niedobry78 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 23 Marca 2011 ja już też spróbowałem własnego...wyszło rewelacyjnie...na górę oprócz kruszonki dałem orzechów włoskich utartych w moździerzu wraz z brązowym cukrem...taka improwizacja bo za mało ciasta wyszło na górę troszkę...no efekt super lekko orzechowa kruszonka skarmelizowała się w piekarniku...i nie było za słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-153627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 4 Września 2011 U mnie wyszedł "wiśniecznik"hehe właśnie miałam to samo pisać, robiłam ten placek z wiśniami ze słoika na wakacjach, tylko niestety fotka była robiona taty telefonem, a on ją usunął :devil: To ciasto jest pyszne i jest dla mnie bazą, ponieważ jabłeczników nie lubię to kombinuję co by tam jeszcze wsadzić, z wiśniami bardzo dobre, a teraz mam plan aby dodać masę makową. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-174366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robespier Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 8 Października 2011 witam powiedzcie margaryna roztopić czy dodać taką w temperaturze pokojowej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-178941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 8 Października 2011 powiedzcie margaryna roztopić czy dodać taką w temperaturze pokojowejMoże być w pokojowej, ale też żeby nie była ciapata NIE roztapiaj :!: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-178944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robespier Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 8 Października 2011 ok dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-178946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 4 Listopada 2012 Wczoraj Paolo tak mi narobił smak, więc i ja dzisiaj machnęłam ten jabłecznik. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 4 Listopada 2012 Halusia zdradź tajemnicę jak zrobić warstwę wierzchnią, bo jestem w trakcie roboty i coś mi nie za bardzo idzie . Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 4 Listopada 2012 Halusia zdradź tajemnicę jak zrobić warstwę wierzchnią, bo jestem w trakcie roboty i coś mi nie za bardzo idzie .Kochany kolego.. ja po prostu rozwałkowuję ciasto prawie na wielkość blachy i przenoszę je na wałku. (trzeba trochę podsypać mąką podczas wałkowania) Spróbuj je nawinąć na wałek.. i rozwijać zaczynając od brzegu blachy. Tak się zastanawiam.. bo Wszyscy robimy z jednego przepisu i właśnie największy problem sprawia nałożenie tej wierzchniej części ciasta. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 4 Listopada 2012 Dzięki za szybkość odpowiedzi :grin: Zrobiłem w kawałkach. Ciacho już w piekarniku :lol: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 4 Listopada 2012 Fajnie wychodzi jak górny płat na chwilkę przemrozimy zbity w kulę i potem utrzemy go na wierzch na tarce...na takie wiórki(równomiernie się daje układać , jak ser na pizzy) i posypiemy brązowym cukrem opcjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 4 Listopada 2012 Fajnie wychodzi jak górny płat na chwilkę przemrozimy zbity w kulę i potem utrzemy go na wierzch na tarce...na takie wiórki(równomiernie się daje układać , jak ser na pizzy) i posypiemy brązowym cukrem opcjonalnie Dla osób które maja problemy z wierzchnią częścią ciasta to ten sposób jest bardzo dobry. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4582-ciasto-jab%C5%82ecznik-z-budyniem/page/3/#findComment-247743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.