alehar Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Macie jakieś spostrzeżenia co do tego typu form do wypieku chleba ?Produkcja - Roemertopf Okrągła http://allegro.pl/roemertopf-pane-rewelacyjna-forma-do-chleba-i1304490959.html jest też prostokątna http://allegro.pl/roemertopf-pane-rewelacyjna-forma-do-chleba-i1304490958.html Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Grudnia 2010 coś jak garnek rzymski, słyszałam że właśnie w garnkach rzymskich dobrze się piecze, choć sama nigdy nie próbowałam, ponieważ zawsze formuje bochenek. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/#findComment-134939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2010 No... podobne, ale też o tych garnkach rzymskich tyle opini dobrych co złych.... :shock: Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/#findComment-134941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2010 alehar wygodniej kroi się chleb prostokątny i te formy owszem ładne ale cenę mają porażającą. Ja piekę w normalnej metalowej formie, ,wysmarowanej olejem a następnie wysypanej mąką żytnia z otrębami i nie narzekam. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/#findComment-134981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Dokładnie, zwykła blaszka keksówka za 5 zł, byle nie teflonowa (w tych nie wiem czemu się przypala). Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/#findComment-135016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcmur Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Ja zawsze piekłem w keksówkach. Chyba najbardziej poręczne. Takich zwykłych blaszanych srebrzystych ( na poczatku ) Zawsze je smatowałem tłuszczem i wysypywałem otrebami. Ale cena tej mnie powaliła :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/#findComment-135049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Macie racje - dzis upiekłem, ale że nie miałem na stanie keksówki alu to poszło ciasto do naczynia żaroodpornego ... i wyszło OK... no może od spodu nie jest chlebek tak chrupiacy, ale ogólnie w porządku. Jutro kupie keksówki... bo też i Święta coraz bliżej... Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/#findComment-135052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregdalvik Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Piekę od pół roku w silikonach z tesco,4 formy wchodzą do piekarnika (60dkg. chlebki). Chlebki wychodzą bezproblemowo,form nie myję nic nie przywiera .Piekę chlebek polski ze strony Arabeski.Pierwotnie piekłem na kamieniu ,ale ten jest dużo prostszy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/#findComment-135077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Grudnia 2010 byle nie teflonowa (w tych nie wiem czemu się przypala).Ciemne formy szybciej "przenoszą" ciepło -pewnie dlatego Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4844-porada-forma-do-pieczenia-chleba-jaka/#findComment-135344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.