Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

normalnie zaklad masarski i serowarnia

 

 

I browar....i bar... :cool:

 

A dziś:

1.Polska i metka z jeleniem w dymku...

 

 

post-41160-0-44341600-1423692308_thumb.jpg

 

 

2.Metka chciała dłużej...

 

 

post-41160-0-62867200-1423692323_thumb.jpg

 

3.Polska w trasporcie, trochę już zabrali...

 

 

post-41160-0-15381600-1423692342_thumb.jpg

 

 

4.Przekrojona na degustację....

 

 

post-41160-0-87771500-1423692360_thumb.jpg

 

 

5.Mięsko z jelenia zamarynowane  kilka dni...

 

 

post-41160-0-13082500-1423692384_thumb.jpg

 

 

6.A tu na jutro do dymu - boczek rolowany z farszem mortadeli i jeleń w ziołach

 

 

post-41160-0-76864200-1423692408_thumb.jpg

 

7.Trochę jelenia będzie dojrzewać...

 

 

post-41160-0-76121700-1423692430_thumb.jpg

 

 

8.A tak kwasi się salami :cool: 

 

 

post-41160-0-70319100-1423692449_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404222
Udostępnij na innych stronach

 

 

przecież Twoje pifka są super

Szkoda... że ja nie mogę napisać tego samego ... :D

 

 

Jeszcze tylko winka,miody, spiryt

Pewnie i to jest ... tylko w ciemnym lochu ... dostępnym dla nielicznych :cool:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404249
Udostępnij na innych stronach

normalnie zaklad masarski i serowarnia

I browar....i bar... :cool:

 

Już niedługo (text poniżej) :devil:, na razie chyba w kategoriach żartu ale za chwilę, któż to wie ... bo przecież dziurę budżetową trzeba załatać i dać górnikom i rolnikom i ....

 

http://www.wykop.pl/link/2373400/bylem-wczoraj-w-urzedzie-skarbowym-bo-jadlem-jablka/najstarsze/

 

Zacznę od tego że hobbistycznie jestem rolnikiem, 2ha sadu(jabłka eko nie będę się truł co 2 dni opryskami) i takie tam mniejsze większe pierdoły. Jestem Vatowcem,dopłat nie brałem na maszyny jedynie zwrot vat-u.

Dostałem wezwanie do us, no cóż jak wezwanie trza się stawić. No to stawiłem się 20 zł nie moje za paliwo, pani w us zaczyna ze mną rozmowę, ma pan sad, ja na to no mam. A dużo pan jabłek w roku konsumuje ja mowie nie wiem, a ile ich pan zjada? ja 2-3 dziennie, pani czyli kilo dziennie, ja staram się. Pani ni z tego i z owego zamilkła coś tam klepie do komputera, po paru minutach mi daje papirek do podpisania.

A tam (wyrywki z pamięci):

blebleble

Podatnik przyznał się do skonsumowania 360 kg jabłek ze swojego sadu,za które nie zapłacił podatku blebleble za które podatek wynosi aż 14 zł.

Wykreśliłem "ze swojego sadu" dałem parawkę i oddałem grzecznie wykształconej pani, tłumacząc że polskie jabłka dla plebsu, ja jem zagraniczne smaczniejsze są.

No bardzo nie była zadowolona, ale nie wiem czy dobrze zrobiłem bo teraz jak mi urząd skarbowy zrobi zdjęcie jak jem jabłka w sadzie to przejebane, będę oszustem skarbowym.

 

Mam też ha starego lasu, który chciałem wyciąć najtańsza legalna opcja to założenie szkółki, wczoraj się dowiedziałem więc się dziele.

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404258
Udostępnij na innych stronach

Nie zrobiłem dziś wielu fotek, ale ... dymek na jeleniu i boczku rolowanym z farszem mortadelowym ....

 

 

post-41160-0-39183400-1423778090_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-83577500-1423778107_thumb.jpg

 

 

Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają....  moje pierwsze sztuki   na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el

 

 

post-41160-0-32229600-1423778133_thumb.jpg

 

 

A tu salami z początku tygodnia i już coś na nim, rośnie....  :cool: 

 

post-41160-0-62510000-1423778150_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404413
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

 

 

Kurde co ser to inny profesor

 

Bo na forum jest bardzo wąska specjalizacja :facepalm:  :laugh: 

 

ale nie ma co ukrywać .... trochę mleka musiało na te kręgi zejść :clap: 

Różnorodność wyrobów robi wrażenie pis-u...... :thumbsup: 

 

Z Dymnym pozdrowieniem,.... 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404436
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają....  moje pierwsze sztuki   na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el
Słuchaj miszcza i będziesz Pan zadowolony   :cool: Na mezofilnych (np. Gouda) żeby ser był naprawdę dobry będziesz musiał czekać tak z pół roku, na termofilnych (np. Gruyere) już po miesiącu można ludzi zachwycać  :D Oczywiście im dłużej uchowasz tym lepiej...

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404464
Udostępnij na innych stronach

Wczorajszy boczek podzielony... :cool:

 

post-41160-0-53254800-1423858733_thumb.jpg

 

 

Przekroiłem jeden ser, smak jak to młody, w przekroju - nie wiem czy dobrze wygląda na tak młody wiek jednego tygodnia...  :cool:

 

 

post-41160-0-51134400-1423858767_thumb.jpg

 

 

Ricotty  1,2kg  z  wczorajszego serów wytwarzania - a dziś miałem robić korbacze, ale mleko się nie przykwasiło.....

 

 

post-41160-0-33639100-1423858787_thumb.jpg

 

No i przekrój metki z dodatkiem jeleniej szynki....

 

 

post-41160-0-22417300-1423858808_thumb.jpg

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404589
Udostępnij na innych stronach

A tu wieprzek po nocnym wiszeniu w chłodzie czterech ścian....  :cool:

 

post-41160-0-74411900-1423953897_thumb.jpg

 

 

Już podzielony i zapakowany do rzęcha...  :cool:

 

post-41160-0-06811000-1423953915_thumb.jpg

 

I korbacze zrobiłem - Kurp - Sylwek robi na zlocie w Gąsiorowie - nauczył i wyszły za pierwszym razem - pilnym uczeniem - byłem....  :cool:

 

 

 

post-41160-0-39393100-1423953932_thumb.jpg 

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404821
Udostępnij na innych stronach

 

I korbacze zrobiłem - Kurp - Sylwek robi na zlocie w Gąsiorowie - nauczył i wyszły za pierwszym razem - pilnym uczeniem - byłem....  :cool:

 

 

 

attachicon.gifP1260874.JPG

Piotrze - superaśne te sznurówki ;)

W maju na Zlocie w Gąsiorowie możemy teraz pyknąć tych korbaczy na 8 rąk ;) Oby kiji w wędzarni i mleka starczyło na ich zrobienie ;)

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404823
Udostępnij na innych stronach

Oby kiji w wędzarni i mleka starczyło na ich zrobienie ;)

No mleka ci u mnie dostatek.... :cool:  Trzaśniemy do książek w tzw. międzyczasie.... :cool:

 

 

 

superaśne te sznurówki

 

Jestem zaskoczony, że wyszły.....  :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404824
Udostępnij na innych stronach

 

 

I korbacze zrobiłem - Kurp - Sylwek robi na zlocie w Gąsiorowie - nauczył i wyszły za pierwszym razem - pilnym uczeniem - byłem....   
 

Jakie równiutkie... jak tasiemka .. :clap: No no.. widzę że idziesz w dobrym kierunku Piotr  :)


 

 

MiejscowośćNML Napisano minutę temu KURP, dnia 14 Lut 2015 - 23:55, napisał: Oby kiji w wędzarni i mleka starczyło na ich zrobienie No mleka ci u mnie dostatek....   Trzaśniemy do książek w tzw. międzyczasie....  
 

Może i ja się czegoś nauczę  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404825
Udostępnij na innych stronach

 

I korbacze zrobiłem - Kurp - Sylwek robi na zlocie w Gąsiorowie - nauczył i wyszły za pierwszym razem - pilnym uczeniem - byłem....   
 

Jakie równiutkie... jak tasiemka .. :clap: No no.. widzę że idziesz w dobrym kierunku Piotr  :)

 

 

MiejscowośćNML Napisano minutę temu KURP, dnia 14 Lut 2015 - 23:55, napisał: Oby kiji w wędzarni i mleka starczyło na ich zrobienie No mleka ci u mnie dostatek....   Trzaśniemy do książek w tzw. międzyczasie....  
 

Może i ja się czegoś nauczę  :rolleyes:

 

Przyjedź Haluś z Andrzejkiem, na pewno się nauczysz i wypoczniesz w tak malowniczym miejscu :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404827
Udostępnij na innych stronach

Dziś wędziłem --- krakowska  , była też cienka czerwona - ale foty brak.... :cool:

 

 

post-41160-0-63704900-1424384506_thumb.jpg

 

 

I salami traci wagę....  10-ęć sztuk

 

 

post-41160-0-24443600-1424384524_thumb.jpg

 

 

I nowe sery z 12-go lutego rosną....  :cool:

 

post-41160-0-57813700-1424384548_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-405779
Udostępnij na innych stronach

To kiełbaska z wczoraj z ostatniego wieprzka...  trzy kije były... :cool:

 

 

post-41160-0-49778700-1424470504_thumb.jpg

 

Dziś zadyma .... była 

 

 

post-41160-0-97167900-1424470520_thumb.jpg

 

Boczki upieczone....

 

 

 

post-41160-0-12318200-1424470537_thumb.jpg

 

 

I dwa małe dziki odebrałem na trasie... ciekawe ile ważył cały żyw - mięska z jednej sztuki 22,5kg było?

 

 

post-41160-0-08714100-1424470552_thumb.jpg

 

 

I mięska na kolejnym dymieniu...  :cool:   po odpopczynku na pieczenie boczków...

 

 

post-41160-0-95536100-1424470578_thumb.jpg

 

 

I porcja dla mnie....  :cool: 

 

 

post-41160-0-95576100-1424470594_thumb.jpg

 

 

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-406005
Udostępnij na innych stronach

Dziś warzyłem koźlaka 19BLG z nutą słodów wędzonych....   :cool:

 

A wczoraj sery na kolor poszły i zrobiłem dwa kolejne - teraz pływają sobie....  :cool:

post-41160-0-81670200-1424642127_thumb.jpg

post-41160-0-47634000-1424642142_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-406535
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj sery - z 32 litrów mleka - dodałem podpuszczkę w proszku - dostałem próbkę  na 10l - dodałem do 32 litrów i się ścięło. Zrobiłem dwa sery - ten większy waży 3,4kg, mniejszy 1,2kg już pływają, ricottę zbierałem gorącą w 5 minut po ścięciu.....  :cool:

post-41160-0-00140000-1424867357_thumb.jpg

post-41160-0-55195900-1424867454_thumb.jpg

post-41160-0-38805100-1424867588_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407246
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem korbacze - drugie podejście  - wczoraj nie szło ciągnąć - dziś do południa już tak, ale coś sobie ubzdurałem, gdzieś przeczytałem, by od razu do zimnej wody wkładać, I tak zrobiłem - powykręcały się i już ich nie wyprostowałem. Poprzednio szły prosto na kij i były smukłe, a te kędzierzawe nieco. Cóż - nauka w las nie idzie ....  :cool: Trochę ze środka już skonsumowane.... 

post-41160-0-03340100-1424968524_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407596
Udostępnij na innych stronach

Ja ci powiem ,że bardziej mi się podobają takie poczochrane ;)

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407601
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem korbacze - drugie podejście  - wczoraj nie szło ciągnąć - dziś do południa już tak, ale coś sobie ubzdurałem, gdzieś przeczytałem, by od razu do zimnej wody wkładać, I tak zrobiłem - powykręcały się i już ich nie wyprostowałem. Poprzednio szły prosto na kij i były smukłe, a te kędzierzawe nieco. Cóż - nauka w las nie idzie ....  :cool: Trochę ze środka już skonsumowane.... 

Sznurówki aż miło patrzeć ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407643
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zrobiłem korbacze
 

Piotr a  mi się podobają Twoje korbacze ... takie nieco zniszczone sznurówki   :)  :tongue:  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407648
Udostępnij na innych stronach

Dziś wędzę szynki, boczku kawałek i baleron....  :cool:  na czerwono....

 

 

A wieczorem pasztetową zrobię.... 

post-41160-0-48889500-1425055170_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407846
Udostępnij na innych stronach

Piotrze "słyszałem ", że masz łóżko i telewizor  do sprzedania, chętnie odkupię bo Ty jak sądzę nie korzystasz z tych rzeczy bo ciągle coś robisz.

Szacun dla Ciebie za całokształt :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407848
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.