Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dokupiłem sobie lejek do mojej, właściwie nie mojej tylko od teścia, jak mówiłem, do mojej maszynki alfa 10 i mam pytanie przed pierwszym użyciem jako nadziewarki. Czy prócz lejka zakładać również jakieś sitko, mam na myśli powiedzmy szarpak, a to w celu stabilniejszej pracy ślimaka, czy też może zostać sam ślimak? Oczywiście nożyka zakładać nie zamierzam do nadziewania :rolleyes:

 

EDIT: Dodam jeszcze, że nadziewać będę "dietetyczne parówki drobiowe", ale to dopiero jak se je zrobię.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4187-alfa-jako-nadziewarka-pytanie/
Udostępnij na innych stronach

Poczytałem i dalej nic nie wiem, więc sądzę, że w przypadku moich dietetycznych parówek drobiowych włożenie szarpaka będzie zasadne, w innych przypadkach pojadę na samym ślimaku bylebym tylko maszynki nie "uszkodził" za bardzo :sad:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4187-alfa-jako-nadziewarka-pytanie/#findComment-113305
Udostępnij na innych stronach

Tylko ślimak i lejek .Rodzice mieli taką maszynkę (10) i wiele świnek przez nią przeszło .Dodatkowo było jeszcze takie "ustrojstwo" do wyrobu ciastek z przesuwaną listwą na różne wzory.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4187-alfa-jako-nadziewarka-pytanie/#findComment-113308
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję za porady! Zrobiłem jednak bez niczego tylko ślimak, jakoś poszło. Trochę dużo kręcenia było. Ale efekt końcowy się liczy!

 

 

Dziękuję i pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4187-alfa-jako-nadziewarka-pytanie/#findComment-113340
Udostępnij na innych stronach

dietykon,

farsz parówkowy jest ciężki do nadziewania maszynką. Jeżeli nadziewasz do cienkich, baranich osłonek to nie jest robota. Najsłabsza, chińska nadziewarka jest lepsza.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4187-alfa-jako-nadziewarka-pytanie/#findComment-113485
Udostępnij na innych stronach

Szło mozolnie ale weszło, rzeczywiście jeżelibym miał nadziewać do cienkich to pewnie bym kręcił w miejscu a farsz by nie wchodził. Jest to pewnie kwestia konsystencji farszu tak samo jak z farszem parówkowym tak i z farszem do pasztetów by było ale pasztetu w cienkim baranim to jeszcze nie widziałem :grin:

 

Może byłby to ciekawy pomysł? Nałożyć kremowy pasztecik do cienkiego szczewa baraniego, uwędzić i jako jednorazówka, wycisnąć na kromkę chleba?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4187-alfa-jako-nadziewarka-pytanie/#findComment-113510
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.