Zbój Madej Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 9 Października 2011 Polędwiczki wp pieczone wczoraj w rękawie. Sól i mój zestaw przypraw na oko. Trochę mało słone wyszło, pierwszy raz takie polędwiczki robiłem, w soli i przyprawach leżało tylko 3-4 godz. Włożyłem do nagrzanego do 180st.C piekarnika i piekłem 40 min. po upieczeniu potrzymałem jeszcze w rękawie jakieś 30-40min. po czym wyjąłem do całkowitego wystudzenia. Jak pisałem mało słone, ale za to mięciuśkie i soczyste :thumbsup: :thumbsup: Wczorajsze udka. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-179008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 9 Października 2011 :grin: Zbuju :grin: widzę,że lubisz pociągnąć smacznie po talerzu :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-179029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 9 Października 2011 lubisz pociągnąć smacznie po talerzu :thumbsup:Darino kiedyś mi pisał, że lubię "dać" po talerzu :lol: :lol: Dobre jedzenie=dobre samopoczucie :grin: :grin: Wczoraj to trochę nadreptałem jedzenia bo goście byli. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-179034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premier Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Witam Piekę różne chude mięsa w piekarniku w niskich temperaturach. Mięso przed pieczeniem dokładnie obsmażam. Czy można obsmażanie zastąpić opalaniem palnikiem gazowym? Takim kupionym w sklepie z narzędziami. Czy taki płomień z palnika jest "czysty"? Czy nie popsuję mięsa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-190406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Czy taki płomień z palnika jest "czysty"? Czy nie popsuję mięsa?Tu było troche na temat https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=226254#226254 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-190407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Czy można obsmażanie zastąpić opalaniem palnikiem gazowym? Takim kupionym w sklepie z narzędziami.możesz zastąpić, ale jeśli dopiero planujesz zakup to może jednak (w świetle tego o czym dyskutowaliśmy w innym temacie ) kup od razu specjalny palnik gastronomiczny na gaz "zapalniczkowy"... chyba nawet taniej Cię to wyjdzie :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-190410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Dawno wp nie piekłem :lol: Na jutro "zaprawiłem" boczuś Przyprawy: czosnek, cebula, sól, moja mieszanka przypraw. Teraz leżakuje w lodówce, pieczenie jutro. spożywanie w Niedzielę Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-231478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udka na dzisiejszy obiadek, boczek na jutrzejszą wizytę Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-231679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Chyba pójdę i jeszcze jedną kolację zjem :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-231689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premier Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam A może mój przepis przypadnie komuś do gustu. karkówka 1kg sól 10g peklosól 2g pieprz 2,5g Karkówka rozkrojona w plaster, zapeklowana na sucho, przyprawiona i wymasowana trafiła do lodówki. Po około dobie karkówka zwinięta w roladę za pomocą sznurka, do środka włożyłem około 5 pokrojonych ząbków czosnku. Pieczenie: 3 godziny w 95 stopniach (radzę sprawdzić faktyczną temperaturę jaka jest w piekarniku na wysokości mięsa) podczas tego etapu mięso uroniło może ze 3 krople soku. następnie 10 minut w 250 -270 stopniach w celu przypieczenia (można pominąć ten etap ale to da smak pieczonego mięsa) podczas tego etapu wyleciało troszkę soku ale bardzo nie wiele. Tylko z zewnętrznej warstwy mięsa. W przypadku większych kawałków mięsa pierwszy etap pieczenia powinien trwać dłużej 4, 5 godzin. Po upieczeniu mięso bardzo kruche i soczyste. Polecam http://www.premier.ovh.org/grafika/kark.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-270450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 23 Lutego 2013 Premier, bardzo podoba mi się ta fotka Ciekawie skadrowane i dobrze oświetlone. :clap: sam wyrób, pomimo prostoty wykonania, prezentuje się nader apetycznie :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-270456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 23 Lutego 2013 prezentuje się nader apetycznieTo prawda,trzeba będzie wypróbować ten sposób obróbki. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-270464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premier Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 24 Lutego 2013 od jakiegoś czasu tylko tak robię. tutaj czas robi swoje. jeszcze tylko muszę spróbować dłuższego czasu pieczenia, np z 10 godzin i w 80 stopniach. ciekawe czy będzie lepsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-270752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premier Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 25 Lutego 2013 i jeszcze taki boczuś z wierzchu ma smak skawarków http://www.premier.ovh.org/grafika/boczek1.jpg http://www.premier.ovh.org/grafika/boczek2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-270840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 25 Lutego 2013 Premier, smakowicie wygląda , będę musiała wypróbować twój sposób Napisz proszę czy piekłeś tym sposobem schab Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-270842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 25 Lutego 2013 Premier, znowu fajna fotka :clap: kompozycja minimalistyczna :tongue: cóż, jak się używa fajnego aparatu to i fajne fotki wychodzą :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-270844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Premier Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 25 Lutego 2013 zdjęcie jak zdjęcie ale boczek jaki dobry:) schab robiłem ale wyszedł taki sobie. tzn piekłem w 80 stopniach a to raczej za dużo na schab. na wadze stracił bardzo malutko ale był taki za bardzo ściety.teraz spróbuje w 65 stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-270852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 10 Lipca 2013 Gonzo zaszczepił we mnie smak wyrobów nadzianych w kątnice i jelito grube wp, pieczonych w piekarniku. Wpierwej była "Kaszanka Pobiedziska"(niestety zbyt mało jej upiekłem), dziś przyszła kolej na golonkę, jutro kiełbasa pieczona w jelicie grubym. Zakupiłem trzy golonki przednie(w sklepie na etykiecie pisało, że tylne, ale się nie odzywałem) i trzy kolanka wp, wsio ugotowałem z przyprawami do miękkości i nadziałem w trzy małe kątniczki, właśnie się pieką. Mięso z golonki poszarpałem nożem, a skórki zmiksowałem, nie chciało mi się maszynki do mielenia użyć, później mycia więcej, do miksowania skórek dałem niecałą chochelkę rosołu z gotowania i wymieszałem z dodatkiem pieprzu i trochę jeszcze dosoliłem. Do gotowania golonek dałem kilka ząbków czosnku, ziele, pieprz ziarnkowy,sól i liść bobkowy. Pieczenie odbywa się w 100st.C, tak myślę, że 1,5 godz. z jednej i 1.5 godz. z drugiej strony, ale to się obaczy Aha, kątnice nakłułem po cztery razy każdą przed pieczeniem. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-291785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 10 Lipca 2013 Zbój Madej, Ciekaw jestem jakie będzie w smaku bo wygląd mnie nie przekonuje jak dla mnie na wygląd za dużo tłustości :lol: :shock: Czekam na dalszy ciąg Twojej relacji :lol: Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-291789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 11 Lipca 2013 Po upieczeniu dość dużo płynu wyleciało, wyszło trochę za mało słone i zbyt chude. Następną golonkę w jelicie grubym lub kątnicy, zrobię z tylnej golonki, bez dodatku rosołu z gotowania golonek, więcej soli, wyciśnięty surowy czosnek i pieprzu dam więcej, możliwe, że dodam trochę tłuszczu twardego. Oprócz kilku niedoróbek do jedzenia nadaje się jak najbardziej Teraz w piekarniku piecze się kiełbasa w jelicie grubym wp, już widzę w piekarniku, że zbyt luźno nadziałem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-291934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 12 Lipca 2013 Moja mama mówiła, że dobra wyszła, ja jutro popróbuję. Za luźno nadziałem, ale to pierwszy raz i się cykałem, że popęka podczas pieczenia. Piekłem w 100st.C, z jednej strony 2 godz. z drugiej strony 1.5 godz, z każdej też strony pod koniec pieczenia podkręcałem temp do 200 i włączałem grilla tak na trzy minutki, nie więcej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-292087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Boczek i karkówka, na Sobotę Do wystygnięcia obróciłem mięska górą w sos, coby upieczona góra bardziej miękka była Jak wystygnie, kładę na talerzyk przykrywając folią alu., coby się dobrze przegryzła. Jeść można dopiero jak Komarniaki przyjadą Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-296371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udo z indyka przygotowane do pieczenia, spożywanie jutro. Postoi tak ze trzy godzinki w temp. pokojowej i do piekarnika Podudzia z kurczaka, przygotowane do jutrzejszego pieczenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-296457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udo z indyka gotowe. Na wierzch położyłem cebulkę i czosnek z pieczenia coby skórka za bardzawo nie obeschła Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-296476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Farsz na kiełbasę wolno pieczoną gotowy. Mięso z łopatki - 1 kg boczek - 1.23 kg wp III - 0.14 g(pozyskane z łopatki) P-sól 15g/kg, czosnek, majeranek i pieprz świeżo kręcony na oko Teraz przegryza się w temp. kuchennej. Za jakąś godzinkę nadzieję w jelita grube wp Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/6/#findComment-297664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.