Pools Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Marca 2010 Po porcjowaniu świeżego mięsa, jak już się schłodzi się w lodówce, zawsze w pojemnikach mam sporo sosu który wyciekł z mięsa. Co z nim robicie ? Wylewacie, czy zostawiacie razem z mięsem do peklowania ? Chodzi tu o mięso z domowego uboju (nie sklepowe). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3936-sos-wyciekajacy-z-mi%C4%99sa-co-z-nim-robicie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Marca 2010 Ja wylewam Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3936-sos-wyciekajacy-z-mi%C4%99sa-co-z-nim-robicie/#findComment-106630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasF Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Marca 2010 Ja także wylewam.Ale ja mam w miarę mało tego ustrojstwa.Tzn. ostatnio z ok 10 kg mięsa przez ok 12h od momentu włożenia wyciekło ok 50ml. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3936-sos-wyciekajacy-z-mi%C4%99sa-co-z-nim-robicie/#findComment-106637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Marca 2010 Ale ja mam w miarę mało tego ustrojstwa. Zależy jakie to mięso , jeżeli mięso ma parę dni to już obciekło i odparowało swoje . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3936-sos-wyciekajacy-z-mi%C4%99sa-co-z-nim-robicie/#findComment-106640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Marca 2010 zawsze w pojemnikach mam sporo sosu który wyciekł z mięsa. Mięso ze sklepu, to i wycieka, ale z domowego uboju. :shock: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3936-sos-wyciekajacy-z-mi%C4%99sa-co-z-nim-robicie/#findComment-106642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Marca 2010 zawsze w pojemnikach mam sporo sosu który wyciekł z mięsa. Mięso ze sklepu, to i wycieka, ale z domowego uboju. :shock: Od paru lat dostaję mięso z prosiaków wychodowanych przez teścia, mięso jest świeże, już zimne. U mnie leżakuje zazwyczaj jeden dzień w lodówce (w międzyczasie jest rozbierane i klasowane) i idzie do peklowania. Zawsze po tym jednym dniu w pojemnikach jest trochę sosu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3936-sos-wyciekajacy-z-mi%C4%99sa-co-z-nim-robicie/#findComment-106649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Marca 2010 Zawsze po tym jednym dniu w pojemnikach jest trochę sosu. Ja przywiozłem prosto z ubojni schłodzoną półtuszę i jeden dzień w chłodnym miejscu mięso czekało do odbioru , też był mały wyciek płynu , może 0,25 litra na 30kg mięsa . Myślę że to normalne . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3936-sos-wyciekajacy-z-mi%C4%99sa-co-z-nim-robicie/#findComment-106650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.