Romeo Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Witam wszystkich może to śmieszne pytanie ale jutro będziemy szlachtowali świniaka o wadze około 140 kg i cały ma zostać zmiekony na kiełbasę oczywiście bez kości mam problem bo nie wiem jakich sitek uzywac ( czy całego zmielic na jednym sitku ??? ) i czy mam tez dokupić wołowinę czy schab tez można zmielic ??? za pomoc dziekuję Cytuj http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1551 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Hmmm. Trochę późno kompletować sprzęt i technologię.Obowiązkowo CAŁĄ AKADEMIĘ DZIADKA ze strony głównej: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=100 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Chciałoby się pomóc, ale w tej sytuacji to nie wiem w jaki sposób. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Postudiuj trochę nasze forum a na razie daj świńce spokój niech nadal biega :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Witam wszystkich może to śmieszne pytanie ale jutro będziemy szlachtowali świniaka o wadze około 140 kg i cały ma zostać zmiekony na kiełbasę oczywiście bez kości mam problem bo nie wiem jakich sitek uzywac ( czy całego zmielic na jednym sitku ??? ) i czy mam tez dokupić wołowinę czy schab tez można zmielic ??? za pomoc dziekujęPomoc jest naprawdę trudna. Kolega ma racje: Postudiuj trochę nasze forum a na razie daj świńce spokój niech nadal biega :grin:A w miedzy czasie:Obowiązkowo CAŁĄ AKADEMIĘ DZIADKA ze strony głównej: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=100Inaczej po prostu ZMARNUJESZ surowiec Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeo Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Grudnia 2010 blondynka nie moze czekac bo na nią czeka dzik na haku i wyglada ze swinka pojedzie do ubojni i tam przejdzie przez wilka a mi tylko zostanie napchanie jelit i wedzenie :thumbsup: dziękuje za wybicie mi z glowy przerobienia tej swinki tez to szaro widzialem z tym mieleniem Cytuj http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1551 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Grudnia 2010 wyglada ze swinka pojedzie do ubojni i tam przejdzie przez wilka Kolego , u mnie ubojnia to ubojnia jak sama nazwa mówi . To jest zakład gdzie nie ma rozbioru i przerobu mięsa . Oczywiście po uboju w chłodni wiszą tylko półtusze . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Grudnia 2010 blondynka nie moze czekac bo na nią czeka dzik na haku i wyglada ze swinka pojedzie do ubojni i tam przejdzie przez wilka a mi tylko zostanie napchanie jelit i wedzeniePrzejdzie przez wilka i co ? Zmielisz wszystko oprócz kości ? To Ci wyjdzie dopiero uniwersalna kiełbasa ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Romeo napisał: PostWysłany: Dzisiaj 21:06 Temat postu: blondynka nie moze czekac bo na nią czeka dzik na haku i wyglada ze swinka pojedzie do ubojni i tam przejdzie przez wilka a mi tylko zostanie napchanie jelit i wedzenie :thumbsup: dziękuje za wybicie mi z glowy przerobienia tej swinki tez to szaro widzialem z tym mieleniem Witaj! Jak masz dzika to nie kupuj żadnej wołowiny. Napisz ile dzik waży to Ci coś spróbuję pomóc. :smile: Skoro świniak trafi do zakładu przetwórstwa mięsnego (podejrzewam , że masz tam kogoś znajomego i Ci zmieli wszystko jak należy) t.z. dobierze odpowiednie rozmiary siatek do poszczególnych klas mięsa. miro napisał: Przejdzie przez wilka i co ? Zmielisz wszystko oprócz kości ? To Ci wyjdzie dopiero uniwersalna kiełbasa ! No Mirku tu to nie masz racji cała świnia jak idzie w kiełbaskę to jest prze.... wyłączając kości itp. ALE Romeo poco Ci tyle kiełbachy? :shock: Pozdro) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Romeo Początkujący Wiek: 34 Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 32 Przepraszam Cię, do tej pory nie przerobiłeś tematu ? Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zora Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 5 Grudnia 2010 jak zagosporadować 20kg słoniny z dzika? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Grudnia 2010 jak zagosporadować 20kg słoniny z dzika? Zrobić skwarki i smalec, a jeszcze gdy jest gorący zalać kiełbaski w słoikach i zakręcić. Potem chleb z pieca i dobrego ogóreczka przy flaszce palonej dębowej :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4848-pomocy-potrzebuje/#findComment-135494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.