Darino Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 4 Grudnia 2010 :clap: :clap: :clap: Pokemon gratulacje udanych wyrobów.Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Darino, miał tylu kibiców , co na meczu o mistrzostwo :lol: :lol: :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Wspaniałe wyroby gratulacje :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Nie rób tego tzn. nie krój przed parzeniem. No i cały czas sie człowiek czegoś nowego dowiaduje i uczy na błędach... O tym to nie pomyślałem, najwyżej zjemy nieparzone:) Kurcze, jakie to pyszne wyszło aż nie mogę sie nadziwić Wszystkim smakuje, dzieciaki odrazu się rzuciły do pałaszowania Wkleje jeszcze kilka fotek a co, pochwale sie jeszcze, szynka jest wprost wspaniała, nie da sie opisać słowami, ani nie za sucha ani mokra, słonośc w sam raz normalnie SZOK :shock: Fotki szynki i baleronu już po parzeniu zrobiłem z lampa i bez A co do wędzenia to wymarzłem sie za wszystkie czasy... i wypiłem najwięcej mrożonych kaw jednego dnia Ale warto było. Na poczatku trochę sie bałem tego osuszania, bo za mało zaru zrobiłem i musiałem podkładac drzewa, żeby temp utrzynać, na dworze było -5. I później "na oko" osuszałem ok 1,5h w 50 stopniach około :wink: W sumie to nie wiedziałem czy to już czy nie, bardziej na wyczucie to robiłem, to samo z wedzeniem... Dotykam beczki, ciepła ale tak ze 40 st., na jednym termometrze 60 st., na drugim 70 a na trzecim jeszcze inna he he he. Ale kurcze wyszło pieknie i następnym razem postaram sie wędzić podobnie. Cas wedzenia nie licząc osuszania to jakies 4,30h. Mam jeszcze jedno pytanko do Was fachowców, a mianowicie chodzi mi o przechowywanie wyrobów w lodówce, czy trzeba je w coś zawinąć, bo boje się żeby nie wyschły z wierzchu, chyba że nie zdążą :grin: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Te rozkrojone, nieparzone- uwędź na zimno (4 h zimnym dymem max 22 C) i też będą dobre. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 4 Grudnia 2010 w sumie to może sie pobawię... w poniedziałek odbieram zamówione mięso i 21 grudnia znowu wędzenie "świąteczne", to wtedy może to zamrożone nieparzone wrzucę na koniec, już się nie mogę doczekać :grin: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witaj Pokemonie Wędzonki piękne :grin: Na załączonych fotkach (na przekroju szynki i plastrach widać jakbyś kroił tę szyneczkę ze sznurkiem w środku)Czy to sznurek? :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 4 Grudnia 2010 (na przekroju szynki i plastrach widać jakbyś kroił tę szyneczkę ze sznurkiem w środku) Nie, to nie sznurek, ta szynka była najwieksza i takie coś ma w środku, jak by błonka. Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Mam jeszcze jedno pytanko do Was fachowców, a mianowicie chodzi mi o przechowywanie wyrobów w lodówce, czy trzeba je w coś zawinąć, bo boje się żeby nie wyschły z wierzchu, chyba że nie zdążą :grin: Zawiń szczelnie w papier, albo w ręcznik papierowy i do lodówki, możesz również spokojnie zamrozić. Wędzonki wcześniej Ci się wysusza niż zepsują. Ja dziś znalazłem w lodówce kawałek szynki i łososia wędzonych we wrześniu, wszystko ok i nie wysuszone , bo dobrze owinięte pergaminem, A teraz siedzę i parzę swoje wędzonki. :thumbsup: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 5 Grudnia 2010 najwyżej zjemy nieparzone:)Można leciutko podsmażyć i do tego jajeczko :thumbsup: Kurcze, jakie to pyszne wyszło aż nie mogę sie nadziwić Bo swojskie :clap: , ale poczekaj z wędzenia na wędzenie będą jeszcze lepsze, tylko trenuj cierpliwie Fotki szynki i baleronu już po parzeniu zrobiłem z lampa i bezWczoraj Ci pisałem, że w przekroju ładne, ale baleronik to "pjerwyj sort" po parzeniu :thumbsup: A co do wędzenia to wymarzłem sie za wszystkie czasy...Nie ma lekko, ale jak sam napisałeś: Ale warto było. Na poczatku trochę sie bałem tego osuszania,Staraj się zapamiętać co i jak Ci szło przy wędzeniu, będziesz wiedział jak następnym razem postępować i będzie Ci o wiele łatwiej i szybciej wędzić I rzecz najważniejsza, ukłony dla Szacownej Małżonki, Zbój Madej kłania się nisko http://img339.imageshack.us/img339/954/proszep.gif Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Poradziłeś sobie pięknie :clap: . Ja już wiem , że nie odpuścisz :grin: :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 5 Grudnia 2010 baleron i szynke do zamrazarki już schowałem,Ja bym zostawił na przynajmniej 12 godzin żeby porządnie wystygła.A tak wyglądają w środku przed parzeniem.To jest błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 5 Grudnia 2010 No proszę , proszę , piękne wędzoneczki Ci wyszły brachu . No to można powiedzieć , że Cię " wcięło " . Teraz nie wyrobisz na zakrętach , bo znajomi będą chcieć , żeby im cóś zrobić . Ja wczoraj miałem gości , to tak mlaskali że szok " przecież Ty to możesz całkiem śmiało sprzedawać ..... " miło , było słuchać takie rzeczy . Zobaczysz , u Ciebie będzie tak samo , ludzie jak widzą , że wyrób jest dobry i bez chemii , to chcą mieć Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 5 Grudnia 2010 I rzecz najważniejsza, ukłony dla Szacownej Małżonki, Zbój Madej kłania się niskoDzięki Zbuju to chociaż wrzucę jej zdjęcie http://img3.imageshack.us/img3/8245/img0654r0.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Moje pierwsze wędzenie w życiu zakończyło sie sukcesem !!! No teraz już wiesz do jakiej grupy masz się zapisać na VI Zlot . :smile: Wędzoneczki :thumbsup: :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Tak chyba zrobię, chociaż jeszcze wszystko przede mną ale zawsze mozna sie uczyć od fachowców zadymiaczy Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Tło tej fotki jakieś mi znane. Kto wie do czego służą te kamienie zapakowane w siatki ? Heniu , żeby ich wiatr nie porozrzucał .... :lol: :wink: pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 5 Grudnia 2010 kurcze juz nie mogę doczekac sie 21 i kolejnego wedzenia :wink: jutro odbieram zamówione mięso i do beczki :tongue: Marzy mi sie tez kiełbasa ale z tym poczekam juz do po świetach, musze sprawdzić jakie mam średnice w zelmerze, no i trzeba lejki dokupić, zastanawiam się czy też nie zainwestowac w maszynke ręczną, 10 na początek, może cos odłozę z wypłaty... chociaż przed świetami to trudno będzie...A fotka nad morzem była zrobiona dwa lata temu chyba :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Marzy mi sie tez kiełbasa Kolego , nie czekaj , zrób na święta chociaż parę kg kiełbaski . Zapewniam że też tak będziesz się cieszył jak z wędzonek . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 5 Grudnia 2010 pokemon15, to do dzieła to nic trudnego , a przy tylu pomocnikach , na pewno dasz radę :lol: wyroby wyszły Ci superanckie :clap: :clap: :clap: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witaj Pokemonie,wędzoneczki jak malowane, nic dziwnego, że dzieciaki i ładniejsza połowica nie mogą się od nich oderwać. Kiełbaskę proponuję Ci na początek z karkóweczki wg Szczepana. Powodzenia Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Gratulacje,aha i nie krój wyrobów zaraz po parzeniu tylko poczekaj aż wystygną(wiem że ciężko :lol: ) bo soczki wypłyną. Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Marzy mi sie tez kiełbasaA biała na święta :rolleyes: bez wędzenia http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=7 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 5 Grudnia 2010 No i widzicie, tak sie stresowałem pierwszym wedzeniem, że zapomniałem o białej kiełbasie, żeby wrzucić kilka pętek do wędzarki na próbę... Sam to nie wiem czy dam rade zrobić... i jeszcze te klasy mięs... muszę sie podszkolić... żeby wiedzieć co kupić... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 5 Grudnia 2010 W ubojni powinni Ci sprzedać według klas . Przynajmniej tak jest u nas z tego co słyszałem Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4805-pokemona-przygody-z-w%C4%99dzeniem/page/8/#findComment-135462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.