pis67 Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2601 Opublikowano 11 Lutego 2015 normalnie zaklad masarski i serowarnia I browar....i bar... A dziś:1.Polska i metka z jeleniem w dymku... 2.Metka chciała dłużej... 3.Polska w trasporcie, trochę już zabrali... 4.Przekrojona na degustację.... 5.Mięsko z jelenia zamarynowane kilka dni... 6.A tu na jutro do dymu - boczek rolowany z farszem mortadeli i jeleń w ziołach 7.Trochę jelenia będzie dojrzewać... 8.A tak kwasi się salami Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2602 Opublikowano 12 Lutego 2015 przecież Twoje pifka są super Szkoda... że ja nie mogę napisać tego samego ... Jeszcze tylko winka,miody, spiryt Pewnie i to jest ... tylko w ciemnym lochu ... dostępnym dla nielicznych Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2603 Opublikowano 12 Lutego 2015 normalnie zaklad masarski i serowarniaI browar....i bar... Już niedługo (text poniżej) , na razie chyba w kategoriach żartu ale za chwilę, któż to wie ... bo przecież dziurę budżetową trzeba załatać i dać górnikom i rolnikom i .... http://www.wykop.pl/link/2373400/bylem-wczoraj-w-urzedzie-skarbowym-bo-jadlem-jablka/najstarsze/ Zacznę od tego że hobbistycznie jestem rolnikiem, 2ha sadu(jabłka eko nie będę się truł co 2 dni opryskami) i takie tam mniejsze większe pierdoły. Jestem Vatowcem,dopłat nie brałem na maszyny jedynie zwrot vat-u.Dostałem wezwanie do us, no cóż jak wezwanie trza się stawić. No to stawiłem się 20 zł nie moje za paliwo, pani w us zaczyna ze mną rozmowę, ma pan sad, ja na to no mam. A dużo pan jabłek w roku konsumuje ja mowie nie wiem, a ile ich pan zjada? ja 2-3 dziennie, pani czyli kilo dziennie, ja staram się. Pani ni z tego i z owego zamilkła coś tam klepie do komputera, po paru minutach mi daje papirek do podpisania.A tam (wyrywki z pamięci):blebleblePodatnik przyznał się do skonsumowania 360 kg jabłek ze swojego sadu,za które nie zapłacił podatku blebleble za które podatek wynosi aż 14 zł.Wykreśliłem "ze swojego sadu" dałem parawkę i oddałem grzecznie wykształconej pani, tłumacząc że polskie jabłka dla plebsu, ja jem zagraniczne smaczniejsze są.No bardzo nie była zadowolona, ale nie wiem czy dobrze zrobiłem bo teraz jak mi urząd skarbowy zrobi zdjęcie jak jem jabłka w sadzie to przejebane, będę oszustem skarbowym. Mam też ha starego lasu, który chciałem wyciąć najtańsza legalna opcja to założenie szkółki, wczoraj się dowiedziałem więc się dziele. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2604 Opublikowano 12 Lutego 2015 Nie zrobiłem dziś wielu fotek, ale ... dymek na jeleniu i boczku rolowanym z farszem mortadelowym .... Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają.... moje pierwsze sztuki na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el A tu salami z początku tygodnia i już coś na nim, rośnie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2605 Opublikowano 12 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2606 Opublikowano 13 Lutego 2015 Kurde co ser to inny profesor Bo na forum jest bardzo wąska specjalizacja ale nie ma co ukrywać .... trochę mleka musiało na te kręgi zejść Różnorodność wyrobów robi wrażenie pis-u...... Z Dymnym pozdrowieniem,.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2607 Opublikowano 13 Lutego 2015 Sery - jeszcze młode - tygodnia nie mają.... moje pierwsze sztuki na kulturach mezofilnych - instrukktor Kurp, dziś robiłem na termofilnych- radził Grzesiu....el Słuchaj miszcza i będziesz Pan zadowolony Na mezofilnych (np. Gouda) żeby ser był naprawdę dobry będziesz musiał czekać tak z pół roku, na termofilnych (np. Gruyere) już po miesiącu można ludzi zachwycać Oczywiście im dłużej uchowasz tym lepiej... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2608 Opublikowano 13 Lutego 2015 Wczorajszy boczek podzielony... Przekroiłem jeden ser, smak jak to młody, w przekroju - nie wiem czy dobrze wygląda na tak młody wiek jednego tygodnia... Ricotty 1,2kg z wczorajszego serów wytwarzania - a dziś miałem robić korbacze, ale mleko się nie przykwasiło..... No i przekrój metki z dodatkiem jeleniej szynki.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2609 Opublikowano 13 Lutego 2015 ser ok Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2610 Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) A tu wieprzek po nocnym wiszeniu w chłodzie czterech ścian.... Już podzielony i zapakowany do rzęcha... I korbacze zrobiłem - Kurp - Sylwek robi na zlocie w Gąsiorowie - nauczył i wyszły za pierwszym razem - pilnym uczeniem - byłem.... Edytowane 14 Lutego 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2611 Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) I korbacze zrobiłem - Kurp - Sylwek robi na zlocie w Gąsiorowie - nauczył i wyszły za pierwszym razem - pilnym uczeniem - byłem.... P1260874.JPGPiotrze - superaśne te sznurówki W maju na Zlocie w Gąsiorowie możemy teraz pyknąć tych korbaczy na 8 rąk Oby kiji w wędzarni i mleka starczyło na ich zrobienie Edytowane 14 Lutego 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2612 Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Oby kiji w wędzarni i mleka starczyło na ich zrobienie No mleka ci u mnie dostatek.... Trzaśniemy do książek w tzw. międzyczasie.... superaśne te sznurówki Jestem zaskoczony, że wyszły..... Edytowane 14 Lutego 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2613 Opublikowano 14 Lutego 2015 I korbacze zrobiłem - Kurp - Sylwek robi na zlocie w Gąsiorowie - nauczył i wyszły za pierwszym razem - pilnym uczeniem - byłem.... Jakie równiutkie... jak tasiemka .. No no.. widzę że idziesz w dobrym kierunku Piotr MiejscowośćNML Napisano minutę temu KURP, dnia 14 Lut 2015 - 23:55, napisał: Oby kiji w wędzarni i mleka starczyło na ich zrobienie No mleka ci u mnie dostatek.... Trzaśniemy do książek w tzw. międzyczasie.... Może i ja się czegoś nauczę Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2614 Opublikowano 14 Lutego 2015 I korbacze zrobiłem - Kurp - Sylwek robi na zlocie w Gąsiorowie - nauczył i wyszły za pierwszym razem - pilnym uczeniem - byłem.... Jakie równiutkie... jak tasiemka .. No no.. widzę że idziesz w dobrym kierunku Piotr MiejscowośćNML Napisano minutę temu KURP, dnia 14 Lut 2015 - 23:55, napisał: Oby kiji w wędzarni i mleka starczyło na ich zrobienie No mleka ci u mnie dostatek.... Trzaśniemy do książek w tzw. międzyczasie.... Może i ja się czegoś nauczę Przyjedź Haluś z Andrzejkiem, na pewno się nauczysz i wypoczniesz w tak malowniczym miejscu Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2615 Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) kijjóffffff Edytowane 15 Lutego 2015 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-404829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2616 Opublikowano 19 Lutego 2015 Dziś wędziłem --- krakowska , była też cienka czerwona - ale foty brak.... I salami traci wagę.... 10-ęć sztuk I nowe sery z 12-go lutego rosną.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-405779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2617 Opublikowano 20 Lutego 2015 To kiełbaska z wczoraj z ostatniego wieprzka... trzy kije były... Dziś zadyma .... była Boczki upieczone.... I dwa małe dziki odebrałem na trasie... ciekawe ile ważył cały żyw - mięska z jednej sztuki 22,5kg było? I mięska na kolejnym dymieniu... po odpopczynku na pieczenie boczków... I porcja dla mnie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-406005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2618 Opublikowano 22 Lutego 2015 Dziś warzyłem koźlaka 19BLG z nutą słodów wędzonych.... A wczoraj sery na kolor poszły i zrobiłem dwa kolejne - teraz pływają sobie.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-406535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2619 Opublikowano 25 Lutego 2015 Wczoraj sery - z 32 litrów mleka - dodałem podpuszczkę w proszku - dostałem próbkę na 10l - dodałem do 32 litrów i się ścięło. Zrobiłem dwa sery - ten większy waży 3,4kg, mniejszy 1,2kg już pływają, ricottę zbierałem gorącą w 5 minut po ścięciu..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2620 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zrobiłem korbacze - drugie podejście - wczoraj nie szło ciągnąć - dziś do południa już tak, ale coś sobie ubzdurałem, gdzieś przeczytałem, by od razu do zimnej wody wkładać, I tak zrobiłem - powykręcały się i już ich nie wyprostowałem. Poprzednio szły prosto na kij i były smukłe, a te kędzierzawe nieco. Cóż - nauka w las nie idzie .... Trochę ze środka już skonsumowane.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2621 Opublikowano 26 Lutego 2015 Ja ci powiem ,że bardziej mi się podobają takie poczochrane Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2622 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zrobiłem korbacze - drugie podejście - wczoraj nie szło ciągnąć - dziś do południa już tak, ale coś sobie ubzdurałem, gdzieś przeczytałem, by od razu do zimnej wody wkładać, I tak zrobiłem - powykręcały się i już ich nie wyprostowałem. Poprzednio szły prosto na kij i były smukłe, a te kędzierzawe nieco. Cóż - nauka w las nie idzie .... Trochę ze środka już skonsumowane.... Sznurówki aż miło patrzeć Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2623 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zrobiłem korbacze Piotr a mi się podobają Twoje korbacze ... takie nieco zniszczone sznurówki Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2624 Opublikowano 27 Lutego 2015 Dziś wędzę szynki, boczku kawałek i baleron.... na czerwono.... A wieczorem pasztetową zrobię.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #2625 Opublikowano 27 Lutego 2015 Piotrze "słyszałem ", że masz łóżko i telewizor do sprzedania, chętnie odkupię bo Ty jak sądzę nie korzystasz z tych rzeczy bo ciągle coś robisz.Szacun dla Ciebie za całokształt Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/105/#findComment-407848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.