Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A zapomniałem o pieprzu grubo mielonym - 2g na kilogram warzyw i jeden dwa goździki na dno słoika....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-378007
Udostępnij na innych stronach

Fotki wyrobu z szynkowarki, pierwszy raz robiłem to w tym roku....  i ostatni - popytu brak.  :cool:

 

 

post-41160-0-85167000-1413919855_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-13550600-1413919885_thumb.jpg

 

 

A wieczorkiem coś na jutrzejszy obiad wstawiłem do piekarnika. :cool: 

 

 

 

post-41160-0-48012800-1413919975_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-378412
Udostępnij na innych stronach

Oj tam no taka 4-5kg jak to z porządnej mandoliny ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-378722
Udostępnij na innych stronach

Ważne, że plasterek przykrywa bułkę posmarowaną masłem. :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-378725
Udostępnij na innych stronach

A co to to na ten obiadek?

 

 

To są.... 

:cool:

 

 

post-41160-0-36339400-1414331891_thumb.jpg

 

 

 

Zrobiłem też....  :cool:  

 

 

post-40040-0-99407400-1414349576_thumb.jpg

 

 

 

post-41160-0-64045700-1414332026_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-06823200-1414332051_thumb.jpg

 

 

 

post-41160-0-77012300-1414332086_thumb.jpg

 

 

 

Smalec też był  na imrezę u Jana....  :cool:

 

 

post-41160-0-67827500-1414332156_thumb.jpg

 

 

 

Bumerang...  :cool:   

 

 

post-40040-0-09174600-1414349876_thumb.jpg

 

post-40040-0-35767300-1414349909_thumb.jpg

Edytowane przez EAnna
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-379359
Udostępnij na innych stronach

A dziś krakowska zawitała do wędzarni....  :cool:

 

 

post-41160-0-31277800-1414531585_thumb.jpg

 

 

 

Nie parzyłem - upiekłem - trochę oszroniona popiołem.... 

 

 

 

post-41160-0-57263700-1414531643_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-379818
Udostępnij na innych stronach

Przekrój krakowskiej i kabanosy, które doszły nad wyraz szybko....  :cool:

 

 

 

post-41160-0-90447400-1414616472_thumb.jpg

post-41160-0-07584600-1414616491_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-380104
Udostępnij na innych stronach

Z ostatniej chwili ....  :cool:

 

 

 

post-40040-0-66171200-1415207632_thumb.jpg

 

post-41160-0-57732500-1414960089_thumb.jpg

 

 

 

post-41160-0-89963600-1414960123_thumb.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Edytowane przez EAnna
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381181
Udostępnij na innych stronach

A rożki z jakim nadzieniem? :cool: Twój wyrób czy Twojej LP ?

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381187
Udostępnij na innych stronach

 

 

A rożki z jakim nadzieniem?

 

A to ja robię - nadzienie- mięsko, pieczarki, cebula, zielone koper i pietruszka, ciasto francuskie - kupiłem....  :cool: A barszcz czysty też sam....  :cool:  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381188
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj kiedyś zrobić taki farsz - posiekane drobno (siekane koniecznie) podudzia z kurczaka do tego podsmażona i ładnie skarmelizowana cebula, jedno jajko i bułka tarta. Jest to moja idąca na łatwiznę wersja tatarskich kibinai. Wymiatają...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381202
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie tak. 30 minut w cieście w piekarniku idealnie im wystarczy.

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381205
Udostępnij na innych stronach

 

 

Spróbuj kiedyś zrobić taki farsz - posiekane drobno (siekane koniecznie) podudzia z kurczaka

 

Nie ma opcji, ciasto francuskie - piekę 18-20 minut, surowy kurczak mi szkodzi. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381624
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj spróbuj... najwyżej wywalisz i będzie na mnie. Ale myślę a właściwie jestem pewien że nie wywalisz :-)

200 stopni i 30-35 minut jakby co :-)

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381631
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj spróbuj... najwyżej wywalisz i będzie na mnie. Ale myślę a właściwie jestem pewien że nie wywalisz :-) 200 stopni i 30-35 minut jakby co :-)

 

 

Nie dam rady - francuskie - 20 minut i gotowe. :cool:

 

 

Na drugim zdjęciu "z ostatniej chwili" na przekrojach jest taki zielony blask. Od czego to się robi? Co to jest?

 

 

To blask zielono złoty - mam tak prawie za każdym razem...  :cool:

 

 

 

może to od niższej temperatury parzenia?

 

 

Polędwicy nie parzę....  surowa to jest to. :cool:

 

 

A dziś smalec o smaku pizzy margarity. :cool:  jeszcze ciepły

post-41160-0-62559800-1415224484_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381823
Udostępnij na innych stronach

To blask zielono złoty - mam tak prawie za każdym razem...  :cool:

 

 

 

może to od niższej temperatury parzenia?

 

 

Polędwicy nie parzę....  surowa to jest to. :cool:

 

 

A w jakiej temperaturze wędzisz?

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381845
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie dam rady - francuskie - 20 minut i gotowe.
Spróbuj mówię Ci po dobroci  :laugh:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-381848
Udostępnij na innych stronach

 

 

A w jakiej temperaturze wędzisz?

 

W jakiej się da, naturalnej trochę wyższej niż temp. otoczenia. :cool:

 

 

 

Spróbuj mówię Ci po dobroci

 

No dobra, ale jak będzie dostępny podwórkowiec pospolity. :cool:

 

A smalec o smaku pizzy uzyskał pozytywne opinie degustatorów. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-382026
Udostępnij na innych stronach

 

 

A smalec o smaku pizzy uzyskał pozytywne opinie degustatorów.
A jak żeś go dosmaczał? Szczególiki mnie tutaj poproszę....  :cool:  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/92/#findComment-382027
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.