Zbój Madej Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Grudnia 2011 karkóweczki wychodzą jak masełko :thumbsup:Pamiętasz może ile czasu piecze się taka karkówka, powiedzmy o wadze 1.5 kg w temp. 95st.C :question: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Czyli...Ha ! Odrobina 'żelastwa' jeszcze nikomu nie zaszkodziła... :wink:no przecie nie dodawałem cyny :tongue: Pamiętasz może ile czasu piecze się taka karkówka, powiedzmy o wadze 1.5 kg w temp. 95st.C :question: :grin:a jakoś nigdy czasu nie precyzowałem :blush: - zawsze do temperatury :wink: .... ale ze 4 godzinki trzeba liczyc Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Grudnia 2011 To mnie troszeczke zairytowaliście tymi kombinacjami w pieczeniu peklowanego mięsa.Ciągle chodzi mi jednak po głowie pieczeń z karkówki zwana Kassler dostępna w niemieckich marketach i co na niej jest napisane, jak ją przyrządzić.Ja osobiście robię pieczone wyroby tudzież boczki, szynki i mielonki ale nie zastanawiałem się nad temperaturą w jakiej to miałoby być pieczone. Wiem, że od dawna piekarnik ustawiałem na przysłowiową 3 w piekarniku gazowym, a pod wszystko wkładałem płytkę ceramiczną.Spróbuję następnym razem tak jak piszecie i zobaczę czym to się wszystko będzie różnić..A czy można użyć zamiast palnika do miedzi zwykłej spawarki z butli ?? Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ciągle chodzi mi jednak po głowie pieczeń z karkówki zwana Kassler dostępna w niemieckich marketach i co na niej jest napisane, jak ją przyrządzić.Sprawa jest na tyle złożona że nie można na to jednym zdaniem odpowiedzieć. A czy można użyć zamiast palnika do miedzi zwykłej spawarki z butli ??Do zakolorowania(pieczenia) palnikiem to radzę gaz butan a nie mieszankę propan/butan. Tu już było o parzeniu w niskich temperaturach https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6241&highlight=souse+vide tu podałem link souse vide (język niem.) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=156893#156893 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Grudnia 2011 tymi kombinacjami w pieczeniu peklowanego mięsa. Tylko nie myl peklowanego z marynowanym .... bo to dwa różne procesy ... mięsa z marynaty pieczesz tak jak chcesz lub lubisz Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekk85 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Grudnia 2011 roger nie mylę i wiem co jest peklowane a co marynowane.Pieczen Kassler jest peklowana, podwędzana i ty w domu ją po prostu pieczesz.Jak będę z wizytą u zagranicznych sąsiadów to wówczas dokładnie poczytam ulotkę na tym mięsie. Cytuj ...Kwestia smaku jest różna u różnych osób..._____________________________________http://swinskiekawaly.blox.pl/htmlmichal.pogorzelec@gmail.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Grudnia 2011 To mnie troszeczke zairytowaliście tymi kombinacjami w pieczeniu peklowanego mięsa.jeśli już to zirytowaliście, ale pewnie i tego słowa nie chciałeś użyć (w kontekście dalszego opisu) :tongue: mam nadzieję że zaintrygowaliśmy :tongue: pieczeń z karkówki zwana Kassler dostępna w niemieckich marketachnie wiem co oni tam sprzedają , nie znam niemieckiego , ale z tego co zauważyłem Kassler (lub Kasseler) to nie jest to karkówka tylko schab (lub polędwica :tongue: ) - zwyczajnie zapeklowane i wędzone - znów ten zachwyt nad obczyzną :rolleyes: :devil: Ja osobiście robię pieczone wyroby tudzież boczki, szynki i mielonki ale nie zastanawiałem się nad temperaturą w jakiej to miałoby być pieczone. Wiem, że od dawna piekarnik ustawiałem na przysłowiową 3 w piekarniku gazowym,...różnica jest zdecydowana - inny smak, mniej ubytku, inna struktura- "trójka" w piekarniku gazowym może znaczyć dosłownie wszystko :rolleyes: , więc nie jest to jakieś odniesienie A czy można użyć zamiast palnika do miedzi zwykłej spawarki z butli ?? możesz i miotacza płomieni :tongue: - kucharze używają małych palniczków jednorazowych bo poręczne.... a co za różnica jaki to gaz - każdy na swój sposób będzie szkodliwy a jak w nieodpowiedniej mieszance to okopci :tongue: Osobiście z "opiekania" palnikiem skorzystałem kilka razy bo była potrzeba :rolleyes: - normalnie tego nie robię, bo wolę opiec funkcją opiekacza w piekarniku można zrobić też odwrotnie: ustawić w kuchence opiekacz, przypiec lekko powierzchnię mięsa i dopiero piec - efekt jakby nieco lepszy :rolleyes: [ Dodano: Pią 02 Gru, 2011 10:15 ]Do zakolorowania(pieczenia) palnikiem to radzę gaz butan a nie mieszankę propan/butan.Darku chyba odwrotnie :rolleyes: - to butan jest gorszym paliwem i okopci szybciej niż przypiecze :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Grudnia 2011 A czy można użyć zamiast palnika do miedzi zwykłej spawarki z butli ?? :shock: A tu... o co chodzi ??? Jak już, to chyba butli ze spawarki... :rolleyes: No , jak chcesz ''opalać'' dwutlenkiem , to powodzenia... :wink: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Grudnia 2011 to nie jest to karkówka tylko schab (lub polędwicaSchab, polędwica ale i karczek nazywany jest Kassler. Ten ostatni spotyka się często w marketach dolnej półki, a w supermarkietach i u rzeźnika możesz wybrać :grin: to butan jest gorszym paliwem i okopci szybciej niż przypieczeMuszę zwerifikować wiem tylko, że mieszanka daje gorzki smak. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Schab, polędwica ale i karczek nazywany jest Kassler. Ten ostatni spotyka się często w marketach dolnej półki, a w supermarkietach i u rzeźnika możesz wybrać :grin:no tak.... - cieszę się że w Języku polskim możemy jasno i precyzyjnie określić "o co nam biega" :grin: - a już na poważnie to rozumiem że nie jest to określenie elementu tylko "propozycji podania" :rolleyes: - a jaka jest różnica między kassler a kasseler? - bo może to tu tkwi szczegół :rolleyes: (dociekam bo mnie ciekawość zżera :blush: ) Muszę zwerifikować wiem tylko, że mieszanka daje gorzki smak.hmmm... ciekawe bo zawsze myślałem że skoro propan jest lepszym jako paliwo to i tu bedzie odpowiedni, natomiast faktycznie do tych palniczków gastronomicznych podłącza się zwykły gaz zapalniczkowy (butan), tyle że jest to butan wysokorafinowany :rolleyes: (zdecydowanie odbiega zapachem od butanu z mieszaniny) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Grudnia 2011 określenie elementu tylko "propozycji podania" Ma sie podobnie jak z polędwicą, z schabu b/k , czy baleronem z karku :grin: Poprostu wędzonka :wink: a jaka jest różnica między kassler a kasseler?Nie ma różnicy. http://de.wikipedia.org/wiki/Kasseler zwykły gaz zapalniczkowy (butan),Tak to jest to :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Ma sie podobnie jak z polędwicą, z schabu b/k , czy baleronem z karku :grin: Poprostu wędzonka :wink:oj coś tu jest nieścisło :blush: :rolleyes: wpisując Kasseler i szukając grafik mamy głównie wyniki w postaci zdjęć schabu (obrobionego lub nie) a tylko kilka karkówek W linku który podałeś też wskazuje na schab :tongue: czyli wychodzi na to że idąc w Niemczech do sklepu po karkówkę na baleron mogę dostać schab (czy polędwicę) :tongue: albo i boczek :lol: :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Na nasze konto w Rapid Share wrzuciłem film, o którym pisałem, a który dotyczy zagadnień piec zenia mięs w niskiej temperaturze. Warto go sobie dokładnie pooglądać: https://www.rapidshare.com/files/2910574915/Kuchenna_chemia_-_Mięso__Lektor_PL_.mpg Film dostępny również w nasze Bibliotece WB. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 2 Grudnia 2011 czyli wychodzi na to że idąc w Niemczech do sklepu po karkówkę na baleron mogę dostać schab (czy polędwicę) albo i boczekKassler to nie jest surowiec a produkt czyli kupując musisz wiedzieć co chcesz lub bierzesz co mają. Kassler to wędzonka, np w Austri mówią Selchkarree selchen to znaczy wędzić. chcesz baleron mówisz Kasslernacken, http://www.google.de/search?hl=de&q=Kasslernackener&gs_sm=s&gs_upl=2266l5109l0l6031l2l2l0l0l0l0l218l390l0.1.1l2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=857&wrapid=tlif132282612931210&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=QrnYTtHLF86Q4gTJ0cmADg#um=1&hl=de&tbm=isch&sa=1&q=kasslernacken&pbx=1&oq=Kasslernacken&aq=0&aqi=g2g-S2g-sS3g-S1g-sS1g-S1&aql=&gs_sm=c&gs_upl=2657l2907l0l5000l2l2l0l0l0l1l437l874l4-2l2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=9738cf4dd2b486cb&biw=1280&bih=857 chcesz polędwicę mówisz Kasslerlachsfleisch, http://www.google.de/search?hl=de&q=Kasslernackener&gs_sm=s&gs_upl=2266l5109l0l6031l2l2l0l0l0l0l218l390l0.1.1l2l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=857&wrapid=tlif132282612931210&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=QrnYTtHLF86Q4gTJ0cmADg#um=1&hl=de&tbm=isch&sa=1&q=kasslerlachsfleisch&oq=kasslerlachsfleisch&aq=f&aqi=g-sS1&aql=&gs_sm=s&gs_upl=38922l42484l0l43812l14l14l1l0l0l3l625l4812l2-3.7.2.1l13l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=9738cf4dd2b486cb&biw=1280&bih=857 chcesz wędzony schab z/k mówisz Kasslerkotlett lub Kasslerrippenstück. Wsio jest wędzone a różni się w cenie. :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Kassler to nie jest surowiec a produktO!... i "o to mnie się rozchodziło" Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkulka Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 3 Grudnia 2011 anerka - boczuś powoli się rozmroził, dziś się biorę za niego - fotki też będą Cytuj Pozdrawiam, gkulka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkulka Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 3 Grudnia 2011 boczuś i fotki będą- ale za tydzień - żona zobaczyła boczki rolowane m.in Halusi - powiedziała "ma być taki" wiec jest nastawiony wg. tabeli Szczepana na 6 dni. Widziałem w jakimś wątku taki boczek rolowany z jajkami gotowanymi w środku, a teraz nie mogę znaleźć - czy ktoś może kojarzy wątek ? a tymczasem pigwówka czeka na swoją kolejkę Cytuj Pozdrawiam, gkulka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Widziałem w jakimś wątku taki boczek rolowany z jajkami gotowanymi w środku, a teraz nie mogę znaleźć - czy ktoś może kojarzy wątek ?Czy to aby był boczek? https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=52812&highlight=#52812 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=19070#19070 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkulka Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Grudnia 2011 EAnna - to nie te niestety, w poście było też o obcinaniu końcówek żeby ładnie przy krojeniu wyglądało, w innym poście ktoś pisał o zawijaniu gotowanej marchewki - wpisując te wszystkie hasła[w różnych kombinacjach] szukajka nie znalazła nie ważne, pewnie wpadnie znowu na ekran przy okazji czegoś innego. Za dużo szukałem i czytałem na raz Jak to powiedział kot idący przez pustynię - nie ogarniam tej kuwety. :mellow: Cytuj Pozdrawiam, gkulka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-188809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkulka Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 11 Grudnia 2011 A oto efekt: Przepraszam za wiązanie, ale po odzyskaniu danych z dysku płytka SDM nie działa prawidłowo - pokazuje błąd na dwóch VOB - więc pierwsze wiązanie było bez "pomocy naukowych". Peklowany wg. tabeli Sczepana - 6 dni [jak dla mnie słoności idealna] Pieczony wg. wskazówek Bagno Farsz wg. porad Halusi Cytuj Pozdrawiam, gkulka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-190059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 11 Grudnia 2011 gkulka, Bardzo ładnie upieczone, równo upieczone, w przekroju też bardzo ładnie i smacznie wygląda :thumbsup: Z mej strony :clap: Przepraszam za wiązanieTym się nie przejmuj wcale, najważniejsze, że było mocno związane co widać na fotce z przekroju, a i podczas pieczenia boczek rolowany "lubi" się powykrzywiać. Poza tym "inni" też mieli kłopot z wiązaniem na początku https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=131019#131019 :lol: i do dziś "im" tak zostało i w siatki pchają :lol: :lol: A może dziś jakąś wędzonkę przewiążę :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-190061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 11 Grudnia 2011 A oto efekt: Efekt końcowy bardzo ładny... :clap: I takim heppy- endem zakończyła się historia z boczkiem. :wink: Mam nadzieje że w końcu żonkę zadowoliłeś :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-190062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkulka Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Dziękuję - bez Waszej pomocy na pewno by się to nie udało :clap: Cytuj Pozdrawiam, gkulka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6390-co-by-mo%C5%BCna-zrobi%C4%87-z-25kg-boczku/page/2/#findComment-190068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.