EAnna Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Września 2010 Sam chciałbym zacząć zadymiać, jednak w obecnej chwili brak możliwości, sprzętu oraz zieloność umysłu na ten temat. Jednak wierzę, że w niedalekiej przyszłości za pomocą Waszej strony, uda mi się wyczarować choć w połowie tak dobre i wspaniałe wyroby.Sebik, Zacznij od kiełbasy białej http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=7 i napisz jak Ci poszło. W pierwszym kroku naostrz noże i sitka do maszynki, w drugim kup flaki (na targu) i mięsko. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Września 2010 Witaj Sebik jak dobrze poczytasz to na pewno wyczarujesz coś dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebik Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Września 2010 Dziękuję za miłe przywitanie. Tak jak mówiłem bardzo bym chciał się już czymś pochwalić, ale sprzętu brak. O ile maszynkę do mielenia mięsa mechaniczną posiadam, choć tylko z 1 sitkiem, nie wiem jakiego rozmiaru. To całej reszty już nie. Więc musicie uzbroić się w cierpliwość zanim zobaczycie mój wyrób. Muszę wszystko skompletować. Ale możecie mi poradzić jaki sprzęt jest niezbędny do wyrobu kiełbas(póki co tylko białej). Maszynkę co prawda już mam ale czy da się dokupić do niej sitka plus lejek do napełniania jelit? Prócz tego mam pytanie o mięsa. Czy mięska można zakupić w sklepie typu Pamso, Zbyszko? Czy ich jakość raczej jest wątpliwa? A może na Hali w Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Września 2010 maszynkę do mielenia mięsa mechaniczną posiadam, choć tylko z 1 sitkiem, nie wiem jakiego rozmiaruSitka i lejek można dokupić w sklepie z częściami AGD, tylko najlepiej wziąć ze sobą oryginalne, że by dopasować typ. Zmierz suwmiarką średnicę oczka w sitku i to jest to, czego nie wiesz. Sitka i lejki oferuje również sklep MIRO, link na stronie głównej. Co do mięs - kupiłabym na hali, ale w czwartek. We wtorki i nieraz i w środy wysprzedaje się z poprzedniego tygodnia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Września 2010 Witaj kol. Sebik :grin: Tak jak mówiłem bardzo bym chciał się już czymś pochwalić, ale sprzętu brak :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Września 2010 :grin: Gdyby to tyle tyle miało trwać , to zlot trwał by miesiąc :shock: Większość by z głodu padła... :lol: Trza mieć cierpliwość... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Września 2010 :grin: Gdyby to tyle tyle miało trwać , to zlot trwał by miesiąc :shock: Większość by z głodu padła... :lol: Trza mieć cierpliwość...Kiełbacha na figurę :wink: Oglądałem kiedyś filmik w którym gość nadziewał bez lejka gołymi rękami :shock: ale go odnaleść nie mogę :sad: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Września 2010 Darino!!! To się nazywa poświęcenie dla dobra ludzkości :shock: :grin: Nie, no dobra - mamy ''Młodemu'' pomóc ,a nie dołować bo nam się jeszcze obrazi i ''wyloguje'' :rolleyes: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Września 2010 Hallo!!!! Szkoda ze moj ojciec juz nie zyje , on tez to potrafil.Z filmikiem nie byloby problemu. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Września 2010 nadziewał bez lejka gołymi rękamiJest taka kiełbasa , nazywa się palcówka . Tu jest przepis : http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1170&highlight=palc%F3wka Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Września 2010 Jest taka kiełbasa , nazywa się palcówka . Hmmm.. coś o niej ostatnio głośno było :rolleyes: .. JakaŚ tajna produkcja z Podlasiakiem..ale nie dane było nam jej spróbować :lol: :tongue: :grin: ..no pełne TOP SECRET :tongue: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebik Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Września 2010 Ach...ale się rozkręciliście z tą pomocą. Dziękuję Powiem Wam, że jak zauważyłem założony ten temat to poziom mojego humoru wzrósł do 100% No ale wracając do naszych wyrobów. To już wiem gdzie i w co się zaopatrzyć. Tylko mi mama podsunęła pewien pomysł jakby nieco przyśpieszyć produkcję nim nie mam wszystkich części sprzętu. Kupując w sklepie mięsnym, mięsko mogą mi od razu przemielić na różnych rozmiarach sitka, a jakiej jakości mają to mięsko to nie wiem. Wtedy potrzebował bym tylko lejka do napełniania. Tylko właśnie ciekawe jaka jakość tego mięska jest. Mama dodała, a moja starsza siostra odjęła. Mówiąc, że kiełbasę biała to ona by zjadła już doprawioną z miski bez nabijania na jelito:D Więc nie wiem czy zdążę napełnić mięsko jelito i je sfotografować nim mi wszystko zje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 3 Września 2010 Kupując w sklepie mięsnym, mięsko mogą mi od razu przemielić na różnych rozmiarach sitka, a jakiej jakości mają to mięsko to nie wiem. Osobiście nie korzystałbym z usług sklepu , no chyba , ze będziesz pierwszym klientem , bo wątpię , że pani myje maszynkę za każdym razem ( mieleniem ) Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 3 Września 2010 a moja starsza siostra odjęła. Mówiąc, że kiełbasę biała to ona by zjadła już doprawioną z miski bez nabijania na jelito:DTaka siostra to złoto warta :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 3 Września 2010 Kupując w sklepie mięsnym, mięsko mogą mi od razu przemielić na różnych rozmiarach sitka, a jakiej jakości mają to mięsko to nie wiem.Moim zdaniem, jak kupować mięso w sklepie to najlepiej w sklepie firmowym jakiejś masarni lub ubojni, ale i z takimi sklepami różnie bywa :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebik Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 3 Września 2010 Osobiście nie korzystałbym z usług sklepu , no chyba , ze będziesz pierwszym klientem , bo wątpię , że pani myje maszynkę za każdym razem ( mieleniem ) No fakt. O tym nie pomyślałem. Moim zdaniem, jak kupować mięso w sklepie to najlepiej w sklepie firmowym jakiejś masarni lub ubojni, ale i z takimi sklepami różnie bywa :smile: Takim sklepem to jest chyba Pamso. Ale mają tam strasznie drogo. P.S. Miałbym do Was jeszcze prośbę. Odnośnie przepisu, który podała koleżanka EAnna. Chodzi mi o mięsa w klasyfikacjach. Wieprzowina k.I i k II oraz Wołowina k. I lub k.II. Czyli jakiego to typu mięso? Znaczy prosiłbym o podanie coś np. łopatka, schab itp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 3 Września 2010 Chodzi mi o mięsa w klasyfikacjach Zobacz sobie tutaj http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1081 A tutaj masz otwartą belkę : http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=13 Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 3 Września 2010 Kupując w sklepie mięsnym, mięsko mogą mi od razu przemielić na różnych rozmiarach sitka, a jakiej jakości mają to mięsko to nie wiem. Osobiście nie korzystałbym z usług sklepu , no chyba , ze będziesz pierwszym klientem , bo wątpię , że pani myje maszynkę za każdym razem ( mieleniem ) No jak kupujesz i na życzenie klienta mielą , to se zażycz żeby Ci umyli maszynkę i mięso ps. ale z klasyfikacją może być gorzej :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 3 Września 2010 Miałbym do Was jeszcze prośbęSebiku nie baw się zdrowiem moja prośba do Ciebie poczytaj tu http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=98 :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 3 Września 2010 Miałbym do Was jeszcze prośbę. Odnośnie przepisu, który podała koleżanka EAnna. Chodzi mi o mięsa w klasyfikacjach. Wieprzowina k.I i k II oraz Wołowina k. I lub k.II. Czyli jakiego to typu mięso? Znaczy prosiłbym o podanie coś np. łopatka, schab itphttp://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=89 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniam Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 3 Września 2010 Jest taka kiełbasa , nazywa się palcówka . Ileż to ja się naśmiałam, gdy zobaczyłam nazwę tej kiełbasy w sklepie. Czytałam chyba z pięć razy, myśląc że mnie wzrok myli. Cytuj Pozdrawiam Monia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 3 Września 2010 Jest taka kiełbasa , nazywa się palcówka . Ileż to ja się naśmiałam, gdy zobaczyłam nazwę tej kiełbasy w sklepie. Czytałam chyba z pięć razy, myśląc że mnie wzrok myli. jakieś inne skojarzenia pewnie :grin: :grin: :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 3 Września 2010 jakieś inne skojarzenia pewnie :grin: :grin: :devil:Głodnemu chleb na myśli :grin: :grin: :grin: :clap: :clap: :clap: :clap: ta strzał w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebik Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 3 Września 2010 Dzięki za te strony. Wcześniej już przeglądałem ale dopiero teraz załapałem. Widocznie mój mózg najlepiej pracuję wieczorem Czyli potrzebne mi są łopatki, które trzeba będzie "rozebrać". Plus sitka, lejek,jelita,przyprawy. Wagę gramową też kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 3 Września 2010 Wagę gramową też kupić?Dobra jest do ważenia p/sol i przypraw :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4495-pomagamy-sebikowi/#findComment-122781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.