spec202 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam!proszę o wklejanie linków do tematu z ciekawym przepisem na kiełbaskę świąteczną :smile: Mięso jakie przeznaczę na ten wyrób to:-łopatka 30%- pachwina 40%- III wp (golonka b/s b/k , b/t) - 10 %-II uzyskana z chudego boczku - 20 % Proszę nie pisać , że szukajka itp. :grin: ( nie mam za wiele czasu, a przekopać tę kopalnię to masakra :shock: ) Mogą być to własne przepisy tylko prośba , żeby były sprawdzone i najlepiej potwierdzone. kiełbasy raczej nie chcę parzyć , a podpiec w wędzarni , ale zobaczymy jak pogoda pozwoli :mellow: Kiełbasa ma smakować "mieszczuchom " :grin: Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Proszę nie pisać , że szukajka itp. ( nie mam za wiele czasu,Ja też :devil: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Proszę nie pisać , że szukajka itp. ( nie mam za wiele czasu,Ja też :devil: Nie dobra TYyyy. :devil: A prosiłem :devil: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Mięso jakie przeznaczę na ten wyrób to: -łopatka 30% - pachwina 40% - III wp (golonka b/s b/k , b/t) - 10 % -II uzyskana z chudego boczku - 20 % To na kiedy ten przepis potrzebujesz? :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Mięso jakie przeznaczę na ten wyrób to: -łopatka 30% - pachwina 40% - III wp (golonka b/s b/k , b/t) - 10 % -II uzyskana z chudego boczku - 20 % To na kiedy ten przepis potrzebujesz? :grin:Cze PIS najlepiej na wczoraj :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Grudnia 2010 najlepiej na wczoraj Napisałem na pw, na wczoraj. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Grudnia 2010 To teraz napisz w tym wątku na dziś -pewnie się komuś przyda :lol: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Chudziak napisała: To teraz napisz w tym wątku na dziś -pewnie się komuś przyda :lol:Jak oficjalnie PIS wyda zgodę w temacie to wkleję to co do mnie napisał , oraz to co mu odpisałem :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Surowiec na byle jaką kiełbasę. . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Kiełbasa ma smakować "mieszczuchom " Surowiec na byle jaką kiełbasę. I właśnie o to chodzi, byle jaki surowiec, byle smakował... i pewnie będzie.:mrgreen: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Surowiec na byle jaką kiełbasę. . Pozdrawiam Dzięki DZIADKU za ciekawy przepis :grin: Pis napisał: I właśnie o to chodzi, byle jaki surowiec, byle smakował... i pewnie będzie.:mrgreen:Już ja się o to postaram, że na pewno będzie :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-137759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam! Dzisiaj zakończyłem produkcję kiełbasy "byle jakiej" wyszła całkiem całkiem :wink: :thumbsup: Dwa wędzenia ogólnie prawie 80 kg + 25 kg szynkowo-krakowskiej (szynkowo-krakowska jutro będzie parzona) Jeszcze zostało do uwędzenia: -100 kg szynek - 80 kg boczku - 20 kg baleronik :devil: poniżej kilka fotek robionych tel i aparatem http://images8.fotosik.pl/819/e2edcf81b03c30fbmed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/84c85df19807057dmed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/c0bd13c8692111e7med.jpg http://images8.fotosik.pl/819/9e39d4f4f50d2fdamed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/cc9f5fe3990f538fmed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/90b9184095cf493amed.jpg http://images8.fotosik.pl/819/4dc3c2a1b9d2c742med.jpg http://images8.fotosik.pl/819/3f230aac7dc25361med.jpg http://images8.fotosik.pl/819/b7955ad79c03a588med.jpg http://images8.fotosik.pl/819/1eae64ea8e95dc49med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-138096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Duża rodzina DZIADKU :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-138100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dzisiaj zakończyłem produkcję kiełbasy "byle jakiej" Chyba pazurkami jej nie mieszałeś. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-138107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Jeszcze zostało do uwędzenia: -100 kg szynek - 80 kg boczku - 20 kg baleronik tak najzwyczajniej..skromne,rodzinne Święta :wink: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-138109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Grudnia 2010 pazurki pazurki :mellow: mięsko 7 st Cwlałem trochę gorącej wody i jazda we dwóch :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-138110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ja napisałem :grin: Mięso jakie przeznaczę na ten wyrób to: -łopatka 30% - pachwina 40% - III wp (golonka b/s b/k , b/t) - 10 % -II uzyskana z chudego boczku - 20 % skład surowca mięsnego nieco uległ zmianie - II uzyskana z chudego boczku około 2-3 % - I z okrawania szynek 17-18 % Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4917-pomoc-w-wyborze-przepisu/#findComment-139399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.