arkadiusz Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Października 2010 Dla lubiących niezbyt słodkie ciasta zaproponuję Tort Jabłkowy.Do jego wykonania będziemy potrzebowali: 1.60dkg jabłek najlepsze będą bojkeny ,ale mogą być kortlandy 2.kostka masła 3.paczka biszkoptów 4.2 żółtka 5.szklanka cukru pudru 6.jeden zapach rumowy lub arakowy 7.1/2 zapachu wanilliowego. 8.jedna galaretka owocowa Sposób wykonania. 1.masło z cukrem pudrem ,żółtkami i zapachami utrzeć na gładką masę 2.jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach 3.na dno małej tortownicy pokruszyć cienka warstwę biszkoptów 4.starte jabłka powoli dodawać do utartej masy i wymieszać 5.wyłożyć na pokruszone biszkopty 6.robiąc podwójną porcję można dać jeszcze jedną warstwę biszkoptów 7.rozrobić galaretkę i schłodzoną ,ale jeszcze nie stężałą wylać na tort 8.tort schować do lodówki na 12h. Smacznego Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4653-ciasto-tort-jab%C5%82kowy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Października 2010 Dla lubiących niezbyt słodkie ciasta zaproponuję Tort JabłkowyU mnie w domu kiedyś podobne się robiło, ciutkę inny przepisik, bez jajek i biszkopty całe się układało, ale deserek rewelka :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4653-ciasto-tort-jab%C5%82kowy/#findComment-128270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi