miro Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Listopada 2011 hercules napisał/a: Doświadczenie z białą kiełbasą dodało mi poprostu chęci. :-) Tym halusiu można się zachwycać. _________________A można... Miro :tongue: '' jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma '' Halusiu źle mnie zrozumiałaś. Wiadomo, że własny wyrób nie ma żadnego porównania ze sklepowym. Miałem zaznaczyć ten fragment dodało mi poprostu chęciZnaczy się kolejny pozytywnie zarażony. :clap: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/459-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-ze-sklepu-czy-kto%C5%9B-j%C4%85-w%C4%99dzi%C5%82/page/2/#findComment-184347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Listopada 2011 @halusia@, dziękuję bardzo za miłe słowa, a co do pamiątek, to mam fioła na tym punkcie ... czasem byle pierdółka znaczy o wiele więcej, niż jakieś bogate "spadzisko" Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/459-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-ze-sklepu-czy-kto%C5%9B-j%C4%85-w%C4%99dzi%C5%82/page/2/#findComment-184377 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloma1988 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) witam, odgrzewajac temat chcialem napisac że wczoraj pierwszy raz zadymialem i to wlasnie kielbase kupiona. 1kg w sklepie pod blokiem z sieciowki ktora sprzedaje mieso a drugi 1kg u Pana ze wsi ktory sam wyrabia. Co do samego wedzenie to suszenie kielbasy ( nie w beczce poniewaz mialem dym :/) ale na dworku a pozniej blizej paleniska, nastepnie wsadzilem ja na 4h do temp 50-55st. oraz na koniec 30min w temp 80-100st. Kielbasa wyszla znakomicie, soczysta i pomarszczona tak jak byc powinno, a 2kg zniknely juz nastepnego dnia:) Edytowane 6 Września 2015 przez Sloma1988 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/459-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-ze-sklepu-czy-kto%C5%9B-j%C4%85-w%C4%99dzi%C5%82/page/2/#findComment-443339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Września 2015 soczysta i pomarszczona tak jak byc powinno Mi jeszcze nigdy nie udala sie sucha/pomarszczona soczysta kielbasa.. Pewno ta soczystosc wiaze sie z chemicznymi dodatkami tej kupnej sklepowej.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/459-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-ze-sklepu-czy-kto%C5%9B-j%C4%85-w%C4%99dzi%C5%82/page/2/#findComment-443340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloma1988 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 5 Października 2015 nie napisalem ze sucha tylko ze pomarszczona co swiadczylo o tym ze mozna ja sciagac. w srodku wcale sucha nie byla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/459-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-ze-sklepu-czy-kto%C5%9B-j%C4%85-w%C4%99dzi%C5%82/page/2/#findComment-448453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilliwashere Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 8 Października 2015 Swego czasu był na stronie film z robienia białej surowej. Robię tak od paru lat na święta (jedne i drugie) i zawsze wychodzi. BTW - po co wędzić kupny szmelc ? Nie lepiej zrobić samemu ? Wisz co jesz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/459-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-ze-sklepu-czy-kto%C5%9B-j%C4%85-w%C4%99dzi%C5%82/page/2/#findComment-449059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) po co wędzić kupny szmelc ? Nie lepiej zrobić samemu ?ja testowo kupiłem surową i uwędziłęm cztery kawałki, wygląd i zapach ok, smak nie i jeszcze tłusta jak ....zgadzam się zatem w 100% z przedmówcą i przymierzam się do pierwszej kiełbasy... a właściwie drugiej bo pierwsza to Słynna "Palcówka" oraz dwa warianty "Słoniny z Podlasia autorstwa Kruszynki pskiełbasa pochodzi z dużej firmy z woj.lubelskiego mającej jak to oni się chwalą 50% sklepów w Warszawie Edytowane 20 Października 2015 przez zzzt Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/459-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-ze-sklepu-czy-kto%C5%9B-j%C4%85-w%C4%99dzi%C5%82/page/2/#findComment-451374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 21 Października 2015 Maja dwa sklepy z czego 50% w Warszawie! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/459-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-ze-sklepu-czy-kto%C5%9B-j%C4%85-w%C4%99dzi%C5%82/page/2/#findComment-451595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.