Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak propagować należy przygotowanie osłonki zgodnie z technologią zalecaną przez producenta osłonki, a nie własnym widzi mi się.

  Oj żebyś Ty tak przestrzegał technologii to może bym i uwierzył gdybym nie zapoznał się z przepisami dla Zosi i nie tylko.Pozdrawiam

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647685
Udostępnij na innych stronach

Zosia jest ok.

A dziurę można znaleźć wszędzie...jak się chce.

 

Tu też Maxell pisze bzdury?

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8378-oslonki-folie-i-inne-materialy-pomocnicze/

 

Przy produkcji wyrobów wędzonych osłonki jadalne są zazwyczaj nadziewane na sucho, a osłonki niejadalne (białkowe) wymagają przed użyciem moczenia (ok. 20 min) w 8-12% roztworze soli kuchennej w temp. 20°C

 

Edytowane przez miro

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647688
Udostępnij na innych stronach

Roztwór soli to teoria zalecana przez producenta.Jest jeszcze praktyka,dobra praktyka.Jeśli mamy iść do przodu to niektóre technologie się zmieniają.Choćby wędzenie dymem w płynie.Komu 20,30 lat temu przyszedł by do głowy taki proces technologiczny,czy peklowanie w workach próżniowych.Maxell uważa ,że nie można wiązać osłonek białkowych na sucho a ja uważam inaczej.Dziadek nawet pisał ,że tak wiązano w którymś zakładzie.Muszę Ci jeszcze powiedzieć ,że jeszcze żadna osłonka białkowa mi nie zapleśniała i nie pękła nawet ta,która była namoczona i niewykorzystana.Wieszam na haczyku,wysycha i jak potrzebuję to ponownie ją namaczam i wykorzystuję.

Ja nie neguję Twojej teorii ,ale pozwól,że ja będę robił po swojemu

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647694
Udostępnij na innych stronach

 

 

Choćby wędzenie dymem w płynie.Komu 20,30 lat temu przyszedł by do głowy taki proces technologiczny,

 

 

Już 100lat temu w "zuzlach "  ( dym w płynie)   pokazywała  Ćwierczakiewiczowa że można nadać smak dymu wędzonkom .

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647701
Udostępnij na innych stronach

To nie moje zalecenia, tylko producenta.

Z nim dyskutuj.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647704
Udostępnij na innych stronach

To nie moje zalecenia, tylko producenta.

Z nim dyskutuj.

Mirek napisałem to w pierwszym zdaniu.Kończymy.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4728-moczenie-os%C5%82onek-bia%C5%82kowych/page/2/#findComment-647705
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.