Radek. Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1101 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zapodałbyś przepis Radku na te obwarzanki Sylwek, w przyszłym tygodniu postaram się zrobić fotorelację z dokładnym przepisem Hani . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-380691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1102 Opublikowano 1 Listopada 2014 Ja za takimi preclami przepadam, posypka: mak, sezam, sól, czarnuszka -normalnie pychota. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-380734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1103 Opublikowano 3 Listopada 2014 Obwarzanki wg Hani. Przepis szklankowo / łyżeczkowy Składniki. 1 szklanka wody 1 i ½ łyżki miodu 1 i ½ łyżeczki soli 1 szklanka mąki żytniej typ 720 2 szklanki mąki pszennej typ 650 2-3 dkg drożdży 2-3 łyżki kminku lub kto co lubi (zostawić część do posypania po wierzchu) Drożdże rozrobić – woda + mąka + cukier, po 1 łyżeczceOdstawić na około 20 min, żeby drożdże wyrosłyWyrobić ciastoCiasto podzielić na 12 mniej więcej równych częściPleciemy obwarzanki i znowu zostawiamy na około 20 min.W tym czasie zagotować wodę w szerokim garnkuDodajemy do wody 1 łyżeczkę sody i 1 łyżkę cukruWkładamy po trzy obwarzanki i gotujemy po około 0,5 minuty z każdej stronyUkładać na blachę wyłożoną papierem do pieczeniaPosypać kminkiem ( lub czarnuszką, sezamem albo makiem )Pieczemy 15 – 20 minut w temp. 175*C z termoobiegiem No i jemy.Hania życzy smacznego Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1104 Opublikowano 3 Listopada 2014 Obwarzanki wg Hani. To ja już wolę na kurs praktyczny przyjechać A co mi tam Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1105 Opublikowano 3 Listopada 2014 To ja już wolę na kurs praktyczny przyjechać A co mi tam Andrzejku . Ognia ku Bukowinie :D A, że stolnica była już w mące... Będą na jutro do kawy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1106 Opublikowano 3 Listopada 2014 Będą na jutro do kawy . Radku , jednego proszę zamrozić na zaś Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1107 Opublikowano 3 Listopada 2014 Radku , jednego proszę zamrozić na zaś Hania zrobi nowe Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1108 Opublikowano 4 Listopada 2014 I ja dzisiaj zadymiłem . Kilka boczków i balerony. Już się parzą. A rano zrobiłem szynkę prasowaną . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1109 Opublikowano 4 Listopada 2014 Pychota;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1110 Opublikowano 4 Listopada 2014 Kilka boczków i balerony. Już się parzą. A rano zrobiłem szynkę prasowaną . Piękny kolorek wędlin Ja natomiast szyneczkę konserwową będę robiła tuż przed świętami. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1111 Opublikowano 5 Listopada 2014 Piękny kolorek wędlin Ja natomiast szyneczkę konserwową będę robiła tuż przed świętami. Dziękuję .Ja będę robil w przyszłym tygodniu a^la konserwową. "Prawdziwą" konserwową też zrobię przed świętami. A dzisiaj serki. Miałem robić w oscypiorce, ale halny duje od dwóch dni i trochę mnie rozkojarza . Więc pewnie skończy się na siatkach.I tak mnie nie minie, bo już obiecałem . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1112 Opublikowano 5 Listopada 2014 Bardzo ladne wedzonki :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1113 Opublikowano 5 Listopada 2014 Radku piękne wędzonki, nawet halny nie był w stanie Ci przeszkodzić Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1114 Opublikowano 5 Listopada 2014 Dziękuję za dobre słowo Dzisiaj zrobiłem trochę serków. Mleka było trochę mniej niż zwykle, ale i tak wyszło mi 16 szt.To tak, jak z podwyżkami cen benzyny. Nie interesują mnie, bo ja i tak zawsze tankuję za 50 zł Wędliny idą do woreczków próżniowych i do zamrażarki.Teraz peklują się szyneczki i polędwice. W przyszłym tygodniu dym Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1115 Opublikowano 5 Listopada 2014 Radku ta prasowana szynka to czysta poezja wygląda cudownie, mniam mniam Zresztą wszystkie twoje wyroby to mistrzostwo Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1116 Opublikowano 5 Listopada 2014 Bardzo dziękuję za tak miłe słowa . Ja również czytam i oglądam Twoje wyroby. Mogę tylko :clap: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-381691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1117 Opublikowano 7 Listopada 2014 To już jedne z ostatnich tegorocznych serków . Czas na wędliny. Idą święta Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-382122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1118 Opublikowano 11 Listopada 2014 Dzisiaj wcześnie zacząłem (bardzo wcześnie ) Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-382709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1119 Opublikowano 11 Listopada 2014 A co sie parzy???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-382714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1120 Opublikowano 11 Listopada 2014 A co sie parzy???? A szyneczka z golonką Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-382720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1121 Opublikowano 11 Listopada 2014 Widzę Radku ,że nie możesz dospać Ja zaraz zmykam na działkę dowędzić pobiedziską Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-382723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1122 Opublikowano 11 Listopada 2014 Widzę Radku ,że nie możesz dospać I dla tego, zaraz łapię dłuższą drzemkę . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-382753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1123 Opublikowano 12 Listopada 2014 Już się wyspałem . Serki się robią . A to wczorajsza praca . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-382988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1124 Opublikowano 12 Listopada 2014 . A to wczorajsza praca Witaj Radku . Za Twoją ciężką pracę wielkie , proszę podpowiedzieć gdzie nabyłeś tą praskę i ile wsadu do niej wkładasz . Serki to ja jutro robię bo dzisiaj muszę pomieszczenie wietrzyć po kiszonej kapuście Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-382994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1125 Opublikowano 12 Listopada 2014 Za Twoją ciężką pracę wielkie , proszę podpowiedzieć gdzie nabyłeś tą praskę i ile wsadu do niej wkładasz . Serki to ja jutro robię bo dzisiaj muszę pomieszczenie wietrzyć po kiszonej kapuście Czołem Andrzejku . Taka praca, to sama przyjemność . Andrzejku praskę kupiłem parę lat temu. Wydaje mi się że tu: http://www.swiatwokolkuchni.pl/?cat=234 .Ta z symbolem LBS 6 wydaje się, że taka jak moja. Tylko waga się nie zgadza. Podają całkowitą wagę 2 kg. Owszem 2 kg to waży sam pojemnik, bo razem z górną częścią, to waży 3,6 kg. Wsadu wchodzi około 3.2 - 3,4 kg. Serki pływają w "rosole" . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/45/#findComment-383007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.