytowane 8 Grudnia 2013 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1753 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Dobre też jest dosłodzenie nalewki melasą np. buraczaną. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1754 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Wyjściem jest Ksylitol... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1755 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Abratku, dość często "zdarza" Ci się pisać prawdę! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1756 Opublikowano 8 Grudnia 2013 jeśli ktoś ma dostęp lub chciałby być w zgodzie z naturą i nie bedzie patrzył na cenę dodatek fruktozy lub chociażby glukozy - No mam do piwka glukozę i laktozę, która lepsza będzie do żurawiny, oczywiście dodatek symboliczny? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1757 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Glukoza ! Laktozę ,zostaw sobie do wędlin dojrzewających ! Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1758 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Wczoraj rozkroiłem ostatni baton krakowskiej suchej. Dowód niżej... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1759 Opublikowano 12 Grudnia 2013 widzę że trochę się jej poleżało Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1760 Opublikowano 12 Grudnia 2013 No i mięso z drobiu pokrojone, zapeklowane i czeka... A jutro trochę podymię. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1761 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Dziś zadymkę rozpocząłem po 13-tej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1762 Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Wczorajsze wyroby, druga fota-wędzone, pierwsza - wędzone i parzone razem. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1763 Opublikowano 14 Grudnia 2013 A teraz piekę w wędzarni kilka podudzi kurczaka, nigdy nie parzyłem drobiu przed wędzeniem, nie ma jak kurczę wędzone i pieczone. Fotka tak wykonana, by ten irytujący mnie znak wodny nie zastawiał mięsa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1764 Opublikowano 14 Grudnia 2013 No i jest moja pierwsza, całkowicie drobiowa kiełbaska w folii. A przy okazji kiełbaska w jelicie, powstała z wieprzowiny samej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1765 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Wczorajsze wyroby, druga fota-wędzone, pierwsza - wędzone i parzone razem. Ładne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1766 Opublikowano 15 Grudnia 2013 A czym zaciskałeś osłonki?? Bo jakieś tajemnicze klipsiki widzę.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1767 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pewnie spinacze biurowe Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1768 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Bo jakieś tajemnicze klipsiki widzę.... Takie osłonki dostałem z klipsikami i sznurkiem z jednej strony. A tu przekrój kiełbaski pierwszej na drobiu samym. Za dwie dostałem 5 flaszek likieru, idealny na zimę, pobudza umysł i ciało. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1769 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Za dwie dostałem 5 flaszek likieruSuper barter,kiełbasy tez,mi ostatnio noga się powineła przy tym wyrobie Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1770 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ale ja widzę tylko 4 flaszki Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1771 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ale ja widzę tylko 4 flaszki Bo jedna już pękła i stoi pusta w piwnicy Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1772 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dziś mięsko i kiełbasa ... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-321002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1773 Opublikowano 17 Grudnia 2013 W jakiej temperaturze i ile czasu pieczesz te podudzia? Nigdy nie chce mi się tego parzyć więc spróbuje w ten sposób. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-321148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1774 Opublikowano 17 Grudnia 2013 W jakiej temperaturze i ile czasu pieczesz te podudzia? Wędzę dwie godzinki 50-60 stopni i na koniec piekę 20 minut w temp. około 80 stopni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-321323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1775 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Robisz na samej soli czy peklosoli? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-321421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.