Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby Pis67 & Co.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4210 odpowiedzi w tym temacie

#4201 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1010 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 09 paź 2019 - 17:50

Jest coś co można dodać?.  :)   :clap:  :clap:  :clap:



#4202 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4996 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 09 paź 2019 - 20:12

Pis, czy moglbys podac przepis na kabanosy z indyka prosze.



#4203 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9270 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 09 paź 2019 - 20:40

przepis na kabanosy z indyka
 

Przepis na indyk-nosy  :laugh:



#4204 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3372 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 10 paź 2019 - 18:40

Od jakiegoś czasu robię mortadelę, taką prawdziwą,

 

A nie mówiłem - tfu - pisałem .

 

Dołączam się do fotki przekroju .

 

 

smalec ze skwarkami, cebulą , jabłkiem i
 

 

I niczego więcej nie potrzeba - ważne by przyprawiać przestudzony by nie "palić " przypraw , no i wytapiać słoninkę na małym ogniu do koloru szklistego jak w cebuli . 



#4205 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6938 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 10 paź 2019 - 20:50

czy moglbys podac przepis na kabanosy z indyka prosze.

 

masz na pw.  :cool:

 

Dołączam się do fotki przekroju

 

Będą - zostały po dwie, na razie wszystkie zabrane w całości, jakby co to przyszły tydzień znów robimy mortadelę.... :cool:

 

ważne by przyprawiać przestudzony by nie "palić " przypraw , no i wytapiać słoninkę na małym ogniu
  

 

Przyprawy idą na koniec, jak już ogień wygaszony, a wytapiamy intensywnie...  :cool:



#4206 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4996 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 10 paź 2019 - 21:21

masz na pw. 
 

 

 Oj dziekuje, dziekuje :D



#4207 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6938 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 11 paź 2019 - 14:35

Jest, dwie połówki jadą do Danii, a dwie zostały by  pozować....  :cool:

Załączone pliki


Użytkownik pis67 edytował ten post 11 paź 2019 - 14:37


#4208 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3372 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 11 paź 2019 - 19:12

Jest,

 

Smaczniaście wygląda ,   Ja bym  do niej dodał ten tłuszcz  ze słoniny karkowej , ale pokrojony w drobną kostkę .

 

Wiem  wiem  ,że osoby wiecznie się odchudzające jakoś nie trawią takiego widoku , ale jedzą ze smakiem jak go nie widać . 



#4209 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9270 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 11 paź 2019 - 19:19

dwie zostały by  pozować...

Piękna mortadela o klasycznym wyglądzie; pierwsza, którą jadłam tak właśnie wyglądała. Z płatkami papryki.

To było bardzo dawno temu, zapewne przed urodzeniem  Pis-Pana w kraju, który nazywał się RFN.



#4210 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6938 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 11 paź 2019 - 20:58

Ja bym do niej dodał ten tłuszcz ze słoniny karkowej , ale pokrojony w drobną kostkę .

 

Parę rzeczy muszę zmieniać, dostosowywać się do upodobań klientów, robić wędlinki niemiłosiernie chude, zrezygnowałem z wątroby w kaszance,

polska drobniej rozdrobniona...  itp. itd.

 

 

Piękna mortadela o klasycznym wyglądzie
  

 

Dziękuję, staram się, myślę jeszcze tylko o wędzarni, opalanej drewnem, z paleniskiem bezpośrednim , takiej na dwa wózki, plan jest, tylko jeszcze czas na realizację... i wtedy można więcej.

Obecnie wędzę w komorze trzy wózkowej  z dymo -generatorem.

Mam też miejsce na komorę do dojrzewania tylko muszę jakąś konkretną znaleźć...  :cool:

Obecnie na bieżąco robimy kilkadziesiąt rodzajów asortymentu....   :cool:   w dwie osoby....  coby nie było, że sztab ludzi do tego potrzebny.

Partie małe od 10 do 60 kilogramów....  :cool:



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4211 pis67

pis67

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6938 postów
  • MiejscowośćNML

Napisano 12 paź 2019 - 10:58

Dziś rozgrzewam takiego zwierza, był już wcześniej upieczony, potem zamrożony, a dziś będzie skonsumowany - definitywnie.

:cool:

Załączone pliki


Użytkownik pis67 edytował ten post 12 paź 2019 - 10:59





Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


    Bing (1)