Gość ChefPaul Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Września 2006 Spok, widziałem na półce te schowane słoiki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :tongue: ... :lol: :lol: :lol: ... coś tam zawsze jest :lol: :wink: :lol: ... i na czarnej półeczce również :lol: :wink: pzdr ps - przypomniałeś mi ... cholera korek do śliwowicy :blush: ... lecę :!: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/40-gotowac-po-czy-przed/page/2/#findComment-3026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Września 2006 Dymek- mam wrazenie ze Ty dzisiaj robisz swoje smakołyki na komputerze. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/40-gotowac-po-czy-przed/page/2/#findComment-3028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Września 2006 Ja właśnie o tej półce mówiłem, tam gdzie ten korek brakował i te inne obok :lol: :lol: :lol:... a jakże :lol: ... przecież nikt wieczorem o pomidorach nie rozmyśla :shock: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/40-gotowac-po-czy-przed/page/2/#findComment-3029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Września 2006 Dziadek - spoko, kompa postawiłem w kuchni z dodatkową klawiaturą i patrze co się dzieje. Karkówki już wytrybowane i nastrzyknięte. Pełny eksperyment jeszcze nie opisywany na tym forum (minimum ja tego nie widziałem) podobny do peklowania mieszanego jednak jak zwykle u mnie to bywa z odstępstwami :grin: .Mięso już są w lodówie, a klawiatura od kompa do mycia :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/40-gotowac-po-czy-przed/page/2/#findComment-3038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Września 2006 Pachwina z szynkowara parzona później lekko podwędzona dymem o temp do 45st C Dla mnie osobiście lepiej wyglądająca i smaczniejsza http://www.hotofoto.pl/images/dziadyk/pachw.jpg http://www.hotofoto.pl/images/dziadyk/pachw1.jpg Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/40-gotowac-po-czy-przed/page/2/#findComment-3072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 3 Września 2006 Dymek - Twój sposób z kuchnią kupuję. Moja też jęczy a ja udaję, że nie wiem o co jej chodzi. Dziadek - No ta podwędzona z szynkowarki jest wzrokowo o niebo ładniejsza i w smaku pewno też. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/40-gotowac-po-czy-przed/page/2/#findComment-3076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 3 Września 2006 W sumie ja bym problem gotować przed czy po, podzielił na dwa aspekty.Pierwszy dla tych którzy już się parają jakiś czas w wędzenie to ich indywidualna decyzja podparta większym czy mniejszym doświadczeniem no i oczywiście indywidualnym gustem smakowym.Drugi aspekt, to dla początkujących. Jeżeli są tacy niecierpliwi jak ja byłem na początku to radził bym wpierw parzyć a potem wędzić. Już odpowiadam dlaczego, mięso sparzone i dopiero wędzone jest już „ścięte” i jeżeli ktoś nie może się doczekać lub nie wie czy jego pierwsza wędzonka już jest gotowa, może ją spokojnie zacząć konsumować, na każdym etapie wędzenia i organoleptycznie przekonywać się o rezultacie, bez ryzyka że zjada mięso na pół surowe lub w jakimś innym stadium pomiędzy surowym a „ściętym” czyli parzonym lub pieczonym.Jak dojdzie do jakieś wprawy sam zacznie decydować czy wpierw sparzyć i wędzić czy odwrotnie. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/40-gotowac-po-czy-przed/page/2/#findComment-3078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.