Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cukier to Ty zostaw drożdżom , niech one sobie pojedzą. Taka nalewka to musi postać co najmniej pół roku, wtedy ładnie się z klaruje i dojrzeje. Naturalna słodycz owoców jest najlepsza. No i wyszło na to że jestem fanem nalewek wytrawnych.
Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319283
Udostępnij na innych stronach

Naturalna słodycz owoców jest najlepsza. No i wyszło na to że jestem fanem nalewek wytrawnych.

no... nie zawsze :mellow:  - weźmy na "tapetę" taki pigwowiec.... nalewka bez dodanego cukru to w wiekszym lub mniejszym stopniu kwas jak diabli.... nawet dla "wytrawnopijców"

 

natomiast polecam, jeśli ktoś ma dostęp lub chciałby być w zgodzie z naturą i nie bedzie patrzył na cenę dodatek fruktozy lub chociażby glukozy - z pewnością smak będzie "bardziej w zgodzie z naturą" niż zwykła sacharoza

co do miodu.... tu już wchodzi w grę zmiana smaku nalewki - miód daje charakterystyczny smak bez względu na to z czego jest "przerobiony"

Edytowane przez abratek
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319306
Udostępnij na innych stronach

Dobre też jest dosłodzenie nalewki melasą np. buraczaną. :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319311
Udostępnij na innych stronach

Abratku, dość często "zdarza"  :) Ci się pisać prawdę! :)

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319318
Udostępnij na innych stronach

 

 

jeśli ktoś ma dostęp lub chciałby być w zgodzie z naturą i nie bedzie patrzył na cenę dodatek fruktozy lub chociażby glukozy -

 

No mam do piwka glukozę i laktozę, która lepsza będzie do żurawiny, oczywiście  dodatek symboliczny? :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319421
Udostępnij na innych stronach

Glukoza ! Laktozę ,zostaw sobie do  wędlin dojrzewających !

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-319465
Udostępnij na innych stronach

widzę że trochę się jej poleżało  :clap: 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320198
Udostępnij na innych stronach

No i mięso z drobiu pokrojone, zapeklowane i czeka... A jutro trochę podymię.  :cool:

 

post-41160-0-20634200-1386886646_thumb.jpg

post-41160-0-20288400-1386886670_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320255
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsze wyroby, druga fota-wędzone, pierwsza - wędzone i parzone razem. :cool:

post-41160-0-47758600-1387015500_thumb.jpg

post-41160-0-44397500-1387015717_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320574
Udostępnij na innych stronach

A teraz piekę w wędzarni kilka podudzi kurczaka, nigdy nie parzyłem drobiu przed wędzeniem, nie ma jak kurczę wędzone i pieczone. :cool:

 

Fotka tak wykonana, by ten irytujący mnie znak wodny nie zastawiał mięsa. :cool:

post-41160-0-60870700-1387029045_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320600
Udostępnij na innych stronach

No i jest moja pierwsza, całkowicie drobiowa kiełbaska w folii. A przy okazji kiełbaska w jelicie, powstała z wieprzowiny samej. :cool:

 

 

post-41160-0-44316900-1387059730_thumb.jpg

post-41160-0-78918100-1387059749_thumb.jpg

post-41160-0-09531000-1387059765_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320680
Udostępnij na innych stronach

A czym zaciskałeś osłonki?? Bo jakieś tajemnicze klipsiki widzę.... 

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320725
Udostępnij na innych stronach

Pewnie spinacze biurowe  :D

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320745
Udostępnij na innych stronach

Bo jakieś tajemnicze klipsiki widzę....

 

 

Takie osłonki dostałem z klipsikami i sznurkiem z jednej strony. :cool:

 

A tu przekrój kiełbaski pierwszej na drobiu samym. :cool:

Za dwie dostałem 5 flaszek likieru, idealny na zimę, pobudza umysł i ciało. :cool:

post-41160-0-69421800-1387128328_thumb.jpg

post-41160-0-87330200-1387128371_thumb.jpg

post-41160-0-45972900-1387128396_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320826
Udostępnij na innych stronach

Za dwie dostałem 5 flaszek likieru

Super barter,kiełbasy tez,mi ostatnio noga się powineła przy tym wyrobie :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320828
Udostępnij na innych stronach

Ale ja widzę tylko 4 flaszki  :D

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-320859
Udostępnij na innych stronach

 

 

W jakiej temperaturze i ile czasu pieczesz te podudzia?

 

Wędzę dwie godzinki 50-60 stopni i na koniec piekę 20 minut w temp. około 80 stopni.  :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/71/#findComment-321323
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.