wosiu Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Listopada 2006 Dlaczego na wędzonych udach kurczaka powstaje twarda papierowa skóra która nie nadaje się do jedzenia. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/416-twarda-sk%C3%B3ra/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Listopada 2006 Dlaczego na wędzonych udach kurczaka powstaje twarda papierowa skóra która nie nadaje się do jedzenia... możesz przybliżyć temat z większą ilością danych o procesie wyrobu. Prawdopodobnie nastąpiło gdzieś przesuszenie powierzchni udek. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/416-twarda-sk%C3%B3ra/#findComment-5345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Listopada 2006 udka peklowałem całą noc w solance 10dkg soli /bez jodu/na 1litr wody następnie osuszyłem i władowałem do wędzarni nagrzanej do 45st i tak trzymałem około 2-2.5godz a później podniosłem tęperaturę do 60-70st na około 40min.Barwa i smak mięsa idealny żadnych krwawych chrząstek tylko skóra nie do zjedzenia. Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/416-twarda-sk%C3%B3ra/#findComment-5349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Listopada 2006 tym sposobem prawie zawsze skóra taka będzie - należy przed wędzeniem podparzyć kurczaka i dopiero wędzićod jakiegoś czasu zajadamy się kurczakiem wg Dziadka - poczytaj artykuły w dziale http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=28 Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/416-twarda-sk%C3%B3ra/#findComment-5350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Listopada 2006 Wosiu ja często wędzę kurczaki. możesz zobaczyć mój przepis na kurczaka cebulowego,http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=893 przed wędzeniem jeżeli wędzisz kurczaki w całości należy wrzucić go do wody o temp ok 80 st C na ok 2 minuty skórka wtedy będzie miękka a nie gumowa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/416-twarda-sk%C3%B3ra/#findComment-5351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Listopada 2006 teraz chyba rozumiem zabrakło parzenia bo gdzieś wyczytałem że w przemysłowo najpierw parzą w autoklawach gorącym powietrzem a później wędzą.I chyba tu jest pies pogrzebany no może nie pies ale kurczak w sobotę ponawiam próby z kurczakiem.DZIĘKI Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/416-twarda-sk%C3%B3ra/#findComment-5352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.