arkadiusz Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) Jednak propagować należy przygotowanie osłonki zgodnie z technologią zalecaną przez producenta osłonki, a nie własnym widzi mi się. Oj żebyś Ty tak przestrzegał technologii to może bym i uwierzył gdybym nie zapoznał się z przepisami dla Zosi i nie tylko.Pozdrawiam Edytowane 29 Listopada 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) Zosia jest ok.A dziurę można znaleźć wszędzie...jak się chce. Tu też Maxell pisze bzdury? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8378-oslonki-folie-i-inne-materialy-pomocnicze/ Przy produkcji wyrobów wędzonych osłonki jadalne są zazwyczaj nadziewane na sucho, a osłonki niejadalne (białkowe) wymagają przed użyciem moczenia (ok. 20 min) w 8-12% roztworze soli kuchennej w temp. 20°C Edytowane 29 Listopada 2019 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) Roztwór soli to teoria zalecana przez producenta.Jest jeszcze praktyka,dobra praktyka.Jeśli mamy iść do przodu to niektóre technologie się zmieniają.Choćby wędzenie dymem w płynie.Komu 20,30 lat temu przyszedł by do głowy taki proces technologiczny,czy peklowanie w workach próżniowych.Maxell uważa ,że nie można wiązać osłonek białkowych na sucho a ja uważam inaczej.Dziadek nawet pisał ,że tak wiązano w którymś zakładzie.Muszę Ci jeszcze powiedzieć ,że jeszcze żadna osłonka białkowa mi nie zapleśniała i nie pękła nawet ta,która była namoczona i niewykorzystana.Wieszam na haczyku,wysycha i jak potrzebuję to ponownie ją namaczam i wykorzystuję.Ja nie neguję Twojej teorii ,ale pozwól,że ja będę robił po swojemu Edytowane 29 Listopada 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 29 Listopada 2019 Choćby wędzenie dymem w płynie.Komu 20,30 lat temu przyszedł by do głowy taki proces technologiczny, Już 100lat temu w "zuzlach " ( dym w płynie) pokazywała Ćwierczakiewiczowa że można nadać smak dymu wędzonkom . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 29 Listopada 2019 To nie moje zalecenia, tylko producenta.Z nim dyskutuj. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Listopada 2019 To nie moje zalecenia, tylko producenta.Z nim dyskutuj.Mirek napisałem to w pierwszym zdaniu.Kończymy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.