marcus Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Wczoraj zrobilem troche Krupniołkow Exstra a Exstra to dlatego ze dodalem bardzo duzo miesa :thumbsup: Na 800 g Kaszy jeczmiennej poszlo bezmala cala glowa plus mieso wszelakiej roznosci , 400 g watroby i 0,75 l krwi. Niestety w aparacie padly baterie i dopiero dzis przy obiadku mialem okazje kliknac pieczacego sie na smalcu(wlasnym)krupniolka. :thumbsup: Jak zawsze duzo paprania i mycia :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Wczoraj zrobilem troche Krupniołkow Exstra Swój wyrób to jest to... a zawartość to coś dla mnie :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Grudnia 2010 ladnie to wyglada na patelni, ja daje na 1kg kaszy 1kg boczku do tego jeszcze wytopionej sloniny, skwarki, skorki i co tam jeszcze akurat jest pod reka(watroba, serca, pluca resztki miesa, podgardle). Nigdy nie nadziewam do jelit surowe krupnioki pakuje do woreczkow i ida do zamrazarki, nastepnie w razie potrzeby wyjmuje, odmrazam i przesmazam z cebula smalcu do smazenia nie daje wcale, albo troche bo sa juz wystarczajaco tluste.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Wczoraj zrobilem troche Krupniołkow Exstra a Exstra to dlatego ze dodalem bardzo duzo miesaTeż takie robię. Miam.. :thumbsup: Dziasiaj jadłam na obiad. Tylko robię z hreczki niepalonej. Na kilo kaszy mięso z głowy, serce, golonko, podgardla troche watroby, litr krwi i co się jeszcze nawinie :grin: Krupnioki nakładane w jelita maja tę zaletę, ze można je świetnie przypiec po uprzednim nakłuciu osłonek. Oczywiscie z cebulką. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Czesc wyladowala w jelicie a reszta sorowa w woreczki i zamrazalka :grin: Slonina zostala przetopiona z cebulka i przemielona razem z parzona watroba.Boczku mialem okolo 1 kg ze skora.Parzylem w 75-80 °C jakies 35 min az mi termometr padnol z IKEI :devil: a taki fajny nowy byl :rolleyes: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Grudnia 2010 no to robisz podobnie jak ja, tylko ja daje wiecej kaszy na 1 kg wkladu miesnego. A termometr kup sobie jak bedziesz mial okazje u Miro http://www.wyroby-domowe.pl/termometr-elektroniczny-sonda-p-106.html nie pozalujesz, a cena tez bardzo dobra. Termometr posiada swiadectwo wzorcowania wiec mozna na nim polegac, z wygladu obudowa i sonda robia solidne wrazenie, mam go wiec moge cos powiedziec.Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4902-krupniok-exstra/#findComment-137056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.