Iwona zJanuszem Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam, Pokemon zgodnie z umowa przesyłam część zdjęć z moich wypieków [ Dodano: Sob 29 Sty, 2011 16:18 ] Teraz jedziemy do kina na komedie Och Karol 2 ale jak wróce to wkleje moje zmagania z tortem Pozdrawiam :thumbsup: Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 29 Stycznia 2011 I to się nazywa deser :thumbsup: :thumbsup: a babeczki piękne :clap: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam, Pokemon zgodnie z umowa przesyłam część zdjęć z moich wypieków Piękne wypieki :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam ,ciąg dalszy prac-tort z bitą śmietaną i to co też lubią misie-gołąbki z siekaną kapustą Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 29 Stycznia 2011 przesyłam część zdjęć z moich wypieków No piekne to wszystko !!! Super !!! tort z bitą śmietaną Prosze podaj mi przepis na tort !!! Córa 7 ma 16 urodziny to bym jej zrobił taki !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 29 Stycznia 2011 No ja dalej czekam na ten przepis na torta ech mam dzisiaj taki wspaniały dzień, że normalnie nie wiem... po 14 pojechaliśmy do teściowej na obiadek... schab zapiekany z pieczarkami... pycha i do tego jej firmowe sałatki... ech... najpyszniejsza to jak dla mnie z fasolki szparagowej, normalnie rewelacja, jest tak pyszna, że mozna by ja jeść samą bez niczego...Oczywiscie "zmolestowałem" ją i wziałem kilka przepisów na sałatki: z buraczków z papryką, z fasolki szparagowej i z ogórków, czad malina ze tak powiem, bo jeszcze kilka słoiczków nam zostało No i wyciągnąłem jeszcze recepturę na jej cytrynówke kawową, to w poniedziałek nastawię Jutro a właściwie juz dzisiaj chyba zrobię sernik śliwkowy a"la pokemon bo ciasto z brzoskwiniami jakoś wyszło... :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam -przepis na tort 10jaj +10łyzek cukru ubić,dodać 10łyzek mąki zmieszanej z 1 łyżką proszku do pieczenia.Upiec -ok.1 godziny w temp.180 C Zimny przekroić na 3 części i przełożyć 1l ubitej śmietanytortowej z cukrem +żelatyna.Posypać kokosem. Smacznego i pozdrawiam Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Iwona podaj przepisy na Te smakolyki :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam Dzidzia podam po obiadku Pozdrawiam Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam podaje przepis na kruche babeczki z kremem maslano -budyniowym. 2 szkl. maki 1 margaryna, 1/2 szkl cukru 3jajka(ja czasami daje 1 jajko i 2 zółtka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki wyrobić na stolnicy, jak za gęste dodać śmietany homogenizowanej tak by konsystencja ciasta była miekka. Odrywam małe kawałki i wylepiam nimi gotowe foremki na babeczki i pieke w piekarniku w 180 C. trwa to szybko ,az maja barwe lekko rumianą. Krem: 1/2 l mleka 2 łyżki maki pszennej(kopiate) 2 łyzki maki ziemniaczenej(płaskie) Z mleka odlewam część i dodaje do niego mąki oraz 5 żółtek i dokładnie mieszam by nie było grudek. Pozostałe mleko zagotowuje dodając do niego 5 łyżek cukru, na gotujace mleko wlewam rozmieszane maki z żółtkami i ciagle mieszając zagotowuje budyń. Po całkowitym ostudzeniu go ucieram 2 masła 82%tł. i dodaje po trochu zimnego budyniu ciągle ucierając robotem. Na koniec dolewam duuuzo spirytusu i wychodzi wspaniały krem do rurek, babeczek i innych ciast. Można dodac również kakao, lub jakiś olejek to juz wedle upodobań. ( Zdjęcie gdzie Januszek dolewa spirytus do masy to dotyczy masy do rurek a nie do tortu , bita smietana do tortu jest bez spirytusu) Gotową masą wypełniac babeczki(lub rurki) i dekorować owocami, galaretka itp. [ Dodano: Nie 30 Sty, 2011 15:38 ] Pokemon, w torcie ma być 1 łyżeczka proszku do pieczenia a nie łyzka, poza tym ja najpierw ubijam same białka z cukrem a potem dodaje zółtka i dalej ubijam gdy ciasto ma konsystencje gęsta to dodaje po trochu maki i juz nie miksuje tylko delikatnie mieszam łyżka Potem wylewam na tortownicę i do piekarnika, sprawdzam potem patyczkiem do szaszłyków czy sie nie obiera na patyk tzn że juz upieczone. Po wystudzeniu kroje na 3 części i kazda przed nalożeniem masy lub bitej śmietany nasaczam woda z cukrem i spirytusem. Bita smietane ubijam z cukrem na koniec dodaje wystudzona żelatyne która wczesniej mieszam z pół szklanki goracej wody. Tak połaczona smietana z żelatyna jest trwała na torcie i można dobrze kroić , jest dośc sztywna. Dekoracja na wierzchu dowolna Pozdrawiamy i zyczymy udanego tortu [ Dodano: Nie 30 Sty, 2011 15:49 ] Pokemon prosze o przepis na tą sałatke z fasolki szparagowej od teściowej, tez uwielbiamy fasolkę mniam mniam, a zreszta my wszystko uwielbiamy :lol: Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 30 Stycznia 2011 jesli chodzi o nasaczanie torta czy każde ciasto biszkoptowe to ja polewam łązka dokładnie miejsce w miejsce kazdy kawałek, tylko wystudzone ciasto. Powoduje to że w smaku nie jest suche nawet po kilku dniach. Odnosnie tortu nasacz jedna część, daj masę i połóz kolejny krążek , nasacz go i znów masa i znów 3 krążek i kolejne nasaczanie, bo gdy nasaczysz wszystkie naraz to ciężko Ci bedzie położyć gdyz bedzie miękki:) Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Specjalnie dla Iwony i Janusza przepisy na sałatkę z fasolki szparagowej. Sałatka jest rewelacyjna, można ja podawać do obiadów ale spokojnie można ją także postawić na stół jako oddzielną "potrawę" podczas jakiejś dżamprezy albo podjadać ze słoiczka jak się "coś chce" Mniam Sałatka z fasolki szparagowej.Składniki:1 kg fasolki3 marchewki średnie3 cebule średnie2 łyżki cukru1,5 łyżki octu3/4 szklanki oleju3 łyżki przecieru pomidorowego1 łyżka soliliść laurowy, Wykonanie:Fasolkę myjemy, obieramy z końcówek/szypułek, kroimy na pół lub jak jest długa w kawałki 2-3 cm i wrzucamy na wrzątek i gotujemy 5 minut, następnie odcedzamy.Do garnka dajemy olej i wrzucamy cebulę pokrojona w grubą kostke i lekko przysmażamy na złotawo. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do garnka z cebulą, dodajemy od razu cukier, sól, przecier pomidorowy, ocet, liść laurowy, no i oczywiście fasolkę (obgotowana). Wszystko dusimy ok 10 minut, Oczywiście doprawiamy do własnego smaku, można jeszcze dać pieprz .Po 10 minutach wkładamy do słoiczków tak 3/4 wysokości i gotujemy 20 minut, żeby dobrze zassało pokrywkę Smacznego. Później zamieszcze drugi przepis na sałatke z fasolki szparagowej z keczupem Bo teraz musze sernik dokończyć... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam-dzięki za przepis-a tego octu wystarczy 1.5 łyżki? Zobacz co spotkało nasz sernik,a w smaku -niebo w gębie ale popękał jak diabli Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 30 Stycznia 2011 IWONA iJANUSZ :clap: DZIEKI MI CHODZILO szczegulnie o TEN placek :thumbsup: [ Dodano: Nie 30 Sty, 2011 18:16 ] A ciasteczka i tak zrobie :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dzidzia juz podaję:Ciasto orzechowe z ananasemciasto orzechowe9 jajek20dkg cukru zwykłego20dkg mielonych orzechów2 łyzki maki pszennej1,5 łyżeczki proszku do piecz.warstwa kokosowa5 białek3/4 szkl. cukru15-20 dkg wiórek kokosowych2 łyzki maki ziemniaczanejUbić białka z cukrem potem dodac żółtka i dalej ubijać jak na biszkopt, nastepnie dodawać po trochu zmielone orzechy wymieszane z maka i proszkiem, tego juz nie miksowac tylko mieszac łyżką. Wylac na wysmarowana blaszkę i upiec ok 30min w 180 C. Zimny przekroic na 2 częściUbić białka z cukrem i jak sa sztywne to dodac wymieszany kokos z maka . Wymieszac dokładnie i wylac na blaszke i równiez upiec ok 15-20min, az bedzie lekko zarumienione.Przełożenie placka:Uzyłam do tego masy tej która podałam do babeczek czyli maślano budyniowa ze spirytusem i wkroiłam do tego puszkę ananasów można tez zamiast ananasów wkroić brzoskwinie z puszki i jest równie pyszne.Warstwa orzechowa potem część masy, dalej warstwa kokosowa i znowu częśc masy na to ostatnia część orzechowa, troszeczke masy i na wierzch polewa. Smacznego[/b] Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 30 Stycznia 2011 a tego octu wystarczy 1.5 łyżki? Tak wystarczy Ona nie jest mocno kwaśna, raczej kwaskowata Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 30 Stycznia 2011 pokemon15, ile procentowy ten ocet ma być Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dzięki bardzo w tygodniu zrobimy dwa słoiczki na próbę.z zapasów mrożonych :clap: Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Iwona :thumbsup: Wielkie Dzieki Pozdrawiam :clap: [ Dodano: Nie 30 Sty, 2011 19:45 ] Jednego nie rozumie :blush: z tymi jajami :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dzidzia nie wiem czy o to Ci chodzi ale do ciasta orzechowego potrzeba 9 całych jajek a do warstwy kokosowej dodatkowe 5 białek a zółtka wykorzystujemy podczas gotowania budyniu do masy. :thumbsup: Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 30 Stycznia 2011 A co i ile kokosu :blush: na pieczeniu sie nie znam ale te jaja nie wychodza Mi z glowy :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Kokosu 20dkg. jaja nie wychodzą z głowy? nie wiem o co chodzi, napisz w czym problem Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 30 Stycznia 2011 No i dzisiaj upiekłem sernik śliwkowy http://img155.imageshack.us/img155/2804/sernik2.jpghttp://img689.imageshack.us/img689/2118/sernik3.jpg Spód: *200 g cukierków śliwka w czekoladzie (najlepsze to Nałęczowskie) *100 g masła *100 g brązowego cukru *100 g mąki plus 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia *1 jajko Cukierki, masło i cukier włożyć do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada i masło się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, odstawić na 10-15 minut, następnie zmiksować na puree. Dodać mąkę i jajko, dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 190 st C. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem, wysypać tartą bułką (lub mąką). Przełożyć do niej ciasto - będzie gęste i lśniące. Wyrównać wierzch, wstawić do piekarnika i piec 15 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Masa serowa: *200 g serka waniliowego (dowolnego) *600 g trzykrotnie mielonego twarogu (ja dałem wiaderkowy) *250 g cukru pudru *4 jajka *garść rodzynek Sery umieścić w misce, zmiksować z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku. Nie należy miksować zbyt długo, wystarczy kilka minut. na koniec dodać rodzynki wcześniej sparzone/moczone w gorącej wodzie z 5 minut. Wyjąć z piekarnika tortownicę ze spodem, wlać masę serową, wstawić do piekarnika, i piec 50 minut w temp 180-200 stopni, (ja piekłem ok 30min w 200 i zmniejszyłem do 180) Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i ostudzić sernik w piekarniku. http://images38.fotosik.pl/572/4f9bf2d1a554193em.jpg http://images45.fotosik.pl/581/c3b12041eb2586bfm.jpg http://images50.fotosik.pl/580/6841aec90d2bd38cm.jpg Po całkowitym ostudzeniu, przygotować wierzch: Wierzch: *200 g białej czekolady (ja dałem 100g gorzkiej i 100 mlecznej) *5 łyżek niesłodzonego mleka skondensowanego lub śmietanki 36% *100 - 150 g cukierków śliwka w czekoladzie, bardzo drobno pokrojonych (mi wystarczyły 4 sztuki cukierków) Czekoladę i śmietanę umieścić w szklanej misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Mieszać do czasu, aż się rozpuści. Polać wierzch sernika. Cukierkami obsypać brzeg ciasta i odstawić do czasu, aż polewa czekoladowa stężeje. Smacznego http://images38.fotosik.pl/572/166852b1941512b7m.jpg http://images38.fotosik.pl/572/666f1987eac8f046m.jpg http://images45.fotosik.pl/581/326a74cdc8e29185m.jpg http://images45.fotosik.pl/581/1651bde2a54dc7bem.jpg Wyszedł pyszny Teraz juz zostało tylko spróbować, mniam :grin: http://images45.fotosik.pl/581/7ef2c0508abab7b6m.jpg http://images39.fotosik.pl/575/5a72d30ecd159f2dm.jpg http://images50.fotosik.pl/580/11549c2ab30acd3cm.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Wyszedł pyszny Teraz juz zostało tylko spróbować, mniam :grin: pokemonie ! Widzę że podział adekwatny do wieku :grin: Ciekawy ten serniczek i wygląda pysznie :thumbsup: P.S Szafki na gumki .... kurcze, mnie też to czeka :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Pokemon 15 sliczny wyszedł ten serniczek, az nam slinka cieknie, masz chłopie zacięcie kulinarne. wystarczy chwila pomyslenia i już myśli wprowadzasz w czyn. Najważniejsze jest to że masz chęci i robisz to z przyjemnością.Twój mały pomocnik też juz sie uczy od taty :wink: Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/7/#findComment-144244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.