Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Albo nie wyrabiać do kleistości -( tak jak się robi kabanosy)

Albo część farszu zalać gorącą wodą ;)

wtedy będzie krucha.

Całkowicie się zgadzam , ja zalewałem cały farsz i mieszałem delikatnie ,kto spróbuje to nie pożałuje :thumbsup: :lol:

Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ]
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4027-twarda-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-192815
Udostępnij na innych stronach

Całkowicie się zgadzam , ja zalewałem cały farsz i mieszałem delikatnie ,kto spróbuje to nie pożałuje

Tylko farsz przed zalaniem gorącą wodą musi mieć temperaturę pokojową.Tak radzi Bagno.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4027-twarda-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-192831
Udostępnij na innych stronach

A ja bym wszystko przemielił na 10 mm, dobrze wyrobił... i po uwędzeniu sparzył, a po sparzeniu do zimnej wody... i jelitko będzie robiło pyk, przy przełamywaniu a kiełbaska też powinna bardziej krucha być.... tylko jest jeszcze pytanie co ma oznaczać boczek średnio tłusty ... ?

A tak na marginesie to przepis na białą kiełbaskę znajduję się na stronie głównej,... kiełbaska z tego przepisu wychodzi niezmiennie pyszna.... a na wędzoną to proponują najprostszą kiełbaskę SZCZEPANA chyba chłopska lub wiejska ?? :blush: ... nie pamiętam dokładnie ....

... o mam ...

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=556&highlight=kie%B3basa+szczepana

 

 

Polecam, jest pyszna i zawsze "wychodzi" :)

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4027-twarda-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-192852
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.