andrzej k Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1801 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Marmurkowatość mięska jaką lubię, o grubości tłuszczyku nie wspomnę. No i super . Zawsze to uwielbiałem i uwielbiam teraz . Mięso bez tłuszczyku ma o wiele mniejszą wartość odżywczą . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-326325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1802 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Mięso bez tłuszczyku ma o wiele mniejszą wartość odżywczą . Ale czasem zrobię, bo młodzi chcą chude i takąż kiełbaskę wykonałem z mięsa kurczaków i fileta z indyka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-326673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1803 Opublikowano 14 Stycznia 2014 @pis67,Nie powiem ładnie się ta Twoja bez tłuszczyku prezenci Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-326706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1804 Opublikowano 14 Stycznia 2014 bez tłuszczyku prezenci No trochę było, ale schowałem. A dziś uzupełnienie lodówki w wędzarni jeszcze, a woda już pyrka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-326716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1805 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Wrzucisz przepis na tę drobiową? Też bym rodzince poczynił. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-326919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1806 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Wrzucisz przepis na tę drobiową? Też bym rodzince poczynił. Nie ma problemu, przepis zależy od mięsa jakie masz dostępne. Może wieczorem zdążę. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-326944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1807 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Pis67Piekne wędlinki i wędzonki :clap: Kiedy ja takie ładne będę miała......... Spróbuję Twój przepis na paprykarza i dam znać jak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro71 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1808 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Piotr wrzuć fote wieszaka który masz zamontowany na ścianie z zdjęć powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1809 Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Kiedy ja takie ładne będę miała......... A kiedy chcesz je mieć? przepis na paprykarza i dam znać jak zrobię Dobrze, każda cenna uwaga jest ważna. Też bym rodzince poczynił. To jedziemy. Kiełbasa drobiowa Peklowanie 24 godziny pierś z kurczaka - 2,2kg x 18g/kg peklosól 50/50 sól - krojone pierś z indyka -1kg x 18g/kg peklosól 50/50 sól - krojone mięso z uda kurczaka kl.I 0,5kg x 18g/kg peklosól 50/50 sól sitko 10mm Mięso i skórki z uda kurczaka - 0,9kg x 18g/kg peklosól 50/50 sól sitko 4mm 3 razy Zdarza się, że robię na samej soli. Skórki często zjada pies, tym razem dodałem, są w wyrobie niezauważalne. Przyprawy na 1kg pieprz -2g kolendra -0,7g cukier -2g gorczyca - 2g kardamon - 0,2g woda 100-200ml - ostatnio zapomniałem dodać, jest dość zwięzła. Wymieszać razem mięso z piersi z kurczaka i indyka, dodać pozostałe mięso i przyprawy, wymieszać , napełnić ściśle osłonki poliamidowe @65mm. Osadzanie 20-25 stopni - 1 godzina, parzenie 73-75 stopni przez 50 minut. Wystudzić. Oczywiście ilości mięsa są za każdym razem inne i zupełnie przypadkowe, dlatego nie należy tego co wyżej napisałem traktować jako przepis, tylko jako instrukcję, według której robię kiełbasę z drobiu niewędzoną na kanapki. Starałem się napisać krótko i prosto, bo ostatnio coś na forum dużo tzw. szumnie nazywanych przepisów, które są tak zagmatwane, że nie sposób je przeczytać, a co dopiero wykonać. A kiełbaski to taka prosta sprawa. Wczoraj na ten przykład zapeklowałem trochę mięska uzyskanego z dwóch małych kawałków szynki, dwóch karkówek, okrawków z formowania boczków do wędzenia i podgardla. I tak mam przygotowane zapeklowane mięska: -wp.kl.I - 3,35 kg -wp.kl.II - 4,20kg -podgardle - 0,7kg -wp.kl.III - 0,8kg I dziś po pracy oglądając poczynania szczypiornistów zrobię kiełbaski, jakie jeszcze nie wiem, jedno wiem na pewno, nie będą prze- pisowe. Edytowane 16 Stycznia 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1810 Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Wczorajsze kiełbaski, przed chwilą schowałem do wędzarni. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1811 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Cienka już uwędzona, a grubsza jeszcze się aromatyzuje. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1812 Opublikowano 17 Stycznia 2014 brawo mniam mniamtylko nie przesadzaj z aromatem bo wyjdzie ci zbyt duża zawartość w WWA Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1813 Opublikowano 18 Stycznia 2014 brawo mniam mniamPrzyłączam się do Ciebie! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1814 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Cienka już uwędzona, a grubsza jeszcze się aromatyzuje. Widać rękę mistrza Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1815 Opublikowano 18 Stycznia 2014 tylko nie przesadzaj z aromatem bo wyjdzie ci zbyt duża zawartość w WWA Przy parzeniu sadze zostaną w wodzie. Widać rękę mistrza Jakiego mistrza? Wielokrotnie powtarzałem, że jestem na etapie ucznia. A teraz fota kiełbaski- cienka pieczona w wędzarni, grubsza po parzeniu, bo poniedziałek i wtorek jestem na szkoleniu, a na ząb do gorzałki coś musi być. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1816 Opublikowano 18 Stycznia 2014 To przekrój krakowskiej i dzisiejszy wsad wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1817 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Slowa nie sa potrzebne :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1818 Opublikowano 18 Stycznia 2014 No i foty finałowe na dziś. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1819 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Piękny boczek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-327938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1820 Opublikowano 1 Lutego 2014 Wczoraj wędzone polędwice i to co dziś przygotowuję do produkcji w oryginalnej pisowni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-330990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1821 Opublikowano 1 Lutego 2014 to co dziś przygotowuję do produkcji Czy w zamiarze są parówki ??? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-331009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1822 Opublikowano 1 Lutego 2014 w oryginalnej pisowni Lekarz czy jak ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-331027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1823 Opublikowano 1 Lutego 2014 Czy w zamiarze są parówki ??? Na samej górze stoi, że parówki. Lekarz czy jak ? No na szczęście nie... Mięsko zmielone, stoi na śniegu i chłodzio się, zaraz wrzucę na kuter, nadzieję i próba smakowa na kolację.Przyprawy pomielone, woda zmrożona...w masarni 4 na plusie, nie będzie się farsz zbytnio grzać podczas kutrowania. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-331043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1824 Opublikowano 1 Lutego 2014 Też z tym grzaniem daj na luz .... Podobno o tym momencie decyduje kutrowy ...... a nie normy. Tak więc Twój kuter, twoja sprawa jak to zrobisz ! Pozdrówka. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-331046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1825 Opublikowano 1 Lutego 2014 Czy to z/s to znaczy ze skórą ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/73/#findComment-331075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.