tim Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Listopada 2010 W związku z tym że w kilku zupach lubię poczuć smak wędzonki postanowiłem uwędzić indyczą szyję Szyja była dosyć oporna i nie dawała się wyprostować więc postanowiłem ją zasznurować jednak i to nie pomogło nadal nie była prosta i tutaj z pomocą przyszedł patyczek od szaszłyków. Szyja została zapeklowana na sucho Po uwędzeniu ją po-porcjowałem Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4819-w%C4%99dzona-szyja/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Listopada 2010 tim, :clap: Zaprosisz na zupę? Ta szyja koniecznie dla mnie, uwielbiam obgryzać :thumbsup: Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4819-w%C4%99dzona-szyja/#findComment-134114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Listopada 2010 Bardzo ciekawy pomysł na wykorzystanie indyczej szyjki. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4819-w%C4%99dzona-szyja/#findComment-134159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Listopada 2010 Jejku taka szyja a ile radości :grin: tim'e :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4819-w%C4%99dzona-szyja/#findComment-134167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Listopada 2010 Jejku taka szyja a ile radościTa szyja ważyła 450 gram Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4819-w%C4%99dzona-szyja/#findComment-134171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszyna1696 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam! Jak długo wędziłeś i w jakiej temperaturze? A co do peklowania to ile soli na kg dałeś? Bo szyjki juz czekaja a i rodzinka juz oblizuje sie na samą myśl! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4819-w%C4%99dzona-szyja/#findComment-134647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Szyję wędziłem przy okazji wędzenia szynek z indyka(piersi) w temp do 45stopni jakieś 2,5-3 godzin. Peklowanie tak jak do kiełbasy 50/50 sól/peklosól i 20g/kg mieszanki peklującej.Ps.Ok. 50% wagi szyjki to mięso. Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4819-w%C4%99dzona-szyja/#findComment-134672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.