Radek. Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Października 2010 Wczorajsze wędzenie. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Października 2010 Tym razem coś bladziutkie te serki,albo zdjęcie przekłamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Października 2010 Tym razem coś bladziutkie te serki,albo zdjęcie przekłamuje.Hmm. Trzy wędzone w siatce zostały wyjęte z wędzarni troszkę wcześniej. Ale przyjrzałem się fotce i na żywo , to różnica jest. Fotograf też się uczy :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Października 2010 A mnie się serki podobają, kolorki też Fotograf też się uczy :wink: :grin: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Października 2010 Wczorajsze wędzenie. No to ja teraz muszę zbierać żurawiny i zrobić do Twoich serków :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Października 2010 No to ja teraz muszę zbierać żurawiny i zrobić do Twoich serków :clap:Proszę nazbierac więcej tej zurawiny to my chetnie kupimy na konfitury, bo w naszych stronach nie ma Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 16 Października 2010 No to ja teraz muszę zbierać żurawiny i zrobić do Twoich serków :clap:Dzięki :wink:. Sporo nauki jeszcze przede mną . Ale mam od kogo się uczyć :grin: . Pozdrawiam. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Października 2010 Dzisiaj powtórka :wink: . Z 15 l. mleka wyszło mi 1,6 kg , a ricotty 0,65 kg. Czyli w normie . Do jutra się suszą . Jutro wieczorem degustacja :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 21 Października 2010 Do wieczora odpoczną :wink: . Potem degustacja :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-128834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 24 Listopada 2010 Pierwszy etap zakończony :grin: . Teraz dylemat :question: W oscypiorki czy w siatkę :rolleyes: Z 30 l mleka , wyszło mi 4 kg po odciśnięciu . No bez 7 dkg :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 24 Listopada 2010 W oscypiorki czy w siatkę :rolleyes: Jak masz stabilną wędzarnię - zimny dym , to w oscypiorki . pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 24 Listopada 2010 Jak masz stabilną wędzarnię - zimny dym , to w oscypiorki . I ja dzisiaj tak zrobię. Powinno wyjść 8 sztuk , dość sporych serków. Przy okazji wypróbuję nową oscypiorkę . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 24 Listopada 2010 Wyszło 8 fajnych serków :grin: . Ricotta się do jutra studzi. Dzisiaj jeszcze tylko prasowany baleron i fajrant :wink: Reszta musi poczekać do jutra , bo mi się garnki skończyły :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Listopada 2010 Wyszło 8 fajnych serków :grin: Radku to z 30l mleka wyszło Ci 8 serków?? Ale wędzoneczki apetyczne :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Listopada 2010 Radku to z 30l mleka wyszło Ci 8 serków?? Tak , ale jeden waży 45 dkg :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 24 Listopada 2010 Wyszło 8 fajnych serków . Ricotta się do jutra studzi. Dzisiaj jeszcze tylko prasowany baleron i fajrant Reszta musi poczekać do jutra , bo mi się garnki skończyły :thumbsup: :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 24 Listopada 2010 Wyszło 8 fajnych serków :grin: Radku , serki :clap: , tak jakby gdzieś kolo Zakopanego były robione . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 24 Listopada 2010 Radku , serki :clap: , tak jakby gdzieś kolo Zakopanego były robione . :wink: . Dziękuję :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Listopada 2010 Jeszcze z godzinkę i można jeść :wink: [ Dodano: Pią 26 Lis, 2010 19:42 ] Dzieki mojemu oscypkowemu Guru , dzisiejsze serki zrobiłem w oscypiorce , a nie w siatce. Mimo temperatury na zewnątrz w okolicach 0* , ciężko utrzymać temp. w okolicy 22-25* C. Wędzę w Borniaku. Musi być przystawka do zimnego wędzenia. Serdecznie pozdrawiam andrzeja k i bardzo dziękuję za wszelkie rady :grin: Juz można jeśc :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-133882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 27 Listopada 2010 Serdecznie pozdrawiam andrzeja k i bardzo dziękuję za wszelkie rady :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-134017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 27 Listopada 2010 Koniec Świata --Poznianiaki uczą Górali robić oscypki :grin: Andrzejku - podpowiec jeszcze jak ma te górki poplantować , by tak było jak w poznańskiem :wink: A ja Radku gratuluję serków , tego nie trenuję , bo żonka cycki ma ale tylko do pieszczot i mleka nie uświadczysz.Muszę sobie jakąś "łowieckę" przygarnąć . Pozdrówka dla Górali i Poznaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-134020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 27 Listopada 2010 Pozdrówka dla Górali i Poznaniaków. Dzięki , dzięki . Dla Ciebie Henio również i dużo zdrówka . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-134022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 27 Listopada 2010 Juz można jeśc :grin: :wink: Radku jak malowane :clap: Toja ja poproszę tylko jednego oscypka :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-134048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 27 Listopada 2010 Jeszcze z godzinkę i można jeśćJak na górala... to oscypki lux, pierwsza klasa albo ******* :clap: A dla Henia: skąd wiesz Heniu może AndrzejK tyż górol (choćby w sercu) :grin: Nie darmo go tam co roku na jesień ciągnie... hej :wink: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-134060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 28 Listopada 2010 Wszystkim Wam bardzo dziękuję :grin: :grin: :grin: . Chyba właśnie o to chodzi , żeby sobie fajnie pogadać i robić to co się lubi :grin: :wink: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4566-radek-si%C4%99-uczy/page/2/#findComment-134160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.