bogdan b Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Albo nie wyrabiać do kleistości -( tak jak się robi kabanosy) Albo część farszu zalać gorącą wodą wtedy będzie krucha. Całkowicie się zgadzam , ja zalewałem cały farsz i mieszałem delikatnie ,kto spróbuje to nie pożałuje :thumbsup: :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4027-twarda-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-192815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Całkowicie się zgadzam , ja zalewałem cały farsz i mieszałem delikatnie ,kto spróbuje to nie pożałuje Tylko farsz przed zalaniem gorącą wodą musi mieć temperaturę pokojową.Tak radzi Bagno. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4027-twarda-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-192831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Grudnia 2011 A ja bym wszystko przemielił na 10 mm, dobrze wyrobił... i po uwędzeniu sparzył, a po sparzeniu do zimnej wody... i jelitko będzie robiło pyk, przy przełamywaniu a kiełbaska też powinna bardziej krucha być.... tylko jest jeszcze pytanie co ma oznaczać boczek średnio tłusty ... ?A tak na marginesie to przepis na białą kiełbaskę znajduję się na stronie głównej,... kiełbaska z tego przepisu wychodzi niezmiennie pyszna.... a na wędzoną to proponują najprostszą kiełbaskę SZCZEPANA chyba chłopska lub wiejska ?? :blush: ... nie pamiętam dokładnie ....... o mam ...https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=556&highlight=kie%B3basa+szczepana Polecam, jest pyszna i zawsze "wychodzi" Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4027-twarda-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-192852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.