marcus Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jako ze pare zadymiaczy mieszka na terenie Niemiec postanowilem otwozyc temat cen miesa w Niemczech .Chcialbym poinformowac ze w tym tygodniu w realu sa do nabycia poltusze wieprzowe klasy E(bardzo chuda :sad: ostatnio mialem) w cenie 1,99 E za kilogram.Jesli ktos moze taniej to niech dzieli sie informacjami :wink: Dodam jeszcze ze jelita(Därme)) tak jak wieprzowe(Schweinedärme) tak i baranie(Schafsaitlinge) mozna dostac (narazie jeszcze nieplacilem :lol:zawsze daja gratis niezaleznie czy sie kupuje mieso czy nie)tam gdzie w sklepie maja Metzgerei tj.Real,E-center,Keisers .To byloby na tyle i lece po polowke bo zamrazalka pusta :grin:Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Na przyszły tydzień miałem ofertę z Grupy Westfleisch , klasę E ( mięsność 55% ) w cenie 1,65 € , a klasę S ( mięsność 58% ) w cenie 1,68 € są to ceny z dostawą do Polski, przy odbiorze włąsnym jest 0,05 € taniej. Oczywiście dotyczy to ilości minimum pół autka przy eksporcie do Polski , przy odbiorze własnym idzie się dogadac Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-121993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 25 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Września 2010 Kolejna oferta Reala wazna od 27.09 do 02.10.2010 dotyczy poltusz wieprzowych klasy E w cenie1,79 EuroA dopiero co kupowalem po 1,99 :devil: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-125714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Września 2010 Hej kol. Marcus chyba się nie złościsz na prawde,albo.Właśnie moja laska zawiadomiła mnie tu w pracy że zamówiła półtuszkę, bo smalec jej się skończył :shock: No to nas znowu czeka fajny robotny tydzień :smile: :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-125738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Listopada 2010 No to już chyba nie da się pobić Łopatka b/k przygotowana na szynkę... jeszcze tylko peklowanie i już ... 1kg za 7,80 zł :shock: no nie... to już szlarafia http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Listopada 2010 Szlarafia to rodzaj gotowej formatkinie o to mi chodziło :blush: Lecz o to w krainie pieczonych golabkow http://culinaria.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?64523 No faktycznie boczuś też tani :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Listopada 2010 Może nie w temacie ..ale... :rolleyes: Dostałam od sąsiadki 4 oskubane gołębie...Niemcy jedzą je i na Śląsku też są przysmakiem. Jakoś nie mogę się do tego przekonać :???: .Póki co poszły "luli" do zamrażarki...Macie pomysł co z nimi poczynić? :rolleyes: "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Listopada 2010 rosołek koleżanko, rosołek.....- bardzo dobry na wzmocnienie :wink: Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Listopada 2010 :rolleyes: ... a Ty już takowy robiłeś? "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Listopada 2010 Macie pomysł co z nimi poczynić? :rolleyes: Poczekaj Małgosiu, będziesz miała dla wnuka lub wnuczki na rosołek :grin: Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 13 Listopada 2010 nie robiłem :blush: , wiem natomiast ,ze jest nieco inny sposób gotowania - np zaczynamy od zimnej osolonej wody.... myślę że skoro nie możesz się przekonac do potrawy z gołębia to rosół bedzię "najdelikatniejszą" potrawą na początek.... edit: o... znalazłem fajną recepturę (fajną bo pisaną staropolszczyzną :wink: ) “Dobrze oskubane i oprawione golebie wloz do garnka,nalej ukropu,aby nie szczerwienialy,co latwo nastapic moze,gdy je zimna woda zastawisz;skoro dobrze zszumujesz,dodaj soli,drobno pokrajanej wloszczyzny z porow,i z tym miekko ugotuj. Dobrze oskubane i oprawione golebie wloz do garnka,nalej ukropu,aby nie szczerwienialy,co latwo nastapic moze,gdy je zimna woda zastawisz;skoro dobrze zszumujesz,dodaj soli,drobno pokrajanej wloszczyzny z porow,i z tym miekko ugotuj. Drobno posiekana zielenine upraz na masle,dodaj pare lyzek maki,i usmazywszy oboje nalezycie,wloz do garnka,na nie rosol przez sito.Golebie wloz na miske,ubierz pieknie i wloz do wazy.Papki i watrobki posiekaj drobno,wez utartej bulki montowej,kawalek masla,dwa jaja,zrob drobne kluseczki i ugotuj je w rosole.Z kurczat mozna podobnym sposobem ugotowac rosol,jednakze trzeba,tak golebie jak kurczeta,przetknac szpilkami,aby sie nie rozkruszyly,a szpile znowu powyjmowac” Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 13 Listopada 2010 Dostałam od sąsiadki 4 oskubane gołębie... Mam nadzieję ,że to takie specjalnie hodowlane.Siostra mojej małżonki została wychowana na rosołku z tych ptaków.Pobobno też bardzo dobry na wzmocnienie dla osób chorych. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 13 Listopada 2010 Tak,Arkadiuszu..to są hodowlane gołębie.Też słyszałam,że taki rosołek wzmacnia.. :smile: "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 13 Listopada 2010 Też słyszałam,że taki rosołek wzmacnia.. :smile: Kiedy moje dzieci były malutkie to gotowałam im rosołek gołąbków. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Listopada 2010 Dostałam od sąsiadki 4 oskubane gołębie...Zależy czy młode tuczki, czy nie. Młode można tak przygotować jak kurczaki np.pieczone z nadzieniem lub duszone z sosem. Na googlach znajdziesz przepisy od koloru do wyboru. Stare to najlepiej na zupę jak pisał Abratek. :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-131944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Listopada 2010 Prosil bym o pisanie raczej w temacie o miesku i cenach w Niemczech szynki po 1,99 za kg i boczki po 2,79 za kg Zobaczymy czy się opłaciło :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-132877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Listopada 2010 Wiedzialem ze kupisz :wink: Darino zle ustawilem wygaszanie ten post mial zniknac juz dawno kiedy sprawa toczyla sie o golebie . :blush: A jak wychodzi wedzenie po przednim parzeniu ? Co do tej lopatki za 1.99E + boczek za 2.79E to zrobilem z niej to Jak narazie na mieso z Reala niemoge powiedziec zlego slowa a jak jest Angebot to i tak to samo mieso co jak go niema tylko cena jest inna a ..i niezapomnij ze jeszcze jest Angebot na glowizne za 99 cent/kilo :wink: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-132884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Listopada 2010 A jak wychodzi wedzenie po przednim parzeniu ?Mom nadzieja że wyjdzie dobrze, to nic nowego... nauczyłem się od naszego kol. Ligawy z Kanady. Parzone w woreczkach a la souse vide do temp. 60°C a potem wędzone ciepłym dymem. Twoje wursty i pifko :thumbsup: pierwsza klasa :clap: pozdrawiam http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-132892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Listopada 2010 Dzieki ,dzieki :blush: Darino napewo bedzie suuuppperrr smakowalo juz to czuje :thumbsup:Pozdrawiam a w nastepnym tygodniu KW 47 mamy w E- Center bzw Edeka schweinenackenbraten za 2,77 :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-132893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 21 Listopada 2010 schweinenackenbratentzn. karkówka :grin: tak wiszą szynki i boczki :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 21 Listopada 2010 wiem ze to nie na temat, ale bardzo mnie interesuje opinia Darino na temat wedzenia po parzeniu. Napisz prosze Twoja opinie o tej technice, czy jestes zadowolony z efektu koncowego? bedziesz teraz czesciej tak robil? Ja raz sprobowalem tej techniki ale nie bylem zadowolony, ale moze cos zrobilem nie tak.Pozdrawiam yogi Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 21 Listopada 2010 wiem ze to nie na temat, ale bardzo mnie interesuje opinia Darino na temat wedzenia po parzeniu.Dodam ze mnie rowniez :rolleyes:Kiedys sparzylem boczek przed wedzeniem i jakis inny wyszedl. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja raz sprobowalem tej techniki ale nie bylem zadowolony, ale moze cos zrobilem nie tak.Może opiszesz jak parzyłeś, wędziłeś i co nie pasowało. ja to stosuję już od pewnego czasu i jak narazie nie miałem problemów. Ważne jest np. aby w trakcie parzenia różnica temperatur wody i końcowa wewnęczna nie była za duża. jakis inny wyszedlkonkretnie :question: :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 21 Listopada 2010 a wiec w smakuMoże opiszesz jak parzyłeś, wędziłeś i co nie pasowało.a wiec trudniej sie wedzilo, nie moglo zalapac zadowalajacego mnie koloru a w smaku tez nic rewelacyjnego, jakby troche przysuchawe. Przy tradycyjnej obrobce nie mam tych problemow z wedzeniem a takze w smaku moim zdaniem szynka jest lepsza, bardziej soczysta. Ponizej przykladowe zdjecia szynek po wedzeniu, sparzeniu i w przekroju. Sparzone sa tylko te 2 szynki z dolu http://foto.arcor-online.net/palb/alben/40/3887040/6338336632386261.jpg Szynki po sparzeniu mam zawsze soczyste http://foto.arcor-online.net/palb/alben/40/3887040/6234393438623963.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 21 Listopada 2010 Twoje wyroby to mistrzostwo :thumbsup: :clap: a wiec w smakuKol. Yogi co ja mogę powiedzieć do Twojego smaku :grin: Mam nadzieje że i moje wyroby wyjdą tak soczyste jak Twoje, wszystko narazie wisi w piwnicy i dochodzi. Jutro lub pojutrze będę nacinał i wstawie przekrój. :grin: http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4466-niemcy-mieso-gdzie-i-za-ile/#findComment-133093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi