Skocz do zawartości

Niemcy- mieso-gdzie i za ile?


Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze pare zadymiaczy mieszka na terenie Niemiec postanowilem otwozyc temat cen miesa w Niemczech .

Chcialbym poinformowac ze w tym tygodniu w realu sa do nabycia poltusze wieprzowe klasy E(bardzo chuda :sad: ostatnio mialem) w cenie 1,99 E za kilogram.

Jesli ktos moze taniej to niech dzieli sie informacjami :wink:

Dodam jeszcze ze jelita(Därme)) tak jak wieprzowe(Schweinedärme) tak i baranie(Schafsaitlinge) mozna dostac (narazie jeszcze nieplacilem :lol:zawsze daja gratis niezaleznie czy sie kupuje mieso czy nie)tam gdzie w sklepie maja Metzgerei tj.

Real,E-center,Keisers .

To byloby na tyle i lece po polowke bo zamrazalka pusta :grin:

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Na przyszły tydzień miałem ofertę z Grupy Westfleisch , klasę E ( mięsność 55% ) w cenie 1,65 € , a klasę S ( mięsność 58% ) w cenie 1,68 € są to ceny z dostawą do Polski, przy odbiorze włąsnym jest 0,05 € taniej. Oczywiście dotyczy to ilości minimum pół autka przy eksporcie do Polski , przy odbiorze własnym idzie się dogadac ;)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-121993
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Hej kol. Marcus chyba się nie złościsz na prawde,albo.

Właśnie moja laska zawiadomiła mnie tu w pracy że zamówiła półtuszkę, bo smalec jej się skończył :shock:

No to nas znowu czeka fajny robotny tydzień :smile:

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-125738
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

No to już chyba nie da się pobić

 

Łopatka b/k przygotowana na szynkę...

jeszcze tylko peklowanie i już ...

1kg za 7,80 zł :shock:

no nie... to już szlarafia

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131824
Udostępnij na innych stronach

Szlarafia to rodzaj gotowej formatki

nie o to mi chodziło :blush:

Lecz o to

w krainie pieczonych golabkow

http://culinaria.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?64523

No faktycznie boczuś też tani :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131917
Udostępnij na innych stronach

Może nie w temacie ..ale... :rolleyes:

Dostałam od sąsiadki 4 oskubane gołębie...

Niemcy jedzą je i na Śląsku też są przysmakiem. Jakoś nie mogę się do tego przekonać :???: .Póki co poszły "luli" do zamrażarki...

Macie pomysł co z nimi poczynić? :rolleyes:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131929
Udostępnij na innych stronach

rosołek koleżanko, rosołek.....

- bardzo dobry na wzmocnienie :wink:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131931
Udostępnij na innych stronach

Macie pomysł co z nimi poczynić? :rolleyes:

Poczekaj Małgosiu, będziesz miała dla wnuka lub wnuczki na rosołek :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131935
Udostępnij na innych stronach

nie robiłem :blush: ,

wiem natomiast ,ze jest nieco inny sposób gotowania - np zaczynamy od zimnej osolonej wody....

myślę że skoro nie możesz się przekonac do potrawy z gołębia to rosół bedzię "najdelikatniejszą" potrawą na początek....

 

edit:

o... znalazłem fajną recepturę (fajną bo pisaną staropolszczyzną :wink: )

“Dobrze oskubane i oprawione golebie wloz do garnka,nalej ukropu,aby nie

szczerwienialy,co latwo nastapic moze,gdy je zimna woda zastawisz;skoro dobrze

zszumujesz,dodaj soli,drobno pokrajanej wloszczyzny z porow,i z tym miekko ugotuj.

 

Dobrze oskubane i oprawione golebie wloz do garnka,nalej ukropu,aby nie

szczerwienialy,co latwo nastapic moze,gdy je zimna woda zastawisz;skoro dobrze

zszumujesz,dodaj soli,drobno pokrajanej wloszczyzny z porow,i z tym miekko ugotuj.

Drobno posiekana zielenine upraz na masle,dodaj pare lyzek maki,i usmazywszy

oboje nalezycie,wloz do garnka,na nie rosol przez sito.Golebie wloz na

miske,ubierz pieknie i wloz do wazy.Papki i watrobki posiekaj drobno,wez

utartej bulki montowej,kawalek masla,dwa jaja,zrob drobne kluseczki i ugotuj

je w rosole.Z kurczat mozna podobnym sposobem ugotowac rosol,jednakze

trzeba,tak golebie jak kurczeta,przetknac szpilkami,aby sie nie rozkruszyly,a

szpile znowu powyjmowac”

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131937
Udostępnij na innych stronach

Dostałam od sąsiadki 4 oskubane gołębie...

 

Mam nadzieję ,że to takie specjalnie hodowlane.Siostra mojej małżonki została wychowana na rosołku z tych ptaków.Pobobno też bardzo dobry na wzmocnienie dla osób chorych.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131938
Udostępnij na innych stronach

Też słyszałam,że taki rosołek wzmacnia.. :smile:

Kiedy moje dzieci były malutkie to gotowałam im rosołek gołąbków.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131941
Udostępnij na innych stronach

Dostałam od sąsiadki 4 oskubane gołębie...

Zależy czy młode tuczki, czy nie.

Młode można tak przygotować jak kurczaki np.pieczone z nadzieniem lub duszone z sosem. Na googlach znajdziesz przepisy od koloru do wyboru.

Stare to najlepiej na zupę jak pisał Abratek.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131944
Udostępnij na innych stronach

Prosil bym o pisanie raczej w temacie o miesku i cenach w Niemczech

 

 

 

szynki po 1,99 za kg i boczki po 2,79 za kg

Zobaczymy czy się opłaciło :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-132877
Udostępnij na innych stronach

Wiedzialem ze kupisz :wink:

Darino zle ustawilem wygaszanie ten post mial zniknac juz dawno kiedy sprawa toczyla sie o golebie . :blush:

A jak wychodzi wedzenie po przednim parzeniu ?

Co do tej lopatki za 1.99E + boczek za 2.79E to zrobilem z niej to

Jak narazie na mieso z Reala niemoge powiedziec zlego slowa a jak jest Angebot to i tak to samo mieso co jak go niema tylko cena jest inna a ..i niezapomnij ze jeszcze jest Angebot na glowizne za 99 cent/kilo :wink:

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-132884
Udostępnij na innych stronach

A jak wychodzi wedzenie po przednim parzeniu ?

Mom nadzieja że wyjdzie dobrze,

to nic nowego... nauczyłem się od naszego kol. Ligawy z Kanady.

Parzone w woreczkach a la souse vide do temp. 60°C a potem wędzone ciepłym dymem.

Twoje wursty i pifko :thumbsup: pierwsza klasa :clap:

pozdrawiam

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-132892
Udostępnij na innych stronach

Dzieki ,dzieki :blush:

Darino napewo bedzie suuuppperrr smakowalo juz to czuje :thumbsup:

Pozdrawiam

a w nastepnym tygodniu KW 47 mamy w E- Center bzw Edeka schweinenackenbraten za 2,77 :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-132893
Udostępnij na innych stronach

schweinenackenbraten

tzn. karkówka :grin:

tak wiszą szynki i boczki

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133000
Udostępnij na innych stronach

wiem ze to nie na temat, ale bardzo mnie interesuje opinia Darino na temat wedzenia po parzeniu. Napisz prosze Twoja opinie o tej technice, czy jestes zadowolony z efektu koncowego? bedziesz teraz czesciej tak robil? Ja raz sprobowalem tej techniki ale nie bylem zadowolony, ale moze cos zrobilem nie tak.

Pozdrawiam yogi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133039
Udostępnij na innych stronach

wiem ze to nie na temat, ale bardzo mnie interesuje opinia Darino na temat wedzenia po parzeniu.

Dodam ze mnie rowniez :rolleyes:Kiedys sparzylem boczek przed wedzeniem i jakis inny wyszedl.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133050
Udostępnij na innych stronach

Ja raz sprobowalem tej techniki ale nie bylem zadowolony, ale moze cos zrobilem nie tak.

Może opiszesz jak parzyłeś, wędziłeś i co nie pasowało.

ja to stosuję już od pewnego czasu i jak narazie nie miałem problemów.

Ważne jest np. aby w trakcie parzenia różnica temperatur wody i końcowa wewnęczna nie była za duża.

jakis inny wyszedl

konkretnie :question:

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133070
Udostępnij na innych stronach

a wiec w smaku

Może opiszesz jak parzyłeś, wędziłeś i co nie pasowało.

a wiec trudniej sie wedzilo, nie moglo zalapac zadowalajacego mnie koloru a w smaku tez nic rewelacyjnego, jakby troche przysuchawe. Przy tradycyjnej obrobce nie mam tych problemow z wedzeniem a takze w smaku moim zdaniem szynka jest lepsza, bardziej soczysta. Ponizej przykladowe zdjecia szynek po wedzeniu, sparzeniu i w przekroju.

 

Sparzone sa tylko te 2 szynki z dolu

http://foto.arcor-online.net/palb/alben/40/3887040/6338336632386261.jpg

 

Szynki po sparzeniu mam zawsze soczyste

http://foto.arcor-online.net/palb/alben/40/3887040/6234393438623963.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133085
Udostępnij na innych stronach

Twoje wyroby to mistrzostwo

:thumbsup: :clap:

 

a wiec w smaku

Kol. Yogi co ja mogę powiedzieć do Twojego smaku :grin:

Mam nadzieje że i moje wyroby wyjdą tak soczyste jak Twoje,

wszystko narazie wisi w piwnicy i dochodzi.

Jutro lub pojutrze będę nacinał i wstawie przekrój.

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133093
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.