wowansw Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 7 Listopada 2011 A moja kochana żonka zrobiła dzisiaj cos takiegoja, co by się "odwdzięczyć" jakoś... upiekłem... Nie ma to jak zgrane małżeństwo :grin: Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-183728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 7 Listopada 2011 pokemon15, szacun Brachu :clap: :thumbsup: :thumbsup: Możesz podać przepis na sernik ??? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-183794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 7 Listopada 2011 boggi, proszę bardzo" https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2452&start=0 jest naprawdę wspaniały... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-183810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 10 Listopada 2011 Kilka dni temu "zgadałem" się w pracy z kumplem, odnośnie przyrządzania kuraków. A właściwie kuraków faszerowanych... i tak od słowa do słowa... podał mi swój sposób na takiego kuraka... a przyznam się, że faszerowanego jeszcze nie robiłem nigdy... A że mamy akurat Święto Niepodległości... to sobie wymyśliłem, że jak za oceanem mają "niepodległościowe" indyki... to my możemy mieć takie kuraki... :grin: No a że ja pracuję "świątek piątek czy sobota"... i akurat dzisiaj miałem wolne bo jutro do pracy... to sobie podreptałem przy kuraku ... :wink: Niepodległościowy kurak faszerowany Pokemona http://img189.imageshack.us/img189/483/dscf1317wm.jpg http://img716.imageshack.us/img716/267/dscf1320wm.jpg Kuraka zakupiłem wczoraj, waga 2,2kg, specjalnie wybrałem większego... A teraz najważniejsza sprawa - farsz. Tutaj troszkę pofantazjowałem dodając pieczarek... w oryginale ich nie ma... Farsz: 0,43kg chudego boczku 0,37kg wątróbek drobiowych 0,2kg słoniny świeża natka pietruszki 1 duża cebula 10 średnich pieczarek sól, pieprz do smaku Wątróbkę sparzyłem w osolonej wodzie. Cebulę lekko "podprażyłem" i dodałem pieczarki, razem dusiły się jakieś 15 min aż odparował sok. Następnie wszystkie składniki zmieliłem na sitku fi 6. Na koniec dodałem poszatkowaną natkę pietruszki, przyprawy i wymieszałem. Natki ma być dużo... nie wiem jak tu napisać dokładnie ile tego było... Umytego kuraka napchałem farszem, zaszyłem, natarłem mieszanką papryk mielonych z solą i do piekarnika Piekłem ponad 2h... najpierw godzinę w 160st, następnie zwiększyłem temp do 180st przez ok 45min i na koniec ok 20-30 min w 250st, co by sie skórka podpiekła. w trakcie tego procesu dwa razy obracałem kuraka i podlałem go piwem :tongue: http://img706.imageshack.us/img706/3985/dscf1319wm.jpg Efekt tego mojego pichcenia przeszedł nawet moje oczekiwania... PYCHA !!! Kurak wyszedł wspaniały !!! Mięciutki, kruchy, ech... no wprost rozpływał sie w ustach !!! A ten farsz !!! Poezja Zjedliśmy pół z pieczywkiem... Drugie pół zostało na jutrzejszy Świąteczny obiad. Ponieważ farszu zrobiłem specjalnie więcej, bo do kuraka "wchodzi" ok dwie garści (nie zważyłem...) a kumpel zachwalał ten farsz, że nawet lepszy jest zrobiony jako "pieczeń"... to resztę co mi zostało wpakowałem do foremki (trochę za duża) i "to to" piekło sie razem z kurakiem przez 1,5 godziny. Jak wystygło wstawiłem do lodówki na trochę... http://img842.imageshack.us/img842/5171/dscf1321wm.jpg Czad normalnie wyszedł taki, że szok... Pychota nieziemska, nawet nie wiem jak to opisać... W smaku coś jak połączenie pieczonego pasztetu i pieczeni, ech... zjadliśmy trochę na kolacje... :thumbsup: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-184395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Eden Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 10 Listopada 2011 O tej porze nie powinno się takich rzeczy czytać :thumbsup: :clap: ,idę do lodówki zniszczę trochę wczorajszej wędzonki. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Andreas Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-184402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 11 Listopada 2011 Super :clap: :clap: Następnym razem do farszu proponuję dodać żołądki drobiowe pokrojone w kostkę :thumbsup: :thumbsup: Pozdrawiam Zibi. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-184414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 13 Listopada 2011 Dzisiaj po leżakowaniu, jak to starszy mówi zrobiłem pizze na abratkowym cienkim cieście... ech... powoli ta pizza staje się u nas tradycją... pieczarki, papryka, kukurydza, boczek, oliwki i ser... :thumbsup: http://img191.imageshack.us/img191/5418/dscf1325wm.jpg Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-184794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 14 Listopada 2011 Pychotka :) Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-184874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 14 Listopada 2011 Co prawda mam swój sprawdzony przepis na pizze, ale nic nie jest tak dobre aby nie próbować czegoś nowego, więc mam pytanie, bo widzę że mamy podobną blaszkę z piekarnika. Czy na tą blachę to robiłeś z pół kila mąki jak w przepisie? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-184887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gasmil Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 14 Listopada 2011 Wysłany: Wczoraj 21:13 Dzisiaj po leżakowaniu, jak to starszy mówi zrobiłem pizze na abratkowym cienkim cieście... ech... powoli ta pizza staje się u nas tradycją... pieczarki, papryka, kukurydza, boczek, oliwki i ser... Wygląda pięknie :thumbsup: Też ostatnio zrobiłem na swojskich wędzonkach, dałem boczek kiełbaskę chłopską i udko wędzone. Wszyscy byli zachwyceni. Z takimi składnikami to w żadnej pizzerii nie ma. Możesz podrzucić ten przepis na ciasto Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-184890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 14 Listopada 2011 Czy na tą blachę to robiłeś z pół kila mąki jak w przepisie?madlinko, z przepisu abratka (05,kg mąki) wychodzi ciasto na dwie takie blachy, czyli dwie pizze o "srednicy" 40cm, no jak wyjdzie okragła , bomi wychodzą różniste kształty... [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 12:56 ]Możesz podrzucić ten przepis na ciastoProszę, jak abratek pisał - "ciasto pełna prostota" około 0,5 kg mąki woda ok. szklanki troszkę soli, olej (około 3 łyżek) drożdże ok. 5 - 10 gram (zależnie od jakości) drożdże, rozpuszczamy w letniej wodzie wraz z olejem i solą i dodajemy do mąki wyrabiamy do uzyskania niezbyt sztywnego ciasta, pozostawiamy na troszkę do wstępnego rozrostu, a następnie wałkujemy/rozciągamy na blaszkę.... z takiej porcji wyjdą dwie okrągłe pizze na typowej blasze w żadnej pizzerii nie maRodzina stwierdziła, że robię teraz najlepsze pizze w mieście Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-184896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 23 Listopada 2011 Kurcze... wybaczcie mi ten zastój... w pichceniu... na podmiany wszedłem i przez miesiąc będę miał ciężko z czasem... moja LP to chyba się zapłacze... Dzisiaj tak mi starszy na honor wszedł... pytaniem... " co tam młodszy pichcisz", że normalnie siedze po nocy i przygotowuje "surowiec" do jutrzejszej babki ziemniaczanej.... i do tego jeszcze grzesio mnie wyprzedził... ech... UDUSZĘ !!! i teraz bije sie w czoło... brak mi doświadczenia... czy ktoś z naszych technologów... mógłby mi wyjasnić jaka jest różnica w żeberkach a żeberkach mięsnych ??? Kurcze w sumie widziałem rozbiór półtuszy na zlocie, jak starszy szalał ze szlfierką.... ale,,, musze chyba pojechać jednak na kurs.... SDM... nie ma zmiłuj... Z przyprawami w koszyku już nie daje sobie rady... :tongue: Na dzisiaj koniec.... Rano dalsze pichcenie... oby ta moja pierwsza babeczka "wyjszła".... :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 23 Listopada 2011 musze chyba pojechać jednak na kurs.... SDM.Tak to jest Pokemonku; właściwe pytania rodzi dopiero praktyka :grin: Co do przypraw, mam delikatną sugestię. Nie trzymać ich w koszyku tylko w podłużnych pudełkach, ułożone alfabetycznie. Pozwala to na kontrolowanie ich stanu oraz bezbłędne sięgnięcie po potrzebną :smile: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 23 Listopada 2011 na podmiany wszedłem... Dzisiaj tak mi starszy na honor wszedł... pytaniem... " co tam młodszy pichcisz"A no chyba że tak, jak czasu brak to nie męczę już :P ale na "Wątrobiankę Pobiedziską" czasu dużo nie trzeba, wieczorkiem mięsko parzysz, do wystygnięcia wynosisz na zimne, rano mielisz, nadziewasz jelita i parzysz :grin: http://www.swojskiwyrob.pl/product.php?id_product=29 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 23 Listopada 2011 Z przyprawami w koszyku już nie daje sobie rady Skąd ja to znam :grin: Nie trzymać ich w koszyku tylko w podłużnych pudełkach Ja trzymam w pudełku ale jak zaczynam coś robić tak namieszam że nie wiem gdzie co jest i chyba trzeba spróbować tak układać(alfabetycznie). :grin: Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 23 Listopada 2011 oby ta moja pierwsza babeczka "wyjszła".... Trzymam kciuki :grin: Coś Ci kiedyś nie ''wyjszło''... :wink: Z przyprawami w koszyku już nie daje sobie rady... :tongue: No , ja mam 3 pojemniki (może nie ułożone alfabetycznie :blush: ) ale podobnie to wygląda... :grin: :wink: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 23 Listopada 2011 Dolnośląska baba ziemniaczana !!! http://img4.imageshack.us/img4/4966/dscf1374wm.jpg http://img43.imageshack.us/img43/5499/dscf1375wm.jpg Normalnie szok... pycha... nawet te ponad 2kg ziemniaków tarte ręcznie... wynagrodzeniem był efekt końcowy... po prostu pychotka, sąsiadce nawet zaniosłem trochę... :tongue: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 23 Listopada 2011 Pokemonku przesadziłeś .... jutro u mnie baba ziemniaczana, ze szklaną mleka!!! Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 23 Listopada 2011 lalllllllll :tongue: :shock: ( zdazylam czekolade zjesc) piekne to a jak widac Bartus paluszkiem pokazal " papa pycha ...juz nie moge ", pokemon nie dlugo znajde sie w klubie "1oo" przez Twoje dreptanie (nie mozesz ciszej!) ok. powarznie ,super :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam myth :grin: ty juz nazekasz? mlody jestes ,falszywy sport uprawiasz ,to nie ma nic wspolnego z odrzywianiem , ja cie widzialam (przypadkiem)na zdjeciu , mnie widzoc bys sie zdziwil . ..........ale i tak ta babka jest "grzechu warta " pokemonku jeszcze raz :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 24 Listopada 2011 jutro u mnie baba ziemniaczana, ze szklaną mleka!!!Naprawdę warto !!! Na ostatnim spotkaniu u Lucioli przyglądałem się , jak to sobie świetnie radziła przy wypieku chleba na drożdżach . Pomimo tego że praktycznie nie jadam pieczywa postanowiłem taki chlebek upiec . Andrzeju K ... przyjacielu mój kochany i Bracie !!! To moje dzisiejsze chleby z dedykacją dla Ciebie Naprawdę zakwas czy zaczyn to nic trudnego... Zakwas 5-cio dniowy, zaczyn - 24 godzinny... już w tej chwili nie moge ogarnąć forum, ale ktoś pisał, że najlepszy zakwas to "stary" zakwas... Ja po moich doświadczeniach wychodzę z założenia, że dobry zakwas czy zaczyn, to taki, któremu się "serce" oddaje, trzeba do niego "gadać", dokarmiać, dawać pić, mieszać na czas... i dbać żeby nie zmarzł w nocy :wink: IZERSKIE PSZENNO-ŻYTNIE RAZOWE http://img522.imageshack.us/img522/9380/dscf1380wm.jpg http://img39.imageshack.us/img39/9666/dscf1390wm.jpg W międzyczasie jak chlebki stygły jakaś mysia podżarła z wierzchu... http://img267.imageshack.us/img267/8617/dscf1388wm.jpg No i znalazłem tą mysię... najbardziej ten słonecznik lubi wyjadać... :grin: http://img26.imageshack.us/img26/5371/dscf1385y.jpg Chleby razowe udały sie jak nigdy... zero pęknięć, fajnie wyrosły, nie są kwaśne... i ze słonecznikiem no cóż... po prostu nie ma nic piękniejszego jak taka kanapka na kolację ze swojskiego chleba ze swoim "smarowidłem" i swoimi ogóreczkami... Teraz to i umierać można... ech... http://img812.imageshack.us/img812/2381/dscf1392wm.jpg Idąc za ciosem... bochenkowy... też w szoku jestem jeszcze... nie popekał... mieciutki, chrupiacy... sam nie wiem o co chodzi... http://img338.imageshack.us/img338/5047/dscf1387wm.jpg http://img716.imageshack.us/img716/5286/dscf1393wm.jpg Andrzeju i wszyscy, którzy mają stracha... ja też jeszcze rok temu nie wiedziałem jak smakuje swojski wędzony boczek !!! a chleb ? na zakwasie ? Nic prostszego !!! http://images37.fotosik.pl/1190/d54d4a1c31fe21e2m.jpg http://images40.fotosik.pl/1219/688b68180f4906f0m.jpg http://images50.fotosik.pl/1237/551265271fe6c30dm.jpg http://images45.fotosik.pl/1228/bfd7de98835b46cdm.jpg Przemku !!! Dziękuję ci za twoje rady i przepisy !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 24 Listopada 2011 Andrzeju K ... przyjacielu mój kochany i Bracie !!! To moje dzisiejsze chleby z dedykacją dla Ciebie Witaj Pokemonie :!: :smile: To mnie z rana rozczuliłeś , dzięki serdeczne . Andrzeju i wszyscy, którzy mają stracha... Stracha to nie mam , śmiało przyjdę po nauki do Ciebie Pokemonie . Chlebki Twoje super :clap: :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 24 Listopada 2011 No i znalazłem tą mysię... najbardziej ten słonecznik lubi wyjadać...słodkie te mysie, moja też chlebek lubi podskubać. Powiem Ci, ze już do perfekcji doszedłeś z tymi chlebkami, naprawdę przepiękne :clap: :clap: :clap: A gdzie znajdę przepis na babę ziemniaczaną? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 24 Listopada 2011 A gdzie znajdę przepis na babę ziemniaczaną? Proszę : https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=408&highlight=baba+ziemniaczana Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 24 Listopada 2011 dziękuje, już kopiuję do druku A ziemniaki tarte drobno? Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4916-pokemona-fantazje-kulinarne/page/25/#findComment-186995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.