Skocz do zawartości

Parzenie wędzonek wg DZIADKA


Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dziś znowu parzyłem szyneczkę.Czas parzenia podobny do poprzedniego (parę postów wyżej).Rozpoczęcie parzenia godz. 9:55

1. Gotowanie 10min, pod przykryciem, temperatura ponad 100*C.

 

2.Obniżenie temperatury do 82 *C.

 

3.Po ok. 12 min. (od początku) temperatura wewnątrz 18 *C

 

4.Szynka wewnątrz osiągneła 68 *C po ok. 85 min.

 

5.Waga parzonej szynki z wbitym termometrem.

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4688-parzenie-w%C4%99dzonek-wg-dziadka/page/2/#findComment-142974
Udostępnij na innych stronach

Wg mnie warto sprawdzić wydajność gotowego produktu, stąd moje pytanie

Czyżbyś chciał zrobić 350% normy :grin: i być lepszy od marketów :question: :grin:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4688-parzenie-w%C4%99dzonek-wg-dziadka/page/2/#findComment-142991
Udostępnij na innych stronach

ja wkładam szyki do garnka 80 stopni i trzmam temperature około 45 min na 1 kilogram mięsa
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4688-parzenie-w%C4%99dzonek-wg-dziadka/page/2/#findComment-143513
Udostępnij na innych stronach

A ja najpierw je gotuje 10 min w 100C a potem parzę w 80C z wbitym termometrem do temp.68C w środku co jak wykazał Gonzo jest słuszne.Parzenie na czas różnie zdaje egzamin.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4688-parzenie-w%C4%99dzonek-wg-dziadka/page/2/#findComment-143519
Udostępnij na innych stronach

Naprawdę warto zainwestować "parę złotych" w termometr bagnetowy.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4688-parzenie-w%C4%99dzonek-wg-dziadka/page/2/#findComment-143524
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
Jest tu gdzieś na stronie jakiś odrębny artykuł na temat parzenia ?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4688-parzenie-w%C4%99dzonek-wg-dziadka/page/2/#findComment-157488
Udostępnij na innych stronach

Tabasco...szukać się koledze nie chce.. :devil:

http://wedlinydomowe.pl/obrobka-cieplna/sposoby-parzenia/196-obrobka-cieplna

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4688-parzenie-w%C4%99dzonek-wg-dziadka/page/2/#findComment-157490
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.