Kaciak Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Marca 2010 Może w dziale dla początkujących ktoś mi pomoże, bo "na kiełbasach" nie dostałem odpowiedzi, chcę jutro zrobić kiełbaskę wieprzowo indyczą, ale tylko parzoną. Kupowałam taką w sklepach ZMŁuków i bardzo mi podpasowała. Przeszukałem stronę główną i forum, szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy) nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi. Miałem nadzieję że taką kiełbaskę znajdę w 16- tce ale niestety Cytuj Kaciak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Marca 2010 szukam informacji na temat parzenia(temp. wody, czas, temp. wewnątrz kiełbasy) nie wiem czy parzyć ją dłużej niż robi się to z kiełbasami wędzonymi.robisz jak dla każdej innej... jedynie temperaturę dla mięsa drobiowego przyjmuję się nieco większą... i tak...: temp wody 72-75 st. czas dla kiełbaśnic ok 25 minut - do uzyskania 70-72 st. wewnątrz wyrobu Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaciak Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Marca 2010 dziękuję za podpowiedź pozdrawiam Cytuj Kaciak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.